Västerås får en egen öl & destillatmässa

I höst får äntligen Västerås en egen mässa med öl, whisky och övriga spritdrycker. Mässan heter Västerås Öl & Destillat och kommer att arrangeras den 27-28 oktober på Aros Congress Center och Hotel Plaza. Bakom mässan står arrangörerna till mässan Vin i Västerås som har arrangerats sedan 2012.

–Intresset för dryck så som öl och spritdrycker har ökat kraftigt de senaste åren. I regionen och Sverige finns en minst sagt spännande och växande dryckeskultur som vi vill lyfta fram ytterligare, säger Stanley Wong, VD på Svenska Dryckesmässor som tillsammans med Aros Congress Center och Hotel Plaza arrangerar mässan.

–Idag finns det minst ett mikrobryggeri i varje stad och lokalt omkring Västerås finns det flera intressanta bryggerier som Coppersmith´s Brewery, Hantverksbryggeriet, Bryggeri Portvakten med flera. Förutom bryggerier så startas det också upp många nya destillerier och brännerier i Sverige. Destillat är mer än bara whisky och inkluderar alla spritdrycker så som rom, grappa, vodka, rom, tequila, likör, gin, cognac, calvados med mera. Våra utställare har länge efterfrågat en öl- och destillatmässa i Västerås och ser fram emot att i höst äntligen ta steget, fortsätter Stanley.

Svenska Dryckesmässor är arrangörerna bakom succén En Öl & Whiskymässa i Göteborg och den nya mässan Destillat Sthlm. Intresset för att öppna en mässa av liknande karaktär i Mellansverige har länge varit stort och utbudet ligger i tiden.

– Vi är otroligt glada över Västerås Öl & Destillat och vet att mässan kommer att skapa positiva besökseffekter för hotellen, restaurangerna och handeln i Västerås som kommer att få ett uppsving under helgen den 27-28 oktober. Det känns roligt att stan nu får ytterligare en attraktiv besöksanledning att lägga till listan och att västeråsborna får ytterligare en rolig helg att boka in i kalendern, säger Tobias Hultberg, VD på Aros Congress Center.

Västerås Öl & Destillat arrangeras på Aros Congress Center & Hotel Plaza den 27-28 oktober 2017.

Kontaktinformation
För kontakt med Stanley Wong, VD Svenska Dryckesmässor, tel 070-812 34 36, e-mail stanley@svenskadryckesmassor.se

För kontakt med Tobias Hultberg, VD, Aros Congress Center: tel 070-3701206,
e-mail tobias@acc.se