UTSTÄLLARE

Bland utställarna hittar vi stolta ambassadörer för mikrobryggerier, bryggerier, ölimportörer, bryggmästare, whisky-, rom-, gindestillerier, whiskyimportörer, brännerier, huvudmän och dryckesföretag med övrigt destillat samt tillhörande delikatesser.

 

Listan med utställare uppdateras ständigt.

10021537

Gamla Enskede har en unik karaktär och historia, som Sveriges första trädgårdsstad. Med influenser från England och Tyskland byggdes Gamla Enskede i början av 1900-talet. Här kantas de krokiga gatorna av villor och radhus med grönskande förgårdsmark. Mitt i detta ligger vårt bryggeri där vi brygger öl i liten skala enligt hantverksmässiga metoder på de bästa ekologiska råvaror.

Med inspiration från både historia och nutid skapar vi balanserade och smakrika öl, ofta med en något lägre alkoholhalt. Våra öl har inspirerats av och hämtat sina namn från området. Just därför har vi även låtit den, för området, typiska Enskedestugan pryda våra etiketter.

1532

1966 brann den numera välkända Gävlebocken ned för första gången, och ett decennium senare stängde Bockens Bryggerier där min farfar var bryggeriansvarig. 2016 startade GefleBockens Bryggeri som en hyllning till båda dessa och för att hitta nya ölstilar som passar i dagens moderna öl!

Kan tilläggas att vi gör öl som hyllar den välkända Gävlebockens öden genom triologin The Burned Bock som symboliserar den nedbrunna bocken svart som sot om denna Imperial Stout, Ruby Bock-Brinner in the shit som den brinnande bocken, röd eldig och stark, samt Bock: I´m Still Standing den gula halmobocken som står stark gul o fin när den överlevt! Dessa hyllas även totalt i våran: The Rise and Fall of The Burning Bock American Pale Ale!

1533
9821539

Arcus Sweden AB är ett helägt dotterbolag till Arcusgruppen. Bolaget startades 2002 och är ett av de ledande varumärkesföretagen på den svenska marknaden för alkoholhaltiga drycker. Arcus Sweden representerar dels Arcusgruppens egna varumärken och har dels utvecklat samarbeten med några av de största och mest välkända sprit- och vinproducenterna i världen.

Arcus strategi är att genom lokal marknadskompentens och fokus stärka och vidareutveckla våra egna och våra partners varumärken och därmed säkerhetsställa långsiktig tillväxt på den svenska marknaden. Vår vision är att både våra kunder och uppdragsgivare skall uppfatta oss som den mest attraktiva partnern. Detta genom att erbjuda en stark varumärkesportfölj med både etablerade och marknadsledande varumärken och nya och innovativa produkter med potential för framtidspotential. Allt för att erbjuda konsumenterna och våra kunder ett sortiment av hög kvalitet som är både attraktivt och levande.

www.arcussweden.se

1004

 

Arvid Nordquist HAB är familjeföretaget som grundades redan 1884 och har sedan dess varit en av Sveriges främsta importörer av högklassiga drycker och matvaror. Vår ambition är att alla drycker vi tar in i egen regi ska ha en strävan efter att minska sin påverkan på människa och miljö, oavsett om det är ekologiskt eller inte, utan att kompromissa på kvaliteten. Vi representerar ett stort antal vin- och ölvarumärken från hela världen så som Bollinger Champagne, Roodeberg från Sydafrikanska KWV, franska storsäljaren Puycheric Rosé och öl från bryggeriet Fuller´s. Välkommen att prova ett urval av vårt sortiment i vår monter.

www.arvidnordquist.se/vin-och-ol/

850

Bergslagens Destilleri är en producent och buteljerare av svensk whisky, gin och snaps. I och med vårt första släpp av svensk whisky, trilogin ”Sherry Darling”, så satte vi från början en hög standard på den whisky som vi kommer ge ut framöver. I vårt lagerhus vilar 10 000-tals med liter i olika typer av fat (Sherry, Bouron, Maderia, Champagne etc) och de kommer att buteljeras när tiden är inne. Med oss på mässan har vi en del fatprover från lagret samt och prover på kommande planerade släpp.

