Mässans utställare

På Vin i Linköping träffar ni ett stort antal utställare med smaker från stora delar av världen och lokala smaker från Linköping. Bland utställarna hittar ni vin, destillat och delikatesser av alla dess slag.

Planera ditt besök på mässan, se 2018 års informationsfoldern här!

 

 

Apricot är en av de ledande importörerna på den svenska vinmarknaden där vi verkat i 10 år. Vårt expertområde är att tillsammans med vinproducenterna, ta fram viner som passar den svenska smaken.  Därtill väljer vi enbart att arbeta med producenter som kan hålla en jämn kvalitet. Vi fokuserar på att göra våra producenters varumärken kända snarare än på att marknadsföra oss själva. Det gör att vi kan fokusera på vårt mål; att ha ett utbud av kvalitetsviner i varje prisnivå där de, oavsett pris, ska vara mer prisvärda än våra konkurrenters. Vi är med i framkant på utvecklingen och lanserar både smaktyper och förpackningslösningar som efterfrågas av den nyfikne vinkonsumenten.

www.apricot.se

849

Unika viner från Armenien. Troligen världens äldsta vinland, med minst 6100 år avancerad vintillverkning. Viner på helt unika armeniska druvor; Areni, Kakhet, Haghtanak, Kangun, Voskehat, bara för att nämna några. Några knepiga att uttala, alla underbara att smaka. Prova och avgör själv hur unika de är! Producenterna är småskaliga och mycket kvalitetsmedvetna. Läs mer om sagolandet Armenien, producenterna, druvorna och de unika vinerna på www.argoria.se.

www.argoria.se

1472

Smoked and dried meat products from Lithuania,bred  (bröd utan jäst) and cheese «Dziugas» (hård ost). Manufactured in old tradition, like it was made 100 years ago.

www.baltic-delikates.se

1555

Bibendum är en av Sveriges ledande importörer av vin, öl och sprit och har fått förtroendet att representera ett stort antal starka producenter och varumärken på den svenska marknaden. Vi som arbetar på Bibendum har alla ett passionerat förhållande till mat och dryck som vi gärna vill dela med oss av. Målsättningen är att inspirera och skapa förutsättningar för en bättre dryckesupplevelse.

www.bibendum.se

853

Vinkällaren cava rosa startade 2007 för att ge möjlighet att lagra viner under perfekta förhållanden, samt att kunna ge kurser och provningar under professionell ledning. Cavarosa wine har även import av viner samt försäljning via vår webshop, där du kan köpa våra viner och få dessa hemskickade eller till ett utlämningsställe nära dig. 

http://www.cavarosa.se/

855

På det lilla torpet Åsen i Äspered, Västergötland odlar vi, Christer och Camilla, havtorn. Odlingen består av 3000 st buskar. Småskalig lokal tillverkning.

www.cclaxhavtorn.se

1347

Ett mikrobryggeri beläget på östgötaslätten. I våra nybyggda lokaler i Tallboda, Linköping bryggs öl på ett hantverksmässigt sätt där stora delar av bryggprocessen hanteras av våra bryggare för hand. På mässan så kan ni provsmaka våra öl som finns idag på Systembolaget och även några nyheter som släpps under hösten.

www.centralbryggeriet.se

939

Jag kommer med mitt nystartade företag ColorfulBrands och tar med mig följande produkter;

Gïk Blue Live
Brut Nature Blue
Pasion Orange
Pasion Pink
Pasion Gren

I vår portfölj finner ni spännande produkter från färgstarka producenter som tänker i nya spännande banor och tänjer på gränserna. De går mot strömmen och utmanar normerna för att tillsammans med er konsumenter skapa nya förutsättningar! Välkomna förbi oss på en spännande provning av viner skapade utanför boxen. 

Vänligen Sebastian

www.colorfulbrands.se

1378

På DELIOVIN står vi för kvalité och brinner för vårt lilla men otroligt fina sortiment.

Vi har som idé att alltid erbjuda det ”lilla extra” och sätter dig som kund i focus.

Vårt mål är att alltid ha en historia bakom varje företag och produkt vi arbetar med.

VARMT VÄLKOMMEN!

www.deliovin.se

1023

Det goda från Italien erbjuder den smakrika parmigianon från Italiens gårdar. 
Vi erbjuder en ost helt fri från konserveringsmedel och tillsatser, vår ost består av endast ren ost. Vår ost är även fri från vax och parafin och det innebär att du kan äta kanterna då dem består av den rena osten.

