Mässans utställare

På Karlstad Vin & Deli möter du ett åttiotal utställare som bjuder på smaker från stora delar av världen samt lokala smaker från Värmland. Bland utställarna hittar du vin, destillat och delikatesser av alla dess slag.

Utställarlistan uppdateras kontinuerligt fram till mässans start.

Följ oss gärna på Facebook och på folkofolk.se för mer inspiration om alla våra drycker.

1243

Apricot är en av de ledande importörerna på den svenska vinmarknaden där vi verkat i 10 år. Vårt expertområde är att tillsammans med vinproducenterna, ta fram viner som passar den svenska smaken.  Därtill väljer vi enbart att arbeta med producenter som kan hålla en jämn kvalitet. Vi fokuserar på att göra våra producenters varumärken kända snarare än på att marknadsföra oss själva. Det gör att vi kan fokusera på vårt mål; att ha ett utbud av kvalitetsviner i varje prisnivå där de, oavsett pris, ska vara mer prisvärda än våra konkurrenters. Vi är med i framkant på utvecklingen och lanserar både smaktyper och förpackningslösningar som efterfrågas av den nyfikne vinkonsumenten.

www.apricot.se

849

Artisan Breads idé är att kombinera hantverksbakat bröd, nyrostat kaffe och moderna franska konditorivaror i en miljö som inte är det klassiska, typiska svenska bageriet. Fantastiska produkter, service, kunskap, och bra bemötande ska vara ledorden.

www.artisanbread.se

1020

 

Arvid Nordquist HAB är familjeföretaget som grundades redan 1884 och har sedan dess varit en av Sveriges främsta importörer av högklassiga drycker och matvaror. Vår ambition är att alla drycker vi tar in i egen regi ska ha en strävan efter att minska sin påverkan på människa och miljö, oavsett om det är ekologiskt eller inte, utan att kompromissa på kvaliteten. Vi representerar ett stort antal vin- och ölvarumärken från hela världen så som Bollinger Champagne, Roodeberg från Sydafrikanska KWV, franska storsäljaren Puycheric Rosé och öl från bryggeriet Fuller´s. Välkommen att prova ett urval av vårt sortiment i vår monter.

www.arvidnordquist.se/vin-och-ol/

850

Bibendum är en av Sveriges ledande importörer av vin, öl och sprit och har fått förtroendet att representera ett stort antal starka producenter och varumärken på den svenska marknaden. Vi som arbetar på Bibendum har alla ett passionerat förhållande till mat och dryck som vi gärna vill dela med oss av. Målsättningen är att inspirera och skapa förutsättningar för en bättre dryckesupplevelse.

www.bibendum.se

853

Välkommen till Birgittas Matbod AB. Vi är ett småskaligt familjeföretag som erbjuder marmelad, smaksatt honung, senap och lagrade hårdostar. Alla våra produkter är tillverkade i vår egen produktionslokal och råvarorna är så långt som möjligt hämtade ifrån Öland. Kom förbi och prova våra delikatesser till vinet, en härlig smakupplevelse!
 

www.birgittasmatbod.se

1022

Bryghuset Braunstein är ett mikrobryggeri och mikrodestilleri beläget i Køge på östra Själland. Det grundades 2005 av familjen Braunstein Poulsen.

Öl- och kryddsnaps från Braunstein skiljer sig i grunden från vanlig dansk brännvinsproduktion. Normalt används helt neutral sprit för snaps. På mikrodestilleriet i Køge Havn läggs istället stor vikt vid att du kan smaka själva råvaran; malt av högsta kvalitet, som de destillerar på. Det ger en tydlig färsk och fruktig smak, och bildar en exklusiv grund för en fin snaps. Det distinkta brännvinet kryddas med utvalda blandningar av kryddor, örter, rötter och bär, känsligt anpassat och förfinat efter flera års experimenterande med kombinationer och sammansättningar av ingredienser.

Detta har utmynnat i en rad unika produkter som måste smakas för att förstås. För att uppnå ytterligare finess, komplexitet och avrundade smaker lägger destilleriet ned stort arbete på att lagra flera brännvinssorter på allt från exklusiva Oloroso sherry-fat till nya ekfat.

Vägen till destilleriet Braunsteins unika spritdrycker går via råvaror av bästa kvalitet och en djup passion för resultatet. De lägger stor vikt vid hantverket och alla de små detaljerna som gör skillnad.

 

www.braunstein.dk

1225

Brix Wine-portföljen belyser verkligen enskilda viner från producenter som syftar till att visa upp något unikt. Vi tror alla på en känsla från en unik plats, och våra viner kommer alltid att vara kopplade till vad som är bra för våra nuvarande och framtida generationer. Det innebär att vi alltid ska prioritera ett ekologiskt smart alternativ motsatt, och vi har inte något emot de högre kostnaderna heller.

Producenterna väljs strikt ur ett egocentrisk perspektiv och vi presenterar stolt deras viner för varje tillfälle.

