Bland utställarna hittar vi mikrobryggerier, bryggerier, ölimportörer, bryggmästare, whisky-, rom-, gindestillerier, whiskyimportörer, brännerier, huvudmän och dryckesföretag med övrigt destillat samt tillhörande delikatesser.

Sidan uppdateras kontinuerligt fram till mässans start.

 

Vill ni ställa ut på Västerås Öl & Destillat? Kontakta Stanley Wong, stanley@svenskadryckesmassor.se eller 070-812 34 36

 

Många destillerier tillverkar fantastisk whisky, men några få lyckas bättre
än andra. Som alltid finns det inga rätt eller fel när det gäller smak, men kvalitet,
noggrannhet och förutsättningar skiljer destillerier från varandra. Det finns
mycket som gör Box Destilleri unikt. 

www.boxwhisky.se

996

Coppersmith’s har precis vunnit tre viktiga upphandlingar hos Systembolaget. Vi ska lansera:
–        Bière Blanche, en mycket trevlig, somrig wit på burk. (Lansering den 1 mars)
–        The Pawn’s Pilsener non-gluten, en krispig och humlearomatisk pilsener utan gluten!! (Lansering den 1 juni)
–        Coppersmith’s Saison, en karaktärsfull Saison som är dessutom våra första ekologiska öl!! (Lansering den 1 juni)

Nästkommande månader är hektiska för oss. Vi kommer att bygga ut lagerlokalen (640 kvm) och göra omfattande förändringar i produktionshallen. Ett helt ny bryggverk på 40 hl ska installeras och användas vid sidan av nuvarande 10 hl brygghus. Jäsningskapacitet ska utökas så vi kan jäsa över 1 miljon liter öl/år. Vi ska också bygga om både flasklinjen och burklinjen, för att klara av nya större volymer.

http://www.coppersmiths.se/

955

FERNA Forge Brewery är ett hantverksbryggeri beläget i hjärtat av Bergslagen. Namnet FERNA kommer från järnbruket som fanns i Bergslagen, 1600-1900-talet. Järnbrukets historia ligger till grund för våra ölsorter.

Bryggeriet startades av tre ölentusiaster som levererade första ölen i början av 2016.

På Västerås Öl & Destillat kommer vi servera en efterlängtad nyhet med lokalodlade svartavinbär.

 

www.fernabrew.se

1398

Det handlar om högkvalitativa frukt och bär destillat från en producent, "Prinz", Österrikes största familjeägda destilleri, där man arbetar i fjärde generationen med att tillverka snaps och likör av naturliga råvaror. 2:e juli 2012 hade vi premiär på Systembolaget med en fatlagrad Williamspäronsnaps - Prinz Alte Williams-Christ-Birne (nr 86056) samt Fläderlikören - Prinz Holunder-Blüten Fläderlikör (nr 86967)
 

I april 2014 lanserarade vi vår 13:e produkt, en traditionell österrikisk hussnaps - Prinz Hausschnaps (nr86973) och fler är på väg. Enklast finner man produkterna på systembolagets hemsida, genomdenna länk/  att ange söktermerna: ”österrike prinz"

Produkterna har fått ett väldigt bra mottagande. Vi har fått flera restaurangkunder med stjärna i Guide Michelain, bl a 28+, Thörnströms kök, Leif Mannerström. Även kunder som Liseberg, kunder i Sälen, Tällberg, Stockholm, mm. Produkterna serveras inte enbart som dryck, utan används även i matlagningen. 

… det som utmärker produkterna är att de även står bra på egna ben med fylliga frukt/bäraromer, serverade i rumstemperatur..  Eller som några bekanta uttryckte det….det här är inga snaps-snapsar, utan "smutt-snapsar" - man sitter med sina 2 cl dryck och njuter en lång stund av smak och doft av hallon, päron, blåbär, rabarber, aprikos, körsbär, hasselnöt, m fl.