Vår ost kan man ha till dem goda pastarätterna,en mysig kväll med vin och ost med balsamvinäger som tilltugg, gratinering på potatisgratängen, som smaksättning i svampsoppan eller varför inte grilla ostkanten med lite olivolja piri piri. Bara fantasin kan sätta gränser.

När du köper av oss får du även till en påse som är gjord av äggskal, äggskal för att osten andas och utesluter mögel och torrhet. Du kan ha osten i kylskåpet i 3 månader utan att den möglar eller blir torr. Vår påse kan du även återanvända.

1021

DinVinguide.se är en guide för människor som har mat, dryck vin och livsnjutning som intressen. Våra namnkunniga skribenter inspirerar utbildar och rapporterar om trender nyheter och traditioner inom vinvärlden.

Välkommen till DinVinguide.se!

www.DinVinguide.se

1568

DryckesListan.se är en guide för människor som har mat, dryck vin och livsnjutning som intressen. Genom våra artiklar och topplistor vill vi hjälpa dig att göra livet godare och bättre. Våra namnkunniga skribenter hjälper dig med val av dryck till maten. Vi bjuder även på recept och i våra topplistor hittar du de drycker vi anser vara bäst för tillfället. Vi fyller ontinuerligt på med nya härliga alternativ.

Välkommen att utforska mat och dryckesvärlden med oss!

DryckesListan.se

1567

Prisbelönt ekologisk Cheddar från Godminster och engelska handgjorda marmelader i riktigt spännande smaker från Hawkshead Relish. Fine Deli har fina mässerbjudanden så att du kan köpa med dig produkterna hem.

www.finedeli.se

1039

Upptäck den breda paletten av smaker hos en äkta, hantverksbryggd kombucha! 

Finspångs Bryggeri producerar en färsk och opastöriserad kombucha med ingredienser av mycket god kvalitet. Med omsorg, tid och tålamod skapar vi en levande och välsmakande probiotisk dryck som passar mycket väl som både måltidsdryck, stilldrink eller som ett sätt att fylla på reserven av livsviktiga bakterier.  Fermentering av kombucha är en flertusenårig kunskap, och vi är stolta över att ingå i i den hantverkstraditionen. 
Med kraften hos miljarder goda bakterier!

Välkomna!

1572

Galatea startades 1997 av en samling goda vänner förenade av ett djupt intresse för goda drycker. Visionen har alltid varit att förse den svenska dryckesmarknaden med det bästa av det bästa inom öl, vin och sprit. Vi letar oss igenom land efter land på jakt efter nya spännande smaker och produkter, för att jämföra, knyta vänskapsband och förhandla – och ta med oss det allra finaste hem.

www.galatea.se

866

Garage Hard Lemon är en maltbaserad lemonaddryck med ett naturäkta, grumligt utseende och med en bittersöt, frisk citronsmak. Inspirationen kommer från den amerikanska lemonadtraditionen där hard lemonade (lemonad med alkohol) är en riktig klassiker. Vi har alltid uppskattat det äkta och genuina, oavsett om det handlar människor eller saker. Därför har vi hämtat vår inspiration från den amerikanska lemonadtraditionen, där naturliga ingredienser och riktig frukt är en självklarhet.

www.carlsbergsverige.se/garage-hard-lemon

1508

Grimbergen Abby grundades 1128 och innan 1700-talets slut hade den brunnit ned tre gånger. Varje gång byggdes klostret upp igen och efter en tid tog munkarna fågel Fenix som symbol för sitt öl som gång på gång återuppstått ur askan.

Grimbergen Blond är en klassisk belgisk ale med stor fyllighet och rika aromer av bröd, honung och frukt. Den balanserade beskan ger en trevlig eftersmak och balans. Grimbergen Blond är en idealisk öl till många hårdostar och gärna väl lagrade ostar. De rostade och karamelliga tonerna i ölen passar utmärkt till de nötiga och krämiga inslagen i osten.

Grimbergen Double Ambrée är en mörk abby ale med mycket rostade toner, inslag av choklad, torkad frukt och nötter. Eftersmaken är lång och fyllig.Grimbergen Double Ambrée passar utmärkt till grillat och rostat kött med stor smakvariation. Ölens rostade och fruktiga toner balanserar köttets rostade och lite söta toner. Den kommer även väl överens med krämiga och väl kryddade rätter tack vare sin fyllighet och stora aromspektra.