Vi har sen många år tillbaka en ekologiskt gin, Bergslagens Organic, på Systembolaget samt den mycket uppskattade kummin snapsen ”Tre små gummor”. Givetvis blandar vi iordning en härligt Gin & Tonic till dig på mässan. 

www.bergslagensdestilleri.se

995

Många destillerier tillverkar fantastisk whisky, men några få lyckas bättre
än andra. Som alltid finns det inga rätt eller fel när det gäller smak, men kvalitet,
noggrannhet och förutsättningar skiljer destillerier från varandra. Det finns
mycket som gör Box Destilleri unikt. 

www.boxwhisky.se

996

Bryghuset Braunstein är ett mikrobryggeri och mikrodestilleri beläget i Køge på östra Själland. Det grundades 2005 av familjen Braunstein Poulsen.

Öl- och kryddsnaps från Braunstein skiljer sig i grunden från vanlig dansk brännvinsproduktion. Normalt används helt neutral sprit för snaps. På mikrodestilleriet i Køge Havn läggs istället stor vikt vid att du kan smaka själva råvaran; malt av högsta kvalitet, som de destillerar på. Det ger en tydlig färsk och fruktig smak, och bildar en exklusiv grund för en fin snaps. Det distinkta brännvinet kryddas med utvalda blandningar av kryddor, örter, rötter och bär, känsligt anpassat och förfinat efter flera års experimenterande med kombinationer och sammansättningar av ingredienser.

Detta har utmynnat i en rad unika produkter som måste smakas för att förstås. För att uppnå ytterligare finess, komplexitet och avrundade smaker lägger destilleriet ned stort arbete på att lagra flera brännvinssorter på allt från exklusiva Oloroso sherry-fat till nya ekfat.

Vägen till destilleriet Braunsteins unika spritdrycker går via råvaror av bästa kvalitet och en djup passion för resultatet. De lägger stor vikt vid hantverket och alla de små detaljerna som gör skillnad.

 

www.braunstein.dk

1225

Campagne de France är ett tvåmanna företag som säler våra autentiska produker på olika mässor runt om i Sverige. Våra produkter har visat sig mycket populära och vi har en stor återkommande kund bas som är roligt att träffa igen vid varje tillfälle. Vi har i vårt sortiment bla 16 olika handgjord franska lufttorkade korvar, handgjorda bondostar och fina hårdostar som Gruyere, Comte och Parmesan.

Vi ser fram emot att träffa alla våra nuvarande kunder och hoppas på att ny kunder ska komma och få en ny smakupplevelse av våra produkter.

Härtligt välkomma!

1296

Coppersmith’s har precis vunnit tre viktiga upphandlingar hos Systembolaget. Vi ska lansera:
–        Bière Blanche, en mycket trevlig, somrig wit på burk. (Lansering den 1 mars)
–        The Pawn’s Pilsener non-gluten, en krispig och humlearomatisk pilsener utan gluten!! (Lansering den 1 juni)
–        Coppersmith’s Saison, en karaktärsfull Saison som är dessutom våra första ekologiska öl!! (Lansering den 1 juni)

Nästkommande månader är hektiska för oss. Vi kommer att bygga ut lagerlokalen (640 kvm) och göra omfattande förändringar i produktionshallen. Ett helt ny bryggverk på 40 hl ska installeras och användas vid sidan av nuvarande 10 hl brygghus. Jäsningskapacitet ska utökas så vi kan jäsa över 1 miljon liter öl/år. Vi ska också bygga om både flasklinjen och burklinjen, för att klara av nya större volymer.

www.coppersmiths.se

955

Danderyds bryggeri ligger i Sätraäng och är ett litet lokalt hantverksbryggeri som drivs av ett gäng hängivna entusiaster som brinner för bryggarkonsten . Bryggeriets experimentella och utmanande idéer resulterar ofta i mörkare ölsorter med breda smakkombinationer. Flera öltyper finns även representerade hos oss

www.facebook.com/Danderyds-Bryggeri

1359

På DELIOVIN står vi för kvalité och brinner för vårt lilla men otroligt fina sortiment.

Vi har som idé att alltid erbjuda det ”lilla extra” och sätter dig som kund i focus.