1010

Jämtlands Bryggeri är en av pionjärerna när det gäller Svenskt Craft Beer och har bryggt öl sedan januari 1996. Vi har under 2016 genomfört en stor varumärkesförändring med ny logotyp, ny etikettdesign, nya flaskor och ny kartongförpackning dessa förändringar har genererat en stor ökning av försäljning på Systembolaget, restauranger och dagligvaruhandeln. 
Vi brygger öl med omsorg och för hand i små mängder och med fingertoppskänsla.
I dag gör vi tolv sällsynt välsmakande ölsorter och de representerar dessutom en bredd av världens stora öltyper.
Bryggeriet har en möjlig årsproduktion på cirka 900 000 liter öl. Kvalitet är ett honnörsord för oss. Råvarorna i våra öl är av mycket hög kvalitet och valda just till de ölsorter vi brygger. Den malt vi använder kommer från Thomas Fawcett & Sons Ltd, Castle-Ford, West Yorkshire England - ett prisbelönat familjeägt mälteri med över 200 års erfarenhet av mältning. Mälteriet köper sitt korn efter noggranna analyser och urval. För våra överjästa öl (Ale och Stout) använder vi golvmältat vinterkorn. Malt gjort på vinterkorn ger ölet en rundare och mjukare smak och golvmältningen är en process där groning sker i en naturligare och därmed långsammare process som leder till högsta kvalitet på malten. Humlen som används är också av yppersta kvalitet. Vi köper humlen från England, Tyskland, Tjeckien och USA. Alla våra öl är så kallade färsköl, det vill säga opastöriserade.

www.jamtlandsbryggeri.se

966

Möllys är ett litet bryggeri från Eskilstuna. På Möllys bryggs det med mycket känsla o spontana infall. Här finns inga regler o all öl ska kännas unik o ha sin speciella smak. Max kapaciteten är 500L per bryggning.

www.mollyscraftbeer.se

1380

Hösten 2007 satt grundarna av Oceanbryggeriet på samma sportpub och drack god öl. När det kom fram att vi hade en bryggare, en säljare och en ekonom i gänget växte idén fram om att starta ett bryggeri i Göteborg. Efter en del pappersarbete köpte vi ett bryggeriverk och byggde upp ett bryggeri i Lyckeholms lokaler i Göteborg. I mars 2017 var Oceanbryggeriets nya bryggeri klart på en tomt i Åby utanför Göteborg.

Vi har alltid och kommer alltid att skapa, brygga, tappa och köra ut vår öl själva från bryggeriet.

www.oceanbryggeriet.se

974

Poppels är ett modernt helt Ekologiskt bryggeri med gamla anor. Vi är stolta över att föra vidare en hantverkstradition som utvecklats under tusentals år. Även om vi idag har helt andra förutsättningar med modern bryggteknik, ett stort utbud av råvaror med hög kvalitet och god kunskap om den kemi och biologi som ligger bakom bryggeriprocessen brinner vi i grund och botten för samma sak som våra föregångare alltid gjort, nämligen att brygga fantastiskt öl! Vi är djupt passionerade i vår strävan att fler ska upptäcka denna underbara dryck på riktigt, gärna genom att göra smak kopplingen till mat. 

www.poppels.se

977

När du dricker öl från oss ska du inte bli överraskad, vi brygger öl med rena smaker, utan krusiduller (förutom när vi skojar till det lite och gör en milk stout). 

The Beer Factory, Leksand, kan du alltid lita på, VI ÄR DALARNA. 

Vill du tjuvstarta provsmakningen? Vi finns i beställningssortimentet på Systembolaget, om du nu inte har förmånen att bo i närheten av Leksand, Djurås, Rättvik, Falun eller Borlänge (Norra Backa), där vi finns i ordinarie sortimentet. https://www.systembolaget.se/sok-dryck/?searchquery=The%20Beer%20Factory

www.thebeerfactory.se

1384
1409

Artesenal betyder hantverk och just dryckeshantverk finner du hos oss. Produkter framtagna av människor med den största av kärlek och respekt för hantverket och kvalité! Vårt mål är att finna produkter som kan sätta en guldkant på dina dryckesupplevelser.

www.artesenal.se

1251

 

Fuller’s har bryggt öl på anrika Griffin Brewery vid Themsens strand sedan 1845.

Idag är det Londons enda familjeägda bryggeri och man är kända världen över för sin klassiska och innovativa ölportfölj.