1556

Vår affärsidé är att erbjuda innovativa och spännande produkter på den svenska dryckesmarknaden.
Vi importerar vin från hela världen. Fokus är trendiga och annorlunda viner, ibland vågade druvblandningar, ibland ekologiskt, ibland från en ny spännande region eller kanske från en vinmakare med den där extra ambitionen.
På mässan kommer vi visa Diplomatico, mörk lagrad rom utsedd till en av världens 5 bästa.

www.handpicked.se

1009

Herida Brands är ett litet familjeföretag med ett stort hjärta för rom. Företaget startades 2007 med enbart ett märke i produktportföljen. I dag  importerar vi rom ifrån olika delar av världen och letar ständigt efter nya trevliga tillskott. Intresset för rom har ökat enormt de senaste åren och det glädjer oss mycket att lagrad rom äntligen tagit plats i finrummet. I vår monter kommer ni att kunna smaka bla. Gold of Mauritius, Origenes 18 år, Ron Esclavo & Arehucas Honungsrom.

Välkommen förbi vår monter och ”Enjoy the good things in life”!

www.herida.se

993

Hugo Ericson Ost har sysslat med ost i generationer sedan slutet av 1800-talet. Sedan 1945 har vi ett ostlager i Bredöl, Skaraborg. Där lagrar vi vår ost, främst svensk hårdost, men har också import av ett stort antal delikatessostar från Europa.

www.ost.nu

1028

Sveriges första och en av Sveriges största ICA Maxi-butiker som firar 25-årsjubileum i höst. Vi ställer ut med vår härliga delikatessavdelning tillsammans med några av våra duktiga leverantörer.  Här kommer det att finnas smarriga delikatesser som ostar, chark, bröd och mycket mycket mer. Till mässan har vi plockat med lite utvalda delikatesser till riktigt bra priser.

1030

Isles of Wines, din distributör av utvalda kvalitetsviner till svenska vinälskare.

Isles of Wines är till för alla som älskar vin – från vinälskare till fullfjädrade proffs. Hos oss kan du beställa vin, prova vin samt ta del av våra nyhetsbrev, få spännande förhandstips och få inbjudningar till events. Vi anordnar även kurser i vinprovning.

Vi arbetar enbart med producenter som vi personligen mött och valt ut. Vår ambition är att varje vinmakare brinner för sina produkter och att den svenska marknaden ska kunna avnjuta dessa viner i Sverige.

www.islesofwines.se

1367

Johan Lidby Vinhandel har sedan starten 1999 arbetat med att välja ut, importera och marknadsföra högkvalitativa vin- och spritsorter från producenter med stark profil och personlig prägel. Den gemensamma nämnaren för oss på Johan Lidby Vinhandel är attraktionen vi delar för mat, dryck och människor. Vår försäljning baseras på personligt engagemang, kunskap och serviceanda. Följ oss gärna på Facebook.

www.johanlidbyvinhandel.se

875
1509

Licor 43 har en söt lite kryddig vaniljsmak med inslag av apelsin, citrus och medelhavsörter. Den kan självfallet drickas som den är men är i första hand en suverän drinkingrediens.

 

Många berömda likörer har en fascinerande historia som ofta går långt tillbaka i tiden till någon kufisk munk vid något bortglömt kloster, eller förirrar den sig djupt in i antikens väl bevarade hemligheter – den spanska likören Licor 43 är inget undantag.

När romarna 209 före Kristus intog Cartagena i södra Spanien träffade de på en söt, citrusdoftande sprit som var mycket populär i staden. Likören sades ha fantastiska, närmast ockulta egenskaper. Romarna tyckte mycket om den men dess märkliga förmågor gjorde dem misstänksamma och de förbjöd den – vilket då som nu är det bästa som kan hända om något ska bli populärt. Likören spreds i lönn, från mun till mun och var snart omtyckt i hela det romerska riket.

För att göra historien ännu bättre gick naturligtvis receptet i arv, från far till son genom seklen. Ända fram till 1924 då familjen Zamora köpte det och började tillverka den gamla likören. Familjen Zamora passade också på att byta namn till Cuaranta Y tres, spanska för 43, efter de 43 ingredienser som ingår i receptet.

https://nigab.se/dryck/licor-43-2/#

1541

Lilla Pralinen

När ni smakar mina lokalproducerade och helt handgjorda praliner vill jag att ni alla ska känna den kärlek varje pralin innehåller, dels med tanke på råvarorna men också den tid och omsorg som krävs för att få till den rätta känslan av lyx. Varje pralin är unik!