Vårt mål är att alltid ha en historia bakom varje företag och produkt vi arbetar med.

VARMT VÄLKOMMEN!

www.deliovin.se

1023

Det goda från Italien erbjuder den smakrika parmigianon från Italiens gårdar. 
Vi erbjuder en ost helt fri från konserveringsmedel och tillsatser, vår ost består av endast ren ost. Vår ost är även fri från vax och parafin och det innebär att du kan äta kanterna då dem består av den rena osten.

Vår ost kan man ha till dem goda pastarätterna,en mysig kväll med vin och ost med balsamvinäger som tilltugg, gratinering på potatisgratängen, som smaksättning i svampsoppan eller varför inte grilla ostkanten med lite olivolja piri piri. Bara fantasin kan sätta gränser.

När du köper av oss får du även till en påse som är gjord av äggskal, äggskal för att osten andas och utesluter mögel och torrhet. Du kan ha osten i kylskåpet i 3 månader utan att den möglar eller blir torr. Vår påse kan du även återanvända.

1021

DIAGEO is the world's leading premium drinks business with an outstanding collection of beverage alcohol brands across spirits, beer and wine.

Our brand portfolio include brands like: Smirnoff, Johnnie Walker, Guinness, Baileys, J&B, Captain Morgan, Cîroc, Tanqueray, Gordons and Ron Zacapa… among many others.

Diageo is trading in approximately 180 markets and we employ over 30,000 talented people around the world with offices in 80 countries.

We also have manufacturing facilities across the globe including Great Britain, Ireland, United States, Canada, Spain, Italy, Africa, Latin America, Australia, India and the Caribbean.

The company is listed on both the London Stock Exchange (DGE) and the New York Stock Exchange (DEO).

We would like to welcoming you all to our stand where we´re serving Ron Zacapa and Cocktails from our renowned portfolio, in the World Class Bar.

Cocktails made with Tanqueray, Zacapa, Bulleit, Johnnie Walker and more will be served.
 

www.diageo.com

997

Eskilstuna Ölkultur är ett lokalt företag och en förening som under 2008 startade Sveriges första bryggeripub i en gammal kulturbyggnad i centrala Eskilstuna. Mikrobryggeriet tillverkar öl med hantverksmässiga, traditionella metoder och råvaror av högsta kvalitet.

www.eskilstunaolkultur.se

1350

Prisbelönt ekologisk Cheddar från Godminster och engelska handgjorda marmelader i riktigt spännande smaker från Hawkshead Relish. Fine Deli har fina mässerbjudanden så att du kan köpa med dig produkterna hem.

www.finedeli.se

1039

Fors bryggeri är beläget i Motala, Östergötlands sjöstad. Här bryggs hantverksöl i liten skala om batcher på 200 liter. Fokus ligger på traditionell öl; pilsner och klassiska ales. Alla öl har områdesnamn från staden Motala, där ex Nordens största insjöbad; Varamon, har fått ge namn åt bryggeriets pilsner. Inga tillsatser, inget hokus-pokus, bara gott öl helt enkelt.

www.forsbryggeri.se

1387

Göteborgs Nya Bryggeri är skapat av göteborgare, för göteborgare och alla som önskar att de vore göteborgare. Vi har ett gediget kunnande, glädje och passion för öl. Vårt fina moderna ekologiska hantverksbryggeri ligger i Västra Frölunda. Ambitionen är växa och alltid skapa öl som väcker och släcker törst. 

 

www.gbgnyabryggeri.se

1416

Vår affärsidé är att erbjuda innovativa och spännande produkter på den svenska dryckesmarknaden.
Vi importerar vin från hela världen. Fokus är trendiga och annorlunda viner, ibland vågade druvblandningar, ibland ekologiskt, ibland från en ny spännande region eller kanske från en vinmakare med den där extra ambitionen.
På mässan kommer vi visa Diplomatico, mörk lagrad rom utsedd till en av världens 5 bästa.

www.handpicked.se

1009

Hantverksbryggeriet är precis som det låter, ett litet bryggeri där vi brygger öl enligt traditionella metoder på ett hantverksmässigt sätt. Vi producerar välhumlade och smakrika öl. Våra öl bryggs av ölälskare - för ölälskare!

www.hantverksbryggeriet.se

962

Herida Brands är ett litet familjeföretag med ett stort hjärta för rom. Företaget startades 2007 med enbart ett märke i produktportföljen. I dag  importerar vi rom ifrån olika delar av världen och letar ständigt efter nya trevliga tillskott. Intresset för rom har ökat enormt de senaste åren och det glädjer oss mycket att lagrad rom äntligen tagit plats i finrummet. I vår monter kommer ni att kunna smaka bla. Gold of Mauritius, Origenes 18 år, Ron Esclavo & Arehucas Honungsrom.