På Västerås Öl & Destillat mässan kommer det finnas möjlighet att prova igenom Fuller´s sortiment av klassisk brittisk
ale men vi plockar också fram några godbitar ur det exklusiva säsongsölssortiment.

www.facebook.com/Fullers.Skandinavien/

850

DET ÄR JU EN DAG IMORGON OCKSÅ är en kokbok innehållande recept för dagen efter. Här finns något för de flesta, allt från lobster roll till ice cream doughnuts.  
Det är ju en dag imorgon också är en mening som har en aningen torr klang. Något som yttras av middagsbjudningens eller festens lite mer ordentliga deltagare. Ändå finns det mycket att ta till vara på i frasen, en påminnelse om att det inte enbart är denna dag som vi bör fånga.
Rätt mat och dryck kan göra att festens efterföljande dag blir mer minnesvärd än själva festen. Boken är en karta för den som vill hitta vägen till en lyckad dagen efter.  

BRÖDERNA HALLDÉN har under ett flertal år kartlagt bakismatens landskap. Sena nätter, tidiga gryningstimmar och stora mängder smält ost ligger nu till grund för deras kokboksdebut, Det är ju en dag imorgon också.

Bakisboken.se

1410

Som de kaffeälskare vi är, vill vi sprida kunskapen och upplevelsen av ett gott, nyrostat kaffe (doften, smaken och känslan) i Västerås och Mälardalen. Med Björklunds Kafferosteri lever den 100 år gamla, lokala kafferostartraditionen igen med dofter, intryck och varor av hög kvalitet. Här kan livsnjutare upptäcka och utmanas i upplevelsen hur ett kaffe ska och kan smaka. Rosteriet visar nya vägar till kaffenjutning med hjärta och hjärna och hedrar ett lokalt, passionerat hantverk som sträcker sig över ett sekel.

www.bjorklundskaffe.se

1346

Artisten och låtskrivaren Björn Rosenström släpper ölen ”BjörnBärs – En öl som är sådär…..”. En ljus lager på 5,2 %. Björn säger att BjörnBärs är en helt vanlig jävla öl för helt vanligt folk och tror att den passar bra till förfester. Men man får såklart själv välja om och när och varför man vill dricka den. Eller inte dricka den alls.

www.bjornbars.se

1357

Bryghuset Braunstein är ett mikrobryggeri och mikrodestilleri beläget i Køge på östra Själland. Det grundades 2005 av familjen Braunstein Poulsen.

Öl- och kryddsnaps från Braunstein skiljer sig i grunden från vanlig dansk brännvinsproduktion. Normalt används helt neutral sprit för snaps. På mikrodestilleriet i Køge Havn läggs istället stor vikt vid att du kan smaka själva råvaran; malt av högsta kvalitet, som de destillerar på. Det ger en tydlig färsk och fruktig smak, och bildar en exklusiv grund för en fin snaps. Det distinkta brännvinet kryddas med utvalda blandningar av kryddor, örter, rötter och bär, känsligt anpassat och förfinat efter flera års experimenterande med kombinationer och sammansättningar av ingredienser.

Detta har utmynnat i en rad unika produkter som måste smakas för att förstås. För att uppnå ytterligare finess, komplexitet och avrundade smaker lägger destilleriet ned stort arbete på att lagra flera brännvinssorter på allt från exklusiva Oloroso sherry-fat till nya ekfat.

Vägen till destilleriet Braunsteins unika spritdrycker går via råvaror av bästa kvalitet och en djup passion för resultatet. De lägger stor vikt vid hantverket och alla de små detaljerna som gör skillnad.

 

www.braunstein.dk

1225

CAMPAGNES DE FRANCE 
Franska delikatesser - ostar, chark, oliver med mera.

1296

Danderyds bryggeri ligger i Sätraäng och är ett litet lokalt hantverksbryggeri som drivs av ett gäng hängivna entusiaster som brinner för bryggarkonsten . Bryggeriets experimentella och utmanande idéer resulterar ofta i mörkare ölsorter med breda smakkombinationer. Flera öltyper finns även representerade hos oss

www.facebook.com/Danderyds-Bryggeri

1359

Det goda från Italien erbjuder den smakrika parmigianon från Italiens gårdar. 
Vi erbjuder en ost helt fri från konserveringsmedel och tillsatser, vår ost består av endast ren ost. Vår ost är även fri från vax och parafin och det innebär att du kan äta kanterna då dem består av den rena osten.