Alla mina praliner är helt handgjorda och chokladen är tempererad för hand – ett hantverk som kräver både kunskap, tid och stor noggrannhet.

Mina praliner kommer aldrig att konkurrera med godis från de stora godistillverkarna vad gäller pris och det är inte heller något jag eftersträvar. När du avnjuter någon av mina praliner vill jag att du ska känna smaken av exklusiv choklad, jag vill att du ska se hantverket bakom varje pralin och jag vill att du ska låta chokladen sakta få smälta i din mun samtidigt som känslan av lyx sprider sig i ditt sinne – för det är du värd!

https://www.facebook.com/lillapralinen/

1573

Res smidigt med KLM via Amsterdam och nå världen snabbt, effektivt och prisvärt!

www.linkopingcityairport.se

1061

Linköpings Akademiska Vinsällskap

Linköpings Akademiska Vinsällskap anordnar dryckesprovningar och event i syfte att lära oss mer om dryck samt att möta andra likasinnade

www.akademiskavin.se

1486

Vi är ett litet nystartat familjeföretag som sysslar med vinimport från Toscana, företaget drivs av Görgen och Karin Svärd. Just nu levererar vi viner från en producent i Arezzo, som heter Fattoria il Muro. I vårt sortiment finns ett urval av deras viner , men räknar med att till hösten 2016 och våren 2017 att lansera en del nyheter från deras vingård.

På vår hemsida kan ni läsa mer om vår verksamhet och ni kan även följa oss på instagram där vi går under namnet @makarnasvard.

www.makarnasvard.se

1219

Mondowine grundades 2005 och är ett oberoende företag inom PrimeWine Group med sin egen säljorganisation och marknadsavdelning. För att kunna uppnå maximal samordning och för att kunna öka vår konkurrenskraft så hanterar vi logistik, lager och ekonomi tillsammans med de andra företagen i gruppen. På Mondowine anstränger vi oss hårt inte bara för att hitta viner och producenter som lämpar sig för dagens marknad, utan även för att hitta de viner som kommer att ha sin plats på morgondagens marknad. Mondowine riktar sig främst till unga, trendmedvetna konsumenter och till Horeca marknaden.

http://www.primewinegroup.com/ 

www.mondowine.se

914

Multibev är ett dotterbolag inom Solera Beverage Group Sweden, tidigare PrimeWine Group, med fokus på att bygga upp en strategisk sprit-, öl- och ciderportfölj. Solera Beverage Group Sweden tillhör den nordiska dryckesgruppen Solera Beverage Group och är ett av de ledande dryckesföretagen för import och marknadsföring av vin, sprit, öl, cider och alkoholfria drycker.
På Vin i Västerås tar man med sig Ginger Joe.

www.solera.se/importorer/multibev/

1420

Nääs Gårdsbryggeri är ett mikrobryggeri i Ydre, södra Östergötland. Vi gör ett hantverksmässigt öl bryggt med stor omsorg och de allra bästa råvarorna.

På gården möts det gamla brygghuset från 1823 med modern bryggeriutrustning. Här arbetar vi med en vision om att brygga genuint gott öl – ett öl som släcker törsten, tillfredsställer smaklökarna och förhöjer vilken måltid som helst.

www.naasbrygg.se

1393

Det var på Island som kombinationen lakrits och choklad föddes för över femtio år sedan. Vi förser Sverige med ett stort sortiment av denna isländska och beroendeframkallande kombination. Kom och smaka på t.ex Djúpur, Lakkrís Djöflar eller Bombur, vi bjuder på rikligt med smakprover!

www.nammi.se

1036

 NebbiaVinimport är ett familjeföretag som specialiserat sig på italienska viner och delikatesser.  Vi samarbetar med mindre producenter där känslan för kvalitet är viktigare än kvantitet och den personliga kontakten är betydelsefull. Vi har ett handplockat sortiment från vingårdar, ost och salamiproducenter i de Italienska regionerna Friuli, Lombardiet, Veneto, Toscana, Umbrien och Apulien. Några av de viner ni kan prova hos oss.  Amarone, Ripasso, Chianti, Sagrantino, Primitivo, Negroamaro, Sauvignon Blanc, Spumante. Vi har också Buffel Ostar, Gorgonzola, Pecorino,   Tryffelost, Vildsvins Salsiccia, Fänkålssalami, Salsiccione, Prosciutto och Tryffelsalami.  Passa på att prova vår smaktallrik med blandade Italienska delikatesser.