Välkommen förbi vår monter och ”Enjoy the good things in life”!

www.herida.se

993

Hernö Gin är Europas mest prisbelönta gin sedan lanseringen i december 2012.

Vi skapar unika destillerade gindrycker för genuint dryckesintresserade. Vi lägger mycket tid i vårt skapande för att ta fram produkter så välsmakande att det är överflödigt att blanda ut dem med något annat. 

Vi återfinns till vardags i byn Dala strax...

www.herno.se

1000

Jämtlands Bryggeri är en av pionjärerna när det gäller Svenskt Craft Beer och har bryggt öl sedan januari 1996. Vi har under 2016 genomfört en stor varumärkesförändring med ny logotyp, ny etikettdesign, nya flaskor och ny kartongförpackning dessa förändringar har genererat en stor ökning av försäljning på Systembolaget, restauranger och dagligvaruhandeln. 
Vi brygger öl med omsorg och för hand i små mängder och med fingertoppskänsla.
I dag gör vi tolv sällsynt välsmakande ölsorter och de representerar dessutom en bredd av världens stora öltyper.
Bryggeriet har en möjlig årsproduktion på cirka 900 000 liter öl. Kvalitet är ett honnörsord för oss. Råvarorna i våra öl är av mycket hög kvalitet och valda just till de ölsorter vi brygger. Den malt vi använder kommer från Thomas Fawcett & Sons Ltd, Castle-Ford, West Yorkshire England - ett prisbelönat familjeägt mälteri med över 200 års erfarenhet av mältning. Mälteriet köper sitt korn efter noggranna analyser och urval. För våra överjästa öl (Ale och Stout) använder vi golvmältat vinterkorn. Malt gjort på vinterkorn ger ölet en rundare och mjukare smak och golvmältningen är en process där groning sker i en naturligare och därmed långsammare process som leder till högsta kvalitet på malten. Humlen som används är också av yppersta kvalitet. Vi köper humlen från England, Tyskland, Tjeckien och USA. Alla våra öl är så kallade färsköl, det vill säga opastöriserade.

www.jamtlandsbryggeri.se

966

Artesenal betyder hantverk och just dryckeshantverk finner du hos oss. Produkter framtagna av människor med den största av kärlek och respekt för hantverket och kvalité! Vårt mål är att finna produkter som kan sätta en guldkant på dina dryckesupplevelser.

www.artesenal.se

1251

Upptäck den svenska maltwhiskyn
Vi hade en dröm. Att skapa den första svenska maltwhiskyn. Vi valde vår egen väg och utvecklade den från grunden. Den vägen var varken den enklaste eller den snabbaste. Men det var den rätta för vi nådde vårt mål. En svensk maltwhisky med en egen identitet.
Vårt destilleri på Mackmyra bruk i Gästrikland är inte stort. Desto större är den omsorg som vi lägger i tillverkningen. Vi har spårbarhet ända ner till de enskilda kornfälten. Och dessutom utrymme att fortsätta se bortom det traditionella. De små handslagna faten är ett exempel. Ett annat är den svenska eken som så generöst delar med sig av sin karaktär.
I dag hittar du vår whisky på Systembolaget och i taxfree-butiker. Vill du ha en helt unik whisky köper du ett eget 30-literfat och följer whiskyns mognad under åren innan den buteljeras när du vill.
Följ med oss in i framtiden. Den bär på nya upplevelser.

www.mackmyra.se

994

Hej och välkommen till AB Eric Mellgrens Snus och Tobaksfabrikater, bolaget som har tillverkat och levererat tobaksvaror sedan 1823. Mellgrens historia är både lång och spännande och det är många Svenskar som någon gång har använt sig av produkter som har sitt ursprung hos Mellgrens. Göteborgs Prima Fint Snus och Rapé är varumärken som används fortfarande.

