En unik smakupplevelse

På mässan får du möjligheten att prova vin från när och fjärran, gamla klassiker, nya spännande druvor och unika flaskor med historia. Förutom vin hittar du utställare som bjuder på övrig dryck, där både små producenter och större välkända varumärken finns representerade.
En god dryck förtjänar ett gott sällskap och på mässan hittar du smakrika delikatesser, där mycket  är närproducerat här i Värmland.

För att få provsmaka alkohol så betalar du med dryckeskuponger som finns i valörerna 10 kr, 20 kr och 40 kr. Du betalar med minst en kupong per provsmak. En dyrare produkt kostar fler kuponger.

Öppettider:

Fredag 16 februari 13.00-20.00
Lördag 17 februari 11.00-18.00

Biljetterna säljs med olika entrétider.
Det betyder att du behöver passera entrén under den köpta tiden, sedan är du självklart välkommen att stanna så länge du vill.  Sista insläpp sker en timme innan stängning.

Plats

Mässan äger rum på Karlstad CCC med vacker utsikt över Klarälven.
Karlstad CCC, Tage Erlandergatan 8, 652 20 Karlstad

Priser:

Entré: 275 kr inkl. vinprovarglas, garderob och serviceavgift.
För att garantera inträde rekommenderar vi att du köper en förköpsbiljett.
Kvarvarande biljetter säljs i entrén.
Dryckeskuponger: 100 kr, 200 kr, 300 kr.
Finns att köpa både innan och på plats under mässan.
Provningar: 150-200 kr
Provningsprogrammet släpps till jul.

Förköpsbiljetterna släpps den 16 september 2017 och finns att köpa på Ticketmaster.se och på Scalateatern.

Åldersgräns: 20 år, gäller även barn och spädbarn. Då det serveras alkohol på mässan anses miljön vara olämplig för barn och ungdomar.

Vinsmart är tillbaka på Karlstad Vin & Deli.

I år har de två spännande teman; ”Så fixar du din fredag” och ”Ostar, tillbehören och makalösa kombinationer”.

Provningarna hålls av Niclas Tuomela som är ett välkänt ansikte inom vinvärlden. Han har arbetat de senaste 20 år som sommelier och tidigare varit anställd på de välkända vinhusen Penfolds och Lindemans. Vid sin sida har Niclas sin vän och kollega Michel Jamais som under åren hållit i över 4000 vinprovningar och föreläsningar runt om i landet, bland annat på restaurangakademin. Han är även skribent för tidningen Livets Goda.

  • Provningarna startar varje heltimme på Vinsmartscenen
  • Ingen förbokning krävs
  • Betalning sker på plats med dryckeskuponger, 60 kronor

 

 

Så fixar du din fredag!

Moderna tolkningar av klassiskt fredagsmys samt vilka drycker som bäst passar till de mest populära rätterna och tillbehören. På fredagar vill vi gärna fira in helgen men är kanske lite småtrötta efter en lång vecka, här får vi reda på hur du och familjen kan få till en lyxig känsla med minsta möjliga ansträngning både tidsmässigt och ekonomiskt. Vi kommer att prova 3 olika vintyper med litet tilltugg

Ostar, tillbehör och makalösa kombinationer

Så här sätter du ihop din ostbricka och väljer rätt vin till, vi utgår ifrån de olika vintyperna och testar några klassiska med några nytänkande kombinationer. Att ost och vin är en trevlig kombination är inget nytt men med att förstå smakerna kan vi ta kombinationerna till nya höjder. Vi kommer att prova 3 helt olika vintyper med tre goda ostar från Fine Deli.