www.nebbiavinimport.se

883

Vi har ett stort engagemang i allt vi gör framförallt i de varumärken och producenter vi representerar. Nelex Wine & Beverage är ett ungt företag men personerna bakom har en lång erfarenhet från vin och dryckesbranschen. Vår passion är att tillsammans med våra producenter, ta fram viner och andra drycker som passar den svenska smaken. Därför arbetar vi enbart med producenter som kan hålla en hög kvalitet.

www.nelexbeverage.se

1257

Nigab är en av Sveriges främsta leverantörer av viner och andra exklusiva drycker till den nationella marknaden och till nordisk Travel Retail. Nigab som grundades 1983 representerar ett stort antal mycket välkända varumärken inom alla dryckessegment. Nigab ingår i danska HansJust-gruppen och har kontor i Stockholm och Göteborg. Nigab sysselsätter 35 personer i företrädesvis i sälj- och marknadsfunktioner.

www.nigab.se

884

NVY är ett mousserande vin smaksatt med färsk passionsfrukt.  Glöm inte att vända flaskan ett par gånger innan ni öppnar.
Vinet för förfest, mingel, grillkväll, picknick, tjejkväll, släktkalas - enkel att servera när man är många.

www.nigab.se

1502

Här hittar du oliver av alla sorter! Grekiska oliver, kärnfria oliver, fyllda oliver, marinerade oliver, oliver med vitlök, oliver med mandel, oliver i alla varianter du kan önska dig! 

www.olivebar.se

1531

Vi på Pernod Ricard Sweden älskar mat och dryck. Det är vårt jobb och också vår livsstil. I vår monter kommer ni att hitta massor av inspiration och tips på goda drycker

www.pernod-ricard-sweden.com

887

En vinimportör av de bästa Portugisiska vinerna med försäljning till hotell, restauranger och Systembolaget i Sverige. Våra viner kännetecknas av att vara unika, distinkta och annorlunda. Wines&Co är moderbolaget där bedrivs distansförsäljning av våra viner direkt hem till din dörr vi har ett brett sortiment av unika viner.

Läs mer här!
www.portucastas.se
www.winesandco.se

www.portucastas.se

888

For Chocolate Lovers!

I hjärtat av Stockholm sker både produktion och butiksförsäljning utav Pralinhusets färska och högkvalitativa choklad. Ni hittar oss också ute på mässor runt hela Norden och norra Europa  – precis som på denna mässa!

Ett stort utbud av bland annat praliner, tryfflar och chokladkakor i unika smakkombinationer finns att hitta hos oss. Våra vackra chokladkakor tillverkas för hand med naturliga råvaror och mycket kärlek. Vi arbetar endast med rena smaker och erbjuder choklad av högsta kvalitet.

Upptäck din favorit och avnjut denna som den är, eller i kombination med en god dryck. Glöm inte att chokladen även gör en fin present till någon du bryr dig om.

Välkommen till oss på Pralinhuset - Vi ses i montern!

www.chokladhotell.se

1040

Vi försöker hitta produkter inom mat & dryck som skapas med både passion och kunnande — som tillför något utöver det vanliga. Vårt första varumärke visar det tydligt genom Gilles Dumangin:s engagemang för champagnens skapande och förfining. Gilles lägger hela sin själ och flera generationers kunnande i sina champagner och i produkterna runt dem. Och allt detta med hänsynslös passion. Idag tillhandahåller vi vin, sprit & matprodukter från många fler platser, alla skapade med samma inställning. Välkommen att dela vår passion!

www.premiertaste.se

1469

PrimeWine Group är en av de största vinimportörerna i Sverige, och består av företagen PrimeWine, Mondowine, BGS Vinhandel och Multibev. Vi har sedan starten 2002 jobbat med att sätta samman en portfölj av världsledande vinmakare och vinvärldens nya stjärnor.

www.primewinegroup.com

889

ProConWine är ett familjeföretag från Linköping med hjärta för sydafrikanska viner. I vårt aktuella sortiment finns ett spektrum av röda och vita viner från den sydafrikanska producenten Slanghoek Cellar. I år kompletterar vi även vårt sortiment med en nyhet! Ett fantastiskt mousserande vin från producenten Colmant. Vi som arbetar i företaget är Christer Öhman och Tina Göransson, som har ett stort intresse för mat och är utbildade sommelierer. Kom gärna till vårt bord och smaka på våra viner! Ta gärna en titt på vår hemsida!