Vår ost kan man ha till dem goda pastarätterna,en mysig kväll med vin och ost med balsamvinäger som tilltugg, gratinering på potatisgratängen, som smaksättning i svampsoppan eller varför inte grilla ostkanten med lite olivolja piri piri. Bara fantasin kan sätta gränser.

När du köper av oss får du även till en påse som är gjord av äggskal, äggskal för att osten andas och utesluter mögel och torrhet. Du kan ha osten i kylskåpet i 3 månader utan att den möglar eller blir torr. Vår påse kan du även återanvända.

1021

DIAGEO is the world's leading premium drinks business with an outstanding collection of beverage alcohol brands across spirits, beer and wine.

Our brand portfolio include brands like: Smirnoff, Johnnie Walker, Guinness, Baileys, J&B, Captain Morgan, Cîroc, Tanqueray, Gordons and Ron Zacapa… among many others.

Diageo is trading in approximately 180 markets and we employ over 30,000 talented people around the world with offices in 80 countries.

We also have manufacturing facilities across the globe including Great Britain, Ireland, United States, Canada, Spain, Italy, Africa, Latin America, Australia, India and the Caribbean.

The company is listed on both the London Stock Exchange (DGE) and the New York Stock Exchange (DEO).

We would like to welcoming you all to our stand where we´re serving Ron Zacapa and Cocktails from our renowned portfolio, in the World Class Bar.

Cocktails made with Tanqueray, Zacapa, Bulleit, Johnnie Walker and more will be served.

Our brands at Destillat Sthlm: 
> Ron Zacapa
> Bulleit Bourbon 
> Bulleit Rye
> Johnnie Walker
> Tanqueray
> Don Julio

It´s Cocktail-time… Welcome!

www.diageo.com

997

Eskilstuna Ölkultur är ett lokalt företag och en förening som under 2008 startade Sveriges första bryggeripub i en gammal kulturbyggnad i centrala Eskilstuna. Mikrobryggeriet tillverkar öl med hantverksmässiga, traditionella metoder och råvaror av högsta kvalitet.

www.eskilstunaolkultur.se

1350
1414

Prisbelönt ekologisk Cheddar från Godminster och engelska handgjorda marmelader i riktigt spännande smaker från Hawkshead Relish. Fine Deli har fina mässerbjudanden så att du kan köpa med dig produkterna hem.

www.finedeli.se

1039

folk o folk är den nya digitala mötesplatsen för alla mat- och dryckesintresserade där vi har samlat alla produkter från tre bolag - Altia Sweden, Bibendum och Philipson Söderberg. Tillsammans kan vi erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter. Vad sägs om att bli lycklig av den nya och fräsiga True Colours flaskan? Få testa vår berömda slush från Amarula och högklassig rom från El Dorado i vår rombar? Hos oss är du alltid välkommen för att få testa nya och spännande smakupplevelser. 

Hemlis - Glöm inte att få med dig en fin goodiebag från Chill Out innan du lämnar mässan. 

www.folkofolk.se

1319

Fors bryggeri är beläget i Motala, Östergötlands sjöstad. Här bryggs hantverksöl i liten skala om batcher på 200 liter. Fokus ligger på traditionell öl; pilsner och klassiska ales. Alla öl har områdesnamn från staden Motala, där ex Nordens största insjöbad; Varamon, har fått ge namn åt bryggeriets pilsner. Inga tillsatser, inget hokus-pokus, bara gott öl helt enkelt.

www.forsbryggeri.se

1387

Göteborgs Nya Bryggeri är skapat av göteborgare, för göteborgare och alla som önskar att de vore göteborgare. Vi har ett gediget kunnande, glädje och passion för öl. Vårt fina moderna ekologiska hantverksbryggeri ligger i Västra Frölunda. Ambitionen är växa och alltid skapa öl som väcker och släcker törst. 