Vi älskar våra tillverkare och vi hoppas att våra kunder kommer att finna glädje i att utforska vad vi har att erbjuda. Välkommen till Brix Wine!

www.brixwine.se

1429

På det lilla torpet Åsen i Äspered, Västergötland odlar vi, Christer och Camilla, havtorn. Odlingen består av 3000 st buskar. Småskalig lokal tillverkning.

www.cclaxhavtorn.se

1347

Genom Club VinUnic får du en unik inblick i vinvärlden och exklusiva erbjudanden. Medlemskap i klubben är kostnadsfritt. Som medlem får du vårt nyhetsbrev med unika erbjudanden samt en innehållsrik och uppskattad tidning ”Inside” med intressanta och lärorika artiklar om vinvärlden. Du bjuds in till vin- och glasprovningar samt mässor i hela landet och ges möjlighet till att delta under vinresor till våra producenter runt hela världen. Sist men inte minst erbjuder vi rabatterade priser på utvalda medlemsviner. Bakom Club VinUnic står VinUnic AB, en av Sveriges största vinimportörer. Välkommen!

www.vinunic.se

911

Clydesdale AB är ett entreprenörsdrivet företag som bygger på den enkla idén att försöka finna de speciella produkter som ger det där lilla extra. I den hårda konkurrensen som idag råder inom pub, bar och restaurangbranschen behövs något som fångar kunden. Clydesdale AB är leverantören av just den där lilla extra upplevelsen. I vårt sortiment hittar du drycker som många kunder har som sina absoluta favoriter och inte trodde de kunde hitta i Sverige.

www.clydesdale.se

992

På DELIOVIN står vi för kvalité och brinner för vårt lilla men otroligt fina sortiment.

Vi har som idé att alltid erbjuda det ”lilla extra” och sätter dig som kund i focus.

Vårt mål är att alltid ha en historia bakom varje företag och produkt vi arbetar med.

VARMT VÄLKOMMEN!

www.deliovin.se

1023

Det goda från Italien erbjuder den smakrika parmigianon från Italiens gårdar. 
Vi erbjuder en ost helt fri från konserveringsmedel och tillsatser, vår ost består av endast ren ost. Vår ost är även fri från vax och parafin och det innebär att du kan äta kanterna då dem består av den rena osten.

Vår ost kan man ha till dem goda pastarätterna,en mysig kväll med vin och ost med balsamvinäger som tilltugg, gratinering på potatisgratängen, som smaksättning i svampsoppan eller varför inte grilla ostkanten med lite olivolja piri piri. Bara fantasin kan sätta gränser.

När du köper av oss får du även till en påse som är gjord av äggskal, äggskal för att osten andas och utesluter mögel och torrhet. Du kan ha osten i kylskåpet i 3 månader utan att den möglar eller blir torr. Vår påse kan du även återanvända.

1021

Genom Dina Vingårdar kan du hyra en vinrad på några av Frankrikes och Italiens bästa, familjeägda vingårdar. Ge bort en vinradshyra eller hyr en vinrad till dig själv och bli delägare i en vingård. Den bästa presenten till den vinintresserade, eller till den som vill ha en upplevelse utöver det vanliga.
För den som gillar att resa och uppleva kontraster blir vingårdsbesöket höjdpunkten på färden. För den som drömmer om en egen vingård kan Dina Vingårdar erbjuda den spännande delen av ägandet utan att man behöver ta del av allt hårt arbete. Att sedan få sitta och njuta av sitt eget vin förhöjer bara helhetsupplevelsen.

www.vingardar.com

857

Domaine Wines bildades 1998 och importerar vin från jordens alla hörn. Vår målsättning är inte att bli störst. Däremot vill vi vara bäst på det vi gör. Ett vin skall alltid vara väl värt sitt pris, oavsett hur mycket du betalar. Det är lätt att lova mycket. När vi släcker arbetslampan på kvällen vill vi veta att vi har levererat det vi sagt till våra kunder. Både i form av vin och service. Det kan ibland vara svårt, men vi ger oss inte förrän det är gjort.

www.domainewines.se

858

Följande produkter visas på mässan;

 • Fokus på rom och punsch; Noble Selected – mörk och ljus rom, Facile punsch och Trosa punsch, Ostindia 1733 arrak
 • Även Seriously vodka och Imagin gin erbjuds.

Facile & Co AB är etablerat 1993 och har ca 450 aktieägare. All tillverkning sker i Malmköping, Sörmland

www.facile.se

1252

Prisbelönt ekologisk Cheddar från Godminster och engelska handgjorda marmelader i riktigt spännande smaker från Hawkshead Relish. Fine Deli har fina mässerbjudanden så att du kan köpa med dig produkterna hem.

www.finedeli.se

1039

Fondberg är ett modernt företag som grundades 1975 och arbetar med import och försäljning av vin, sprit och öl.

Vi har ett sortiment som spänner över många vinländer och distrikt med produkter i olika prislägen och stilar.
Välkomna att prova nya godsaker men givetvis också gamla godingar. Vi lovar ett glatt och kunnigt bemötande i vår monter där vi erbjuder ett brett sortiment av goda drycker.

www.fondberg.se

865

Galatea startades 1997 av en samling goda vänner förenade av ett djupt intresse för goda drycker. Visionen har alltid varit att förse den svenska dryckesmarknaden med det bästa av det bästa inom öl, vin och sprit. Vi letar oss igenom land efter land på jakt efter nya spännande smaker och produkter, för att jämföra, knyta vänskapsband och förhandla – och ta med oss det allra finaste hem.

www.galatea.se

866

Vill du som jag njuta av skaldjur & delikatesser när det smakar som bäst? Då har du hittat rätt! Hos Havsgodis hittar du alltid det färskaste och mest smakrika ingredienser eller kompletta måltider som man kan önska sig.

www.havsgodis.se

1460

Välkommen till vår monter där vi har laddat med många goda delikatesser, korvar, vilda ölkorvar, delikatesstallrik mm.