Den 7 december 2012 slog vi upp portarna till den nya butiken på 260 m2 och uppdaterade samtidigt varumärket till Mellgren’s Fine Tobacco. Butikens fokusområden är Cigarrer, Pipor, Piptobak, Snus och allt däromkring.
Förutom detta finns det rakartiklar och after shave från anrika märken i England.
I humidoren som är 10 meter lång finns det mer än 15000 cigarrer från de flesta kända tillverkarna samt ett fullständigt sortiment från cigarrmärket Padron som vi också är agenter för.

Vi är en av de få butikerna i världen som kan stoltsera med att ha ett fullsortiment av Padron.
Vi är inte sämre på Pipor utan har redan idag de flesta svenska pipmakarna i sortimentet samt mycket mer. Vårt sortiment av piptobak är stort och du kan bland annat finna Cornell & Diehl och G.L. Pease berömda piptobak. 

Mellgren’s mål är att vara bildande, alla är inte kunniga på cigarrer, pipor, piptobak, snus och allt runt omkring ämnet. Vi vill vara länken till våra kunder och dela med oss av all den kunskap vi kan.

Mellgren’s Fine Tobacco - bolaget med Passion för sensationer

www.mellgrens.se

1063

Möllys är ett litet bryggeri från Eskilstuna. På Möllys bryggs det med mycket känsla o spontana infall. Här finns inga regler o all öl ska kännas unik o ha sin speciella smak. Max kapaciteten är 500L per bryggning.

www.mollyscraftbeer.se

1380

Multibev är ett dotterbolag inom Solera Beverage Group Sweden, tidigare PrimeWine Group, med fokus på att bygga upp en strategisk sprit-, öl- och ciderportfölj. Solera Beverage Group Sweden tillhör den nordiska dryckesgruppen Solera Beverage Group och är ett av de ledande dryckesföretagen för import och marknadsföring av vin, sprit, öl, cider och alkoholfria drycker.
På Västerås Öl & Destillat tar man med sig:
Stolichnaya Vodka
Elephant Gin
Elephant Sloe Gin
Brockmans Premium Gin
Shot 4.4

www.solera.se/importorer/multibev/

1420

Nigab är en av Sveriges främsta leverantörer av viner och andra exklusiva drycker till den nationella marknaden och till nordisk Travel Retail. Nigab som grundades 1983 representerar ett stort antal mycket välkända varumärken inom alla dryckessegment. Nigab ingår i danska HansJust-gruppen och har kontor i Stockholm och Göteborg. Nigab sysselsätter 35 personer i företrädesvis i sälj- och marknadsfunktioner.

www.nigab.se

884

Örebro Brygghus är ett litet hantverksbryggeri som öppnade juni 2016 och är beläget på Aspholmen i Örebro.
Med fokus på kvalitet brygger vi hantverksmässig och smakrik öl, både efter tradition och trend.

www.orebrobrygghus.se

1389

For Chocolate Lovers!

I hjärtat av Stockholm sker både produktion och butiksförsäljning utav Pralinhusets färska och högkvalitativa choklad. Ni hittar oss också ute på mässor runt hela Norden och norra Europa  – precis som på denna mässa!

Ett stort utbud av bland annat praliner, tryfflar och chokladkakor i unika smakkombinationer finns att hitta hos oss. Våra vackra chokladkakor tillverkas för hand med naturliga råvaror och mycket kärlek. Vi arbetar endast med rena smaker och erbjuder choklad av högsta kvalitet.

Upptäck din favorit och avnjut denna som den är, eller i kombination med en god dryck. Glöm inte att chokladen även gör en fin present till någon du bryr dig om.