 

www.gbgnyabryggeri.se

1416

Vår affärsidé är att erbjuda innovativa och spännande produkter på den svenska dryckesmarknaden.
Vi importerar vin från hela världen. Fokus är trendiga och annorlunda viner, ibland vågade druvblandningar, ibland ekologiskt, ibland från en ny spännande region eller kanske från en vinmakare med den där extra ambitionen.
På mässan kommer vi visa Diplomatico, mörk lagrad rom utsedd till en av världens 5 bästa.

www.handpicked.se

1009

Hantverksbryggeriet är precis som det låter, ett litet bryggeri där vi brygger öl enligt traditionella metoder på ett hantverksmässigt sätt. Vi producerar välhumlade och smakrika öl. Våra öl bryggs av ölälskare - för ölälskare!

http://www.hantverksbryggeriet.se/

962

Vår historia!
Men det var en gång fyra pojkar med stor passion för gott och smakrik öl, givande samarbete och att få förverkliga sina drömmar, fick idén att starta ett lokalt bryggeri i en liten fjällby vid namn Tännäs i Västra Härjedalen.

Det engagemang och arbete som skulle komma att genereras behövde vara hållbart, något som genererar möjligheter inte bara för oss utan för många andra i vår närhet! Här föddes också tanken om att kunna bidra och skänka pengar till något som idag gör Tännäs och Härjedalen unikt i sitt slag i Sverige, nämligen Myskoxen och det fina arbete som bedrivs av Myskoxcentrum i Härjedalen.  Vi beslutade oss för att vi ville skänka 15% av vår överskjutande vinst, (i det lokala bolag Härjedalens bryggeriaktiebolag AB som tillverkar och säljer vårt öl) till arbetet med att bevara den Svenska myskoxen.

Det innebär att varje person som köper och dricker det öl som vi skapar i Tännäs, kommer att vara med och bidra till det viktiga och fina arbete som många gör för bevarandet av myskoxen. Detta ville vi tydligt deklarerar/markera. Därför skapade vi det sigill som nu finns och syns på alla etiketter och trycksaker mm. som vi använder i bryggeriet.

www.harjebrygg.se

1349

Herida Brands är ett litet familjeföretag med ett stort hjärta för rom. Företaget startades 2007 med enbart ett märke i produktportföljen. I dag  importerar vi rom ifrån olika delar av världen och letar ständigt efter nya trevliga tillskott. Intresset för rom har ökat enormt de senaste åren och det glädjer oss mycket att lagrad rom äntligen tagit plats i finrummet. I vår monter kommer ni att kunna smaka bla. Gold of Mauritius, Origenes 18 år, Ron Esclavo & Arehucas Honungsrom.

Välkommen förbi vår monter och ”Enjoy the good things in life”!

www.herida.se

993

Hernö Gin är Europas mest prisbelönta gin sedan lanseringen i december 2012.

Vi skapar unika destillerade gindrycker för genuint dryckesintresserade. Vi lägger mycket tid i vårt skapande för att ta fram produkter så välsmakande att det är överflödigt att blanda ut dem med något annat. 

Vi återfinns till vardags i byn Dala strax...

www.herno.se

1000

Upptäck den svenska maltwhiskyn
Vi hade en dröm. Att skapa den första svenska maltwhiskyn. Vi valde vår egen väg och utvecklade den från grunden. Den vägen var varken den enklaste eller den snabbaste. Men det var den rätta för vi nådde vårt mål. En svensk maltwhisky med en egen identitet.
Vårt destilleri på Mackmyra bruk i Gästrikland är inte stort. Desto större är den omsorg som vi lägger i tillverkningen. Vi har spårbarhet ända ner till de enskilda kornfälten. Och dessutom utrymme att fortsätta se bortom det traditionella. De små handslagna faten är ett exempel. Ett annat är den svenska eken som så generöst delar med sig av sin karaktär.
I dag hittar du vår whisky på Systembolaget och i taxfree-butiker. Vill du ha en helt unik whisky köper du ett eget 30-literfat och följer whiskyns mognad under åren innan den buteljeras när du vill.
Följ med oss in i framtiden. Den bär på nya upplevelser.

www.mackmyra.se

994

Newbrews Sweden AB är ett ungt företag som i första hand importerar öl från England. Vi har varit verksamma i lite mer än tre år och just nu företräder fyra olika bryggerier. Vår fokus ligger på bryggerier som tillverkar öl med kvalitet.  Vårt nästa steg är att expandera vår portfolio med bryggder från andra Europeiska länder.
För närvarande har vi ungefär 35 olika ölsorter att erbjuda via import. Vi hoppas att detta ska vara något som ni kan finna intressant.