 • Bara Svenskt kött från etablerade svenska små och stora slakterier och styckningsföretag
 • Alltid rökt på riktigt med alvedsflis, enris & spån
 • Allt är tillverkat i vårt Charkuteri i Norra Råda, Värmland
 • En god historia sedan 1894, kolla filmen på hemsidan hemgardenchark.se
 • Flerfaldigt belönade i Chark-SM 2004-2014
 • Svensk Mästare i Chark-SM med Snickarkorv 2014
1026

Herida Brands är ett litet familjeföretag med ett stort hjärta för rom. Företaget startades 2007 med enbart ett märke i produktportföljen. I dag  importerar vi rom ifrån olika delar av världen och letar ständigt efter nya trevliga tillskott. Intresset för rom har ökat enormt de senaste åren och det glädjer oss mycket att lagrad rom äntligen tagit plats i finrummet. I vår monter kommer ni att kunna smaka bla. Gold of Mauritius, Origenes 18 år, Ron Esclavo & Arehucas Honungsrom.

Välkommen förbi vår monter och ”Enjoy the good things in life”!

www.herida.se

993

HMS Foods är ett Kungsbacka baserat företag som importerar spanska mandelskorpor och ekologiska premium produkter som tex oliver, oljor, balsamvinäger samt soltorkade tomater och marmelader från Spanien och distribuerar detsamma i Norden. Vi erbjuder också presentförpackningar.

www.hmsfoods.se

1027

Hugo Ericson Ost har sysslat med ost i generationer sedan slutet av 1800-talet. Sedan 1945 har vi ett ostlager i Bredöl, Skaraborg. Där lagrar vi vår ost, främst svensk hårdost, men har också import av ett stort antal delikatessostar från Europa.

http://www.ost.nu/

1028

Vi är den personliga butiken i Skåre. Vi satsar på färskvaror och catering. Vi gör egna pajer, landgångar, fyllda baguetter, smörgåstårtor mm. Du kan beställa maten till festen hos oss. Dessutom bakar vi bröd 7 dagar i veckan, vi är ditt kondis i Skåre. Du behöver inte stressa för vi har öppet 8-22 alla dagar.

Välkommen till oss önskar Christina & Sven-Uno med personal

www.ica.se

1046

Wallinders har servat Karlstad med omnejd sedan 1944. God mat och god service med det där lilla extra har alltid stått i centrum för oss. Vi vill gärna att våra kunder ska känna sig som en del av vår "familj". Vi har ett brinnande intresse för mat och matlagning och letar alltid efter goda varor som ger dig som kund det där lilla extra.
Det du inte hittar på andra ställen hittar du nog hos oss, om inte, tar vi hem det åt dig. Vi finns till hands för dig i både vardag och till fest, när du vill laga middagen eller fixa festen själv eller om du vill att vi ska hjälpa dig.
Vi finns här för dig med generösa öppettider, lätt att parkera, lätt att handla och vi har det mesta du kan tänkas att behöva för att lyckas i köket.

www.ica/wallinders

1428

Jenny & Andrea på Italia Food Travel importerar härliga delikatesser från Andreas hemö Sardinien. Vi importerar främst produkter som inte går att odla i Sverige och våra leverantörer är små familjeföretag som producerar delikatesser på hantverksmässigt vis och med mycket kärlek. Några exempel på produkter är ekologisk Pecorino Sardo, sardeller, kapris från Selargius, härliga inläggningar utan onödiga E-nummer och smakrik kallpressad olivolja extra jungfru.

www.italiafoodtravel.se

1038

Välkommen till Janake wine groups monter. Janake wine group är ett expansivt och tongivande importföretag som levererar välkända och spännande vin-, sprit- och ölsorter till Systembolaget, men även till restauranger samt hotell- och restaurangkedjor. Janake wine group har en lång erfarenhet och stort kunnande i vin- och spritbranschen både nationellt och internationellt och vi arbetar med stor passion tillsammans med våra producenter och kunder. 

www.janake.se

874

JPC Wines med säte i Karlstad bildades 2003. Vi importerar handplockade viner från hela världen. Vi marknadsför kvalitetsviner framför kvantitet och säljer viner till Systembolaget och Sveriges topp-restauranger. På Årets Vin & Deli 2016 presenterar vi bl.a. Hälge Whisky ” The Famous Moose” och Carrick Unravelled Pinot Noir 2014 från Central Otago, NZ.
Följ oss gärna på Facebook.
Vi ses!