Välkommen till oss på Pralinhuset - Vi ses i montern!

www.chokladhotell.se

1040

Delikatesser från medelhavet som bara baseras på god och hälsosam mat.

www.sabalan.se

1221

Strömsholms Brygghus som fyller 10 år i höst brygger öl som bryggarna själva vill dricka, mestadels i brittisk stil, även om en o annan tysk eller belgisk öl dyker upp ibland, vi har 15 olika öl på Systembolaget och 6 alkoholsvagare i dagligvaruhandeln inkl. En Riktig Svagdricka, bryggd på gammalt vis med riktigt bränt socker. Vår storsäljare i dagligvaruhandeln är En Riktig Lättöl, som vid blindprovning många gånger tas för ett starkare alternativ. Hos Systembolaget är fortfarande efter 10 år Slussvaktaren vår bäst säljande öl, en klassisk brittisk bitter. Mest kända är vi nog dock för vårt samarbete med Herman Hednings skapare och tecknare Jonas Darnell, tillsammans har vi tagit fram ett antal olika öl, alla med Jonas typiska teckningar på etiketten.

En annan välkänd öl vi brygger är vår årgångsöl, Malakias. Malakias är en hyllning till vår hemstad Köping och den stora stadsbranden 1889, samt en hyllning till vår förkärlek för Skottland och dess destillat, Malakias bryggs på malt från ett välkänt destilleri på ön Islay på Skottlands västkust. Premiär för årets brygd blir här på Västerås Öl & Destillat.

Vi har ett bryggverk på 20 hl och brygger ca 1500 hl/år.

www.stromsholmsbrygghus.se

1376

Smaker och tradition från de svenska landskapen i moderna delikatesser.

Genuin mattradition med svenska smaker. Traditionella delikatesser från Sveriges landskap. Vår grundidé är att knyta samman gamla värden med den kunskap som finns i den svenska mattraditionen. Att vi dessutom, i så stor utsträckning som det går, använder oss av de omgivande råvarorna i skog och mark, ser vi som en stor förmån.

 

www.svensktmathantverk.se

1240

Symposion House of Taste erbjuder ett av dryckesvärldens största sortiment med såväl whisky som andra unika dryckesupplevelser i yttersta världsklass. Men whisky är inte längre enbart en skotsk företeelse. Med vårt utmärkta kontaktnät inte bara i Europa utan bland aktörer från hela världen kan vi erbjuda annorlunda whisky och destillat som är mer än en njutning för stunden, smaker som etsar sig fast i minnet och ger en upplevelse att bära med sig, diskutera kring och sträva efter att återuppleva.

I montern har bland det bredaste och djupaste sortiment som står att finna i whiskyvärlden!

www.symposionhot.com

1015

Det hela började på Tallåsvägen i Falkenberg. Ölentusiaster, massvis av säckar med malt och en hel del experimenterande. Resultatet blev The Pine Ridge Brewery. Kaxigt öl med kaxig smak. Nu finns The Pine Ridge Brewery i det nybyggda bryggeriet på Södergatan. Följ gärna med på resan.

www.pineridgebrewery.se

1358

TOMP Beer Wine & Spirits AB säljer och marknadsför en rad olika varumärken på den svenska marknaden inom segmenten öl, cider, vin och spritdrycker. Våra kunder är Systembolaget, restauranggrossister, restauranger, pubar, barer, nattklubbar och hotell. 

Företaget grundades våren 2004 av Tommy Olsson och Mikael Pettersson. Namnet TOMP kommer från ägarna och grundarnas initialer. Idag drivs företaget av 4 operativa delägare, varav grundarna är 2 av dessa.

TOMP arbetar idag med ca 50 samarbetspartners och leverantörer från hela världen som förser oss med fantastiska drycker.

Vi är ett företag där flexibilitet är vårt främsta ledord och vi är väldigt måna om att både våra kunder och medarbetare ska känna glädje av att jobba med, och hos TOMP. Vi försöker jobba så nära våra kunder och samarbetspartners som möjligt och vi strävar alltid efter att vara lyhörda inför deras önskemål.

Varmt välkomna att samarbeta med oss på TOMP.

 

www.tomp.se

987

Göteborgsbaserade Whiskytaste tar med sig Paul Johns prisbelönta whisky som fått en stor spridning senaste tiden inom whiskykretsar, och naturligtvis är Heart brothers den oberoende buteljerans kollektion representerad! För att toppa dagen så kan vi självklart erbjuda såväl runda som skarpa matchningar mellan whiskyn du väljer och en härlig cigarr för dagen! Väl mött

www.whiskytaste.se

1017