Nedan följer en lista på de bryggerier vi företräder idag:
Hall and Woodhouse, ett av Englands största bryggerier vad gäller försäljning till dagligvaruhandeln.
Wadworths, ett gammalt klassiskt medelstort bryggeri i södra England.
Timothy Taylors, en riktig klassiker, med deras mest kända öl, Landlord. Landlord har fått väldigt mycket priser och utmärkelser.
Hardknott, ett litet microbryggeri i norra England, med enbryggmästare med mycket nya ideer vad gäller ölbryggning.

www.newbrews.se

1375

Örebro Brygghus är ett litet hantverksbryggeri som öppnade juni 2016 och är beläget på Aspholmen i Örebro.
Med fokus på kvalitet brygger vi hantverksmässig och smakrik öl, både efter tradition och trend.

www.orebrobrygghus.se

1389

For Chocolate Lovers!

I hjärtat av Stockholm sker både produktion och butiksförsäljning utav Pralinhusets färska och högkvalitativa choklad. Ni hittar oss också ute på mässor runt hela Norden och norra Europa  – precis som på denna mässa!

Ett stort utbud av bland annat praliner, tryfflar och chokladkakor i unika smakkombinationer finns att hitta hos oss. Våra vackra chokladkakor tillverkas för hand med naturliga råvaror och mycket kärlek. Vi arbetar endast med rena smaker och erbjuder choklad av högsta kvalitet.

Upptäck din favorit och avnjut denna som den är, eller i kombination med en god dryck. Glöm inte att chokladen även gör en fin present till någon du bryr dig om.

Välkommen till oss på Pralinhuset - Vi ses i montern!

www.chokladhotell.se

1040

RITMEESTER has a long tradition as an international Manufacturer of cigars and cigarillos. In 1887 Jochem van Schuppen and Marinus van Schuppen founded his own cigar factory in Veenendaal, which in 1915 was renamed into RITMEESTER.

Today, the RITMEESTER name is synonymous with uncompromising quality – “From Seed to Smoke”. This total commitment to quality and smoking pleasure is the basis of our success. Yet, experience and innovation are equally important in the crafting of contemporary cigarillos.

 

www.alcapone-snus.com

1218

Delikatesser från medelhavet som bara baseras på god och hälsosam mat.

www.sabalan.se

1221

"Snusbolaget.se – ditt snus på nätet.

Hos oss hittar du ditt snus och 399 andra sorter – alla till onlinepris.

Vi är Sveriges största snusbutik med över 100 000 nöjda kunder. Vi levererar direkt från eget lager och har fri frakt & snabb leverans till hela Sverige. Hos oss köper du snus från alla stora och små producenter, i alla prisklasser och tar del av spännande specialerbjudanden.

Läs mer här: Snusbolaget.se

 

Ps. Kika också på vårt onlinemagasin Snusjournalen: snusbolaget.se/snusjournalen ds."

 

www.snusbolaget.se

1401

Strömsholms Brygghus som fyller 10 år i höst brygger öl som bryggarna själva vill dricka, mestadels i brittisk stil, även om en o annan tysk eller belgisk öl dyker upp ibland, vi har 15 olika öl på Systembolaget och 6 alkoholsvagare i dagligvaruhandeln inkl. En Riktig Svagdricka, bryggd på gammalt vis med riktigt bränt socker. Vår storsäljare i dagligvaruhandeln är En Riktig Lättöl, som vid blindprovning många gånger tas för ett starkare alternativ. Hos Systembolaget är fortfarande efter 10 år Slussvaktaren vår bäst säljande öl, en klassisk brittisk bitter. Mest kända är vi nog dock för vårt samarbete med Herman Hednings skapare och tecknare Jonas Darnell, tillsammans har vi tagit fram ett antal olika öl, alla med Jonas typiska teckningar på etiketten.