www.jpcwines.se

876

Lancel AB grundades 2005 av Hans Bergström. Sedan dess har företaget framgångsrikt arbetat sig fram på den svenska marknaden, med hjälp av Ana Gresa ursprungligen från Bilbao, Spanien. Huvudkontoret ligger i Karlstad, logistik och distribution sker via 3P Logistic i Karlskoga.
Vi fokuserar på familjära vingårdar från hela Spanien. Från de mest kända distrikten till de distrikt som nyligen seglat upp på toppen i Spanien.
Från början var Lancels mål att importera bra spanska kvalitetsviner till rätt pris. Vår affärsidé är fortfarande att tillhandahålla kvalitetsviner i alla prissegment.
Under åren som gått har företaget vidareutvecklats till att också importera delikatesser från samma vindistrikt och erbjuder flera mycket uppskattade vinresor.

www.lancel.se

879

Upptäck den svenska maltwhiskyn
Vi hade en dröm. Att skapa den första svenska maltwhiskyn. Vi valde vår egen väg och utvecklade den från grunden. Den vägen var varken den enklaste eller den snabbaste. Men det var den rätta för vi nådde vårt mål. En svensk maltwhisky med en egen identitet.
Vårt destilleri på Mackmyra bruk i Gästrikland är inte stort. Desto större är den omsorg som vi lägger i tillverkningen. Vi har spårbarhet ända ner till de enskilda kornfälten. Och dessutom utrymme att fortsätta se bortom det traditionella. De små handslagna faten är ett exempel. Ett annat är den svenska eken som så generöst delar med sig av sin karaktär.
I dag hittar du vår whisky på Systembolaget och i taxfree-butiker. Vill du ha en helt unik whisky köper du ett eget 30-literfat och följer whiskyns mognad under åren innan den buteljeras när du vill.
Följ med oss in i framtiden. Den bär på nya upplevelser.

www.mackmyra.se

994

Mondowine grundades 2005 och är ett oberoende företag inom PrimeWine Group med sin egen säljorganisation och marknadsavdelning. För att kunna uppnå maximal samordning och för att kunna öka vår konkurrenskraft så hanterar vi logistik, lager och ekonomi tillsammans med de andra företagen i gruppen. På Mondowine anstränger vi oss hårt inte bara för att hitta viner och producenter som lämpar sig för dagens marknad, utan även för att hitta de viner som kommer att ha sin plats på morgondagens marknad. Mondowine riktar sig främst till unga, trendmedvetna konsumenter och till Horeca marknaden.

http://www.primewinegroup.com/ 

914

Föreningen Munskänkarna bildades 1958 och är i dag en landsomfattande vinprovarorganisation med över 23 500 medlemmar.I Karlstad startade vi 1973 och har nu  två sektioner, Karlstads-sektionen och Solstaden. Vi har tillsammans ca 400 medlemmar. Bägge sektionerna har regelbundna provningar som  leds av inbjudna föreläsare eller av föreningens egna medlemmar. Vi avslutar ofta med en gemensam måltid. Dessutom erbjuder vi ett antal nyhetsprovningar varje år. Det innebär att vi provar nya viner från Systembolagets sortiment. Utöver detta anordnar vi ett brett kursutbud bestående av vinkurser på olika nivåer, druvkurs, mat och vin i kombination. Välkommen och pröva på vinprovningens ädla konst, anmäl intresse i Munskänkarnas monter uti foajén. Tävla om två gratis provningar hos Munskänkarna i Karlstad.

www.munskankarna.se/karlstad

1132

Det var på Island som kombinationen lakrits och choklad föddes för över femtio år sedan. Vi förser Sverige med ett stort sortiment av denna isländska och beroendeframkallande kombination. Kom och smaka på t.ex Djúpur, Lakkrís Djöflar eller Bombur, vi bjuder på rikligt med smakprover!

www.nammi.se

1036

 NebbiaVinimport är ett familjeföretag som specialiserat sig på italienska viner och delikatesser.  Vi samarbetar med mindre producenter där känslan för kvalitet är viktigare än kvantitet och den personliga kontakten är betydelsefull. Vi har ett handplockat sortiment från vingårdar, ost och salamiproducenter i de Italienska regionerna Friuli, Lombardiet, Veneto, Toscana, Umbrien och Apulien. Några av de viner ni kan prova hos oss.  Amarone, Ripasso, Chianti, Sagrantino, Primitivo, Negroamaro, Sauvignon Blanc, Spumante. Vi har också Buffel Ostar, Gorgonzola, Pecorino,   Tryffelost, Vildsvins Salsiccia, Fänkålssalami, Salsiccione, Prosciutto och Tryffelsalami.  Passa på att prova vår smaktallrik med blandade Italienska delikatesser.

www.nebbiavinimport.se

883

Vi har ett stort engagemang i allt vi gör framförallt i de varumärken och producenter vi representerar. Nelex Wine & Beverage är ett ungt företag men personerna bakom har en lång erfarenhet från vin och dryckesbranschen. Vår passion är att tillsammans med våra producenter, ta fram viner och andra drycker som passar den svenska smaken. Därför arbetar vi enbart med producenter som kan hålla en hög kvalitet.

