Provningar

 

Fördjupa dina kunskaper på Västerås Öl & Destillat genom att boka våra sittande provningar. Här får ni en liten paus i minglandet på mässan och chansen att sätta dig ner och få en djupare kunskap om befintliga eller nya favoriter.

 

Köp biljett till provningarna här!

Warehouse tasting

Välkommen på en spännande whiskyprovning med oss där vi presenterar vårt whiskylager som består av 10 000 tals liter med whisky lagrad en mängd olika fattyper. Vi kommer att prova ett urval av de faten samt framtida planerade buteljeringar.

Provningsledare: Patrik Axelsson och Mats Lihnell
Presenteras av: Bergslagens Destilleri
Tider: fredag 17.00 & lördag 16.00
Pris: 350 kr

Hur gick det till – starta ett bryggeri i Westerås och blir ett av de största

Kom och lyssna på Coppersmith’s grundare Petri Karhukorpi som föreläser om bryggeriets korta men expansiva historia. Vi kommer att prova 7 olika öl och får en intressant inblick hur allt gick till sedan starten.

Både underhållande och givande provning av Coppersmith’s öl – smaker, metoder, entreprenörskap med glimten i ögat

Provningsledare: Petri Karhukorpi
Presenteras av: Coppersmith
Tider: fredag 18.00 & lördag 18.00
Pris: 150 kr

Ron Zacapa från Guatemala möter Västerås

Välkomna till en spännande resa med välkända och omtyckta Ron Zacapa. Inspiratören och tillika den nordiska Ambassadören Mikael Lundén, djupdyker i ämnet och förklarar varför Ron Zacapa smakar som den gör.

Ni får smaka ett antal olika destillat och till dessa gyllene droppar kommer det att serveras smakrika och spännande tilltugg. Vi utlovar en kulinarisk upplevelse som lyfter era gomsegel.

Välkomna & Bienvenida

Provningsledare: Mikael Lundén
Presenteras av: Diageo
Tider: fredag 19.00 & lördag 17.00
Pris: 250 kr

Välkommen på provning med Örebro Brygghus

Vår bryggare Christoffer kommer guida er igenom några av ölen i vårt sortiment. Under 60 minuter kommer det berättas om bryggeriets korta, men händelserika, historia, ställas och svaras på frågor och testa flera intressanta och smakrika öl.

Provningsledare: Christoffer Mathiasson
Presenteras av: Örebro Brygghus
Tider: fredag 20.00 & lördag 19.00
Pris: 160 kr

Eskilstuna ölkultur brygger med kropp och själ

Eskilstuna Ölkultur brygger öl med hantverksmässiga metoder sedan 2006. Bryggeriet producerar 120 000 liter öl av en mängd olika sorter varje år. Många av Eskilstuna Ölkulturs öl finns att köpa på Systembolaget Erikslund i Västerås.
Bryggeriet ligger på en holme mitt i centrala Eskilstuna. Där finns också en bryggeripub med restaurang som har öppet för allmänheten onsdag, fredag och lördag. Bryggeriet tar även emot besök och arrangerar provningar för intresserade grupper.
Arto Ukura kommer att hålla en provning med fem olika öl. Vi provar två klassiker från Eskilstuna Ölkultur, Eskilstuna Stolt lager, en tjeckisk pilsner och Eskilstuna Dubbel-IPA, en öl lastad med amerikanska humlesorter. Dessutom provar vi tre öl som kommer på Systembolaget i november – Eskilstuna God Jul ale, Eskilstuna Bitter Jul och Eskilstuna Robust Julporter

Provningsledare: Arto Ukura
Presenteras av: Eskilstuna Ölkultur
Tider: lördag 15.00
Pris: 160 kr