En annan välkänd öl vi brygger är vår årgångsöl, Malakias. Malakias är en hyllning till vår hemstad Köping och den stora stadsbranden 1889, samt en hyllning till vår förkärlek för Skottland och dess destillat, Malakias bryggs på malt från ett välkänt destilleri på ön Islay på Skottlands västkust. Premiär för årets brygd blir här på Västerås Öl & Destillat.

Vi har ett bryggverk på 20 hl och brygger ca 1500 hl/år.

www.stromsholmsbrygghus.se

1376

Smaker och tradition från de svenska landskapen i moderna delikatesser.

Genuin mattradition med svenska smaker. Traditionella delikatesser från Sveriges landskap. Vår grundidé är att knyta samman gamla värden med den kunskap som finns i den svenska mattraditionen. Att vi dessutom, i så stor utsträckning som det går, använder oss av de omgivande råvarorna i skog och mark, ser vi som en stor förmån.

 

www.svensktmathantverk.se

1240

Det hela började på Tallåsvägen i Falkenberg. Ölentusiaster, massvis av säckar med malt och en hel del experimenterande. Resultatet blev The Pine Ridge Brewery. Kaxigt öl med kaxig smak. Nu finns The Pine Ridge Brewery i det nybyggda bryggeriet på Södergatan. Följ gärna med på resan.

www.pineridgebrewery.se

1358

Bergslagens Destilleri är en producent och buteljerare av svensk whisky, gin och snaps. I och med vårt första släpp av svensk whisky, trilogin ”Sherry Darling”, så satte vi från början en hög standard på den whisky som vi kommer ge ut framöver. I vårt lagerhus vilar 10 000-tals med liter i olika typer av fat (Sherry, Bouron, Maderia, Champagne etc) och de kommer att buteljeras när tiden är inne. Med oss på mässan har vi en del fatprover från lagret samt och prover på kommande planerade släpp.

Vi har sen många år tillbaka en ekologiskt gin, Bergslagens Organic, på Systembolaget samt den mycket uppskattade kummin snapsen ”Tre små gummor”. Givetvis blandar vi iordning en härligt Gin & Tonic till dig på mässan. 

www.bergslagensdestilleri.se

995

TOMP Beer Wine & Spirits AB säljer och marknadsför en rad olika varumärken på den svenska marknaden inom segmenten öl, cider, vin och spritdrycker. Våra kunder är Systembolaget, restauranggrossister, restauranger, pubar, barer, nattklubbar och hotell. 

Företaget grundades våren 2004 av Tommy Olsson och Mikael Pettersson. Namnet TOMP kommer från ägarna och grundarnas initialer. Idag drivs företaget av 4 operativa delägare, varav grundarna är 2 av dessa.

TOMP arbetar idag med ca 50 samarbetspartners och leverantörer från hela världen som förser oss med fantastiska drycker.

Vi är ett företag där flexibilitet är vårt främsta ledord och vi är väldigt måna om att både våra kunder och medarbetare ska känna glädje av att jobba med, och hos TOMP. Vi försöker jobba så nära våra kunder och samarbetspartners som möjligt och vi strävar alltid efter att vara lyhörda inför deras önskemål.

Varmt välkomna att samarbeta med oss på TOMP.

 

www.tomp.se

987

Är ett importföretag med fokus på alkoholhaltiga drycker.
Försäljning kommer att ske till restauranger, barer, hotell samt till privatpersoner genom Systembolaget.
Provningar och event ordnar vi helt efter kundens egna önskemål, inget är omöjligt, för litet eller för stort för oss.
Vår uppgift är att förmedla det bästa som finns av goda drycker samt erbjuda våra kunder möjlighet att upptäcka och njuta av alla de lukter och smaker som finns i våra drycker samtidigt som vi värnar om en måttlig alkoholkonsumtion.
Det är inte en slump att ordet whisky betyder livets vatten; prova och upptäck detta själv.
Vår affärsidé är att våra drycker ska komma ifrån alla världsdelar och gärna vara annorlunda och nyskapande.
Slutligen är det naturligtvis vår förhoppning att ni där ute skall tycka om de dofter och smaker som vi uppskattar och har i vårt sortiment.

 

www.whiskytaste.se

1017