www.nelexbeverage.se

1257

Nigab är en av Sveriges främsta leverantörer av viner och andra exklusiva drycker till den nationella marknaden och till nordisk Travel Retail. Nigab som grundades 1982 representerar ett stort antal mycket välkända varumärken inom alla dryckessegment. Nigab ingår i danska HansJust-gruppen och har kontor i Stockholm och Göteborg. Nigab sysselsätter 26 personer i företrädesvis i sälj- och marknadsfunktioner.

www.nigab.se

884

Träffa NWT:s vinskribent Sofia Ander som ger dig tips om vin och vinresor. Hos oss kan du också tävla om en vinprovarkväll med Sofia på NWT.

www.nwt.se

1066

Vi på Pernod Ricard Sweden älskar mat och dryck. Det är vårt jobb och också vår livsstil. I vår monter kommer ni att hitta massor av inspiration och tips på goda drycker

www.pernod-ricard-sweden.com

887

For Chocolate Lovers!

I hjärtat av Stockholm sker både produktion och butiksförsäljning utav Pralinhusets färska och högkvalitativa choklad. Ni hittar oss också ute på mässor runt hela Norden och norra Europa  – precis som på denna mässa!

Ett stort utbud av bland annat praliner, tryfflar och chokladkakor i unika smakkombinationer finns att hitta hos oss. Våra vackra chokladkakor tillverkas för hand med naturliga råvaror och mycket kärlek. Vi arbetar endast med rena smaker och erbjuder choklad av högsta kvalitet.

Upptäck din favorit och avnjut denna som den är, eller i kombination med en god dryck. Glöm inte att chokladen även gör en fin present till någon du bryr dig om.

Välkommen till oss på Pralinhuset - Vi ses i montern!

www.chokladhotell.se

1040

PrimeWine Group är en av de största vinimportörerna i Sverige, och består av företagen PrimeWine, Mondowine, BGS Vinhandel och Multibev. Vi har sedan starten 2002 jobbat med att sätta samman en portfölj av världsledande vinmakare och vinvärldens nya stjärnor.

http://www.primewinegroup.com/

889

Uppväxt med boken ”Kalle och Chokladfabriken” drömde Stefan Skoglund om att en dag få starta en egen chokladfabrik. Han förstod snabbt att han inte ville ha en vanlig chokladfabrik, så tillsammans med Konditorn Lovisa tog dom fram receptet på  Sveriges första och hittills enda Rawchoklad.  Deras riktlinjer var tydliga, chokladen skulle bli ett mer hälsosammare alternativ i vardagen.  Rawchoklad är nämligen gjord på orostad kakaoböna och tillverkad på lägre temperaturer för att behålla så mycket näring som möjligt i chokladen.

Längs vägen plockades Jan-Erik Jacobsson och Sebastian Bäckström upp för att fortsätta att utöka chokladfabrikens sortiment och kunder.

Chokladen håller än idag kvar vid kraven om att vara ekologiskt, veganskt, GMO-fritt, nötfritt, mjölkfritt, sojafritt och glutenfritt.

www.rawchokladfabriken.se

1462

 

Rewine är ett ungt, dynamiskt och innovativt företag i dryckesbranschen. Vårt mål är att alltid erbjuda viner som våra kunder uppskattar och efterfrågar. Genom att vara lyhörda och aktiva kan vi alltid tillhandahålla bra och prisvärda produkter. Vi är inte rädda för att prova nya koncept både vad gäller smak och design. Hos oss hittar ni alltid spännande och goda nyheter.

www.rewine.se

890

Råå S

Ritmeester tillverkar och säljer innovativa rökfria tobaksprodukter.

www.alcapone-snus.com

1218

Delikatesser från medelhavet som bara baseras på god och hälsosam mat.

www.sabalan.se

1221

Den lilla webbutiken med det stora hjärtat. Vår ambition är att ge bästa tänkbara service och att få varje kund att känna sig välkommen och speciell. Välkommen till vår monter, där du hittar lakrits av bästa kvalitet från de främsta tillverkarna, såsom Lakritsfabriken, Haupt och Johan Bülow.

 

www.saltabönan.se

1041

Hotell Scandic Karlstad City är ett toppmodernt hotell med 145 rum mitt i Karlstads centrum. Här kan du i goda vänners lag slå dig bekvämt ner i våra inbjudande vardagsrum för en stunds avkoppling eller varför inte möta upp några vänner för trevlig samvaro i vår relaxavdelning. Där finns bastu, jacuzzi och gym. I vår restaurang avnjuter du en god middag som tar med smaklökarna på en spännande resa. Vi erbjuder helt enkelt ”mat hela dagen” i form av stor hotellfrukost, lunchbuffé på husmanskost och a la carte på kvällen. På lördagar dukar vi upp vår populära brunch mellan kl. 11.30-15.00. Avsluta kvällen med en god kaffe eller en lyxig cocktail från någon av våra barer. Vår restaurang med tillhörande vardagsrum har en avspänd atmosfär som kan passa bra för mindre och lite intimare möten mellan två till tre personer. Varmt välkomna till oss på Drottninggatan 4.

www.scandichotels.com/karlstadcity

1043

Tillhandahåller den svenska marknaden med kvalitetsviner från hela världen där varje
vin skall i sig ge vinsmakaren en unik upplevelse. Ledorden är fokus på viner, kunder,
producenter och på ett bra resultat – för samtliga
inblandade!

www.sigva.se

1246

Gräddat för hand i vedeldade ugnar.

Vårt bröd är fortsättningen på en god tradition. När vi bakar Skedvi Bröd för hand i vedeldade ugnar tar vi nämligen vid där våra föregångare slutade. Här i Kulinariet i Stora Skedvi lägger vi nya år till en redan mycket lång historia av att baka knäckebröd med hantverksmässiga metoder. I den lilla byn i hjärtat av Skedvibygden i Dalarna bakades under många decennier rikets kanske mest legendariska knäckebröd.

Av olika skäl lades tillverkningen ned 2013 och de gamla ugnarna revs av de gamla ägarna. Men den folkliga opinionen ville annat. Älskare av god mat fyllde oss med mod och inspiration, så vi köpte hela rasket, murade upp bakugnarna igen och nu står vi här, med nya ugnar, ett gammalt recept och ännu äldre tillverkningsmetoder. Ugnarna eldas heta med knastertorr ved, mjölet yr och bagarna svingar sina brödspadar.

Resultatet är ett tunt, lätt och knaprigt knäckebröd med sällsynt fyllighet och lätt rostade toner. Skedvi Bröd har smaker som bara finns i ett vedugnsbakat bröd och när du en gång har provat törs vi lova att du är förälskad.

www.skedvibrod.se

12201392

Hos Smaksinnenas skafferi hittar ni lite annorlunda produkter med starka smaker, äkta smaker och kvalité.

Varmt välkomna till mig och mina smakvänner.

 

www.smaksinnenasskafferi.se

1365
1452

Spring Wine & Spirits AB är ett helägt dotterbolag till Spendrups Bryggeri. Sedan starten 1995 har Spring Wine & Spirits vuxit till att bli en ledande distributör av vin till Sveriges restaurangmarknad och är leverantör av ett brett sortiment till Systembolaget.

Spring Wine & Spirits representerar idag ett 70-tal vin- och spritproducenter på den svenska marknaden. De största varumärkena i portföljen är bland annat E & J Gallo Winery, Barefoot Wines, Trapiche, Ogier, Boschendal, El Coto, Cono Sur, Peter Lehmann, Frescobaldi, Codorníu, Laroche och Plantation Rum.

www.springwine.se

893

Svartrökarnas Chark & Delikatess AB bildades 2010 när vi hade bestämt oss för att öppna en butik i Rökspecialisten gamla lokaler i Gudby, Upplands Väsby. En stark anledning till att vi beslutade oss för att öppna en butik var att vi i vår tidigare verksamhet jobbade med försäljning på mässor och marknader och träffade en massa människor som gärna såg mer av våra produkter med hög kvalité. Man var trött på den rent generellt låga kvalitetén på köttet och man var trött på att varorna var fulla med onödiga E-nummer. Utöver detta har vi återkommande fått ett oerhört beröm för vår basturökta skinka och sidfläsk som är tillverkat på ett gammalt och traditionellt sätt.

www.svartrokarna.se

1255

Swenströmskas Stenugnsbageri är ett hantverksbageri som erbjuder ett klassiskt & modernt utbud. Vi vänder inte historien och traditionen ryggen, utan lyfter fram hantverket och hjälper den att frodas i centrala Karlstad.

1320

Vi tycker att vi har satt samman Sveriges mest framåtlutande och nydanande vinportfölj. Det innebär nödvändigtvis inte att alla viner är fantastiskt dyra, välkända och får 100 poäng av Robert Parker, snarare tvärtom. Vår filosofi är att alla producenter ska tillföra något unikt på ett eller annat sätt. Vi är stolta över att arbeta med etablerade klassiker, men vi ser det som vårt kall att tillföra nya producenter till den svenska vinfloran. Blandningen av nytt och gammalt, högt och lågt och det tydliga fokuset på ekologiskt och innovativt gör vårt sortiment levande, spännande och nydanande och vi hoppas att du som läser detta och köper våra viner skriver under på det.

www.terrificwines.se

896

The Wine Collective har funnits i Sverige sedan 1998 och är ett dotterbolag till familjeägda, spanska Miguel Torres S.A. som 2015 fick den prestigefyllda utmärkelsen ”World's Most Admired Wine Brand” för andra året i rad av Drinks International. The Wine Collective levererar både till restaurang och systembolaget. I portföljen finns flera viner från våra egna vingårdar i Spanien, Chile och USA varav många sen länge är storsäljare på Systembolaget. Sedan ett par år tillbaka ligger stor fokus hos The Wine Collective att bredda sin portfölj och vi arbetar nu med ett flertal andra små familjeägda producenter, främst i Spanien, Italien och Frankrike. Liksom moderbolaget arbetar vi mycket med hållbarhetstänk och flertalet av våra producenter är ekologiskt certifierade. Familjen Torres har ett stort miljöengagemang och koncernen arbetar aktivt med hållbarhetsfrågor. Bland annat energibesparing i form av solpaneler, vattenbesparingsåtgärder, förnybar energi, återvinning, koldioxidkompensation, fair trade och ekologisk odling med biologisk mångfald.

www.torres.se

881

The Wineagency är en välrenommerad vinimportör som sedan 2007 har importerat och sålt vin till både Systembolaget och restauranger. Vi har ett mycket nära samarbete med de vinproducenter vi representerar och de flesta av våra viner återfinns i Systembolagets sortiment, tillgängligt för landets vinkonsumenter. Att arbeta med vin är en livsstil, oavsett om man är producent eller importör som vi.  Man måste brinna för vinet, älska diskussionen om vinets ständiga utveckling och aldrig tröttna i sin strävan att leta nya viner som kan överträffa våra kunders förväntningar.

www.thewineagency.se

897

Lambriní Theodossiou har sina rötter i Grekland. Där på en kulle på ön Lesbos har hon sin olivlund. Tar själv fram sin biodynamiska extra virgin olivolja.

www.togoraolivolja.se

1034

Vi är ett hantverksbryggeri som brygger öl med värmländsk havre! Liksom Tokajervinerna så har vi rest oss från ölvärldens utkant och visat att vi brygger i en lång och stolt men bortglömd tradition som går från bordsöl till mer exklusiva droppar. Hantverk och kunnande står hos oss framför industri och volymmaximerande.
I vår monter kommer ni att hitta öl med riktig smak av Värmland. Vi använder rostat havre i alla våra öl och lägger om produktionen till ekologiska råvaror under 2016. Kom gärna och prata med oss om det!

www.vastraamterviksbryggeri.se

1083

VCT Sweden är dotterbolag till chilenska Concha y Toro S.A., Sydamerikas största exportföretag av vin och världens femte största vinproducent. Med ett helhjärtat fokus på viner från Chile, Argentina, Sydafrika och USA erbjuder vi ett brett sortiment av viner från bland annat Casillero del Diablo, Trio, Sunrise, Viña Maipo, Trivento och Fetzer samt ekologiska viner från Bonterra och Emiliana.

I år kan vi bjuda alla rödvinsfantaster på tre nyheter: en kraftfull Cabernet Sauvignon från argentinska Trivento, en unik druvblend från chilenska ekoproducenten Emiliana samt ett smakrikt budgetfynd från Stellenbosch i Sydafrika. Välkommen till vår monter för att provsmaka!

www.vctsweden.com

9011417

Vi provar skillnaden mellan ett fatlagrat vitt vin som Penfolds "Koonunga Hill" Chardonnay med en vit ren, svalodlad Sauvignon Blanc från Matua.

En perfekt miniskola där du lär dig att uppskatta skillnader och vilken mat som passar med de olika vinstilarna.

 

1419

Var tredje månad väljer vi ut sex viner från Europas ambitiösa producenter. Vinerna läggs i en låda tillsammans med en vinmeny och regionala recept. Din vinlåda levereras
direkt till dörren.
Med vinlådan kan du upptäcka:

 • Viner från småskaliga producenter.
 • Odlingsområden på frammarsch.
 • Viner som är högt eftertraktade och därför svåra att få tag på.

I vår monter kan du provsmaka vinerna och beställa en vinlåda ihop med ett generöst mässerbjudande.

www.vinladan.nu

908

Vinovativa erbjuder ett av Sverigesfrämsta utbud av individuella och karaktärsfulla kvalitetsviner från egendomar världen över.

Vår oavbrutna jakt efter nya spännandeviner gör att sortimentet är under ständig utveckling. Så ta för vana att återkomma till oss för att leta bland våra nyheter!

Vinovativa har som tydlig målsättning att vara Sveriges mest attraktiva och professionella leverantör av kvalitetsviner. Vinovativa representerar
välkända märken som Tapiz från Argentina, Xavier i Rhône-dalen, Thunevin med kultvinet Bad boy från Bordeaux, Bai Gorri från Rioja, Meandro från Portugal m.fl

Som privatperson finner du våra viner i Systembolagets butiker, dessutom finns ett stort antal av våra viner viner att upptäcka i beställningssortimentet. Är du medlem i Vinovativa Fanclub får du löpande information om nyheter, erbjudanden om viner som vi specialimporterar för dig som är medlem, inbjudningar till provningar och evenemang och mycket annat. Är du inte medlem nu så kom förbi vår monter, prova våra viner och gå med i klubben!

www.vinovativa.se

909

Vinpiloterna - Marknadsundersökning om vin - vi för fram folkets röst!

Vinpiloterna hjälper vinföretag att komma i kontakt med vinintresserade konsumenter för att ta reda på vilka viner folk tycker om och hur smakerna skiljer sig åt. I Vinpiloternas monter kan du prova viner och svara på en kortare marknadsundersökning. Enkäten innehåller bland annat frågor om hur du upplever doft och smak samt vad du tycker om utformning av flaska och etikett m.m. Som tack för att du tar dig tid och svarar på undersökningen får du en överraskning. Välkommen till Vinpiloterna!

www.vinpiloterna.se

1461

Vinsmart tillsammans med Niclas Tuomela och Michel Jamais ger oss två teman,

Så fixar du din fredag!

Moderna tolkningar av klassiskt fredagsmys samt vilka drycker som bäst passar till de mest populära rätterna och tillbehören. På fredagar vill vi gärna fira in helgen men är kanske lite småtrötta efter en lång vecka, här får vi reda på hur du och familjen kan få till en lyxig känsla med minsta möjliga ansträngning både tidsmässigt och ekonomiskt. Vi kommer att prova 3 olika vintyper med litet tilltugg

Ostar, tillbehör och makalösa kombinationer

Så här sätter du ihop din ostbricka och väljer rätt vin till, vi utgår ifrån de olika vintyperna och testar några klassiska med några nytänkande kombinationer. Att ost och vin är en trevlig kombination är inget nytt men med att förstå smakerna kan vi ta kombinationerna till nya höjder. Vi kommer att prova 3 helt olika vintyper med tre goda ostar från Fine Deli.

 • Provningarna startar varje heltimme på Vinsmartscenen
 • Ingen förbokning krävs
 • Betalning sker på plats med dryckeskuponger, 60 kronor

 

 

 

1259

Ward Wines har en historia inom vinförsäljning sedan slutet av 1970-talet. Historiskt har vi arbetat främst med framstående franska familjeägda producenter. Med tiden har portföljen växt och vi representerar idag producenter från större delen av vinvärlden.

Idag representerar vi producenter från nästan hela vinvärlden där huvudfokus ligger på familjeägda producenter där kvalitet, ursprung och personlighet är ledorden. Vi har ett flertal viner i ordinarie sortiment med Pol Roger Champagne i spetsen. Vi utökar hela tiden vinerna i Systembolagets beställningssortiment. Vi har idag en aktiv vinklubb som man kan anmäla sig till via vår hemsida, där vi erbjuder provningar och erbjudande om specialviner.
Välkommen till vårt bord!

www.wardwines.se

900

Vi har hantverksbryggt öl i Kristinehamn sen 2013 och har idag 9 sorters öl; 7 ale, 1 stout och 1 lager. Vårt sortiment innehåller lättöl, folköl och starköl. Lågalkoholdryckerna säljs i över 100 dagligvaru- och delikatessbutiker i hela Sverige och starkölen finns på hyllan i de flesta av Värmlands Systembolagsbutiker och i beställningssortimentet för övriga Sverige. Under mässan får du prova vårt senaste tillskott, dvs Wermlands Lager, samt ett antal andra sorter - och kanske någon överraskning.

www.wermlandsbrygghus.se

1082

Välkommen till Wine & Friends!
Kärt barn har många namn som det så fint heter, men nu har vi äntligen bestämt oss. I Enjoy Wine lägger vi nu åt sidan och välkomnar vårt nya koncept Wine & Friends. Wine & Friends är ett ställe där du som vinentusiast ska hitta det bästa inom vin, mat och livsnjutning. För oss handlar vin inte bara om det som finns i glaset framför dig, utan även om allt det där runt omkring som gör att livet blir lite roligare. En god drink före maten, den där förrätten eller avecen som levererar pricken över i:et.

Du kommer till stora delar att känna igen dig i Wine & Friends då vi inte ändrar vilka vi är eller hur vi pratar. Vi vill fortfarande göra vin enkelt, men eftersom öl, grappa och mat också är stora delar av måltiden, tycker vi att Wine & Friends på ett bra sätt omhuldar allt som vi vill prata om. Wine & Friends finns på tidning, nätet, e-posten och i framtiden dit tekniken tar oss. Häng bara med, så kommer du att få vara med om fantastiska ting. Oavsett om det är en resa till Piemonte eller ett recept från den lokala foodtrucken, så hoppas vi kunna ge dig tips på häftiga sätt att ha det lite bättre.

Vi tycker att allt är spännande och mest av allt att njuta av livet.

Enjoy!
(för det är i alla fall vad vi tänker göra :)

www.enjoywine.se

861

Wineworld importerar och säljer viner från hela världen till Systembolaget och restauranger runt om i Sverige. Vi som arbetar i företaget tycker att vi har världens roligaste jobb och är ständigt på jakt efter nya kvalitetsviner att förse den svenska marknaden med, samtidigt som vi förvaltar vår befintliga vinportfölj väl. Wineworld har på kort tid lyckats etablera sig som en framgångsrik dryckesleverantör på den svenska marknaden, med framgångar i både svensk och internationell vinpress där många av våra viner blir väl omskrivna. Ett urval av våra producenter är Barone Ricasoli, André Clouet Champagne, Orion Wines, Lindauer, Antiche Terre, Waterford Estate och Antiyal.

Besök oss gärna på våra sociala medier:
www.facebook.com/wineworldsweden
www.instagram.com/wineworldsweden

Våra varumärken
Barone Ricasoli, Antiche Terre Venete, Zensa Wines, Ville di Antenè, Castiglion del Bosco, André Clouet Champagne, Jolie Fleur, First Drop Wines, Route du Van, Lindauer, Wither Hills, Waterford Estate, Jordan Wines, Stellar Winery, Goder Aftonglögg

www.wineworld.se

904

Winebee är en vinimportör på den svenska marknaden som arbetar i första hand med de fem klassiska vinproducerande länderna som Tyskland, Frankrike, Spanien, Portugal och Italien. Vår ambition är att presentera små och medelstora vinproducenter från dessa länder.

www.winebee.se

905