 

www.proconwine.se

1352

 

Rewine är ett ungt, dynamiskt och innovativt företag i dryckesbranschen. Vårt mål är att alltid erbjuda viner som våra kunder uppskattar och efterfrågar. Genom att vara lyhörda och aktiva kan vi alltid tillhandahålla bra och prisvärda produkter. Vi är inte rädda för att prova nya koncept både vad gäller smak och design. Hos oss hittar ni alltid spännande och goda nyheter.

www.rewine.se

890

Delikatesser från medelhavet som bara baseras på god och hälsosam mat.

www.sabalan.se

1221

Den lilla webbutiken med det stora hjärtat. Vår ambition är att ge bästa tänkbara service och att få varje kund att känna sig välkommen och speciell. Välkommen till vår monter, där du hittar lakrits av bästa kvalitet från de främsta tillverkarna, såsom Lakritsfabriken, Haupt och Johan Bülow.

 

www.saltabönan.se

1041

Sankt Anna rökeri är en småskalig charkproducent som för den svenska traditionen vidare med klassiska produkter. Vi producerar även egen salami och andra lufttorkade produkter.

www.stannarokeri.se

1540

Tillhandahåller den svenska marknaden med kvalitetsviner från hela världen där varje
vin skall i sig ge vinsmakaren en unik upplevelse. Ledorden är fokus på viner, kunder,
producenter och på ett bra resultat – för samtliga
inblandade!

www.sigva.se

1246

De är färgglada och de doftar godis. Våren 2017 gjorde de populära filurerna, Små Shots, äntligen seglatsen över sundet från Danmark till Sverige och blev genast en storfavorit. Välkommen till vår monter för att rösta fram Västerås favoritsmak.

www.smashots.se

1392

SWEDEN WINE CLUB, vi inspirerar med alla sorters provningar nu aktiva i tolv städer. Inspirerad av och nyfiken på fantastiska viner? Det ultimata vinet till nyskördad och lättkokt sparris? Bästa champagnen till heta ostron med chili? Sweden Wine Club erbjuder provningar runt om i Sverige oavsett om det är kreativa menyer helt ljuvlig choklad eller perfekt mjuk sötlakrits som avsmakas. Våra hängivna och kunniga sommelierer serverar visdom i glas oavsett om det är möhippegänget bridgeklubben eller företagsledningen så bjuds en euforisk inblick i konsten att njuta av livet till fullo.

Drop-in provningar utförs under mässan i vår monter som betalas med kuponger på plats - Ingen förbokning krävs

SwedenWineClub.se

1569

Nordens största sommelierutbildning.
Mer Kunskap Märks!

 

Med oss på Vinkällan får du den kunskap du söker och behöver.
Vi är en dryckesutbildning till för alla som är i branschen, ...vill in i den eller kanske bara är nyfikna och vill veta mer om vinets värld. Oavsett din bakgrund och dina förutsättningar kan vi hjälpa dig. Vår skola är väletablerad med mer än 13 års verksamhet och är Nordens största utbildare av sommelierer, men vi har även mindre kurser och kortare vinprovningar för den som vill. Vinkällan har ett mycket gott rykte både på hemmaplan och internationellt, vilket vi bland annat kan tacka våra fantastiska elever för!

www.vinkallan.se

1233

Niclas Tuomela och Michel Jamais har tillsammans över 50 års erfarenhet i vinbranschen och båda brinner för det goda i livet. På Vinsmarts scen guidar de er genom vin och matkombinationer och lär er konsten att njuta! 

Höstens nyheter
Vi beställer mer och mer vin på nätet och vi ger dig smarta tips på hur du beställer rätt vin från beställningssortimentet. Vi provar tre goda viner och berättar samtidigt hur ni ska matcha dessa med mat. Hur ska man tänka? Vad finns det för fällor?
Alla gäster får en lathund i ämnet samt en guide i hur de ska planera rätt vin till rätt tillfälle.

Klassiker för alla sinnen
Vi provar tre klassiska kombinationer, bland annat chablis med skagen. Vi får historien bakom och matchar även ett musikstycke till detta. En spännande provning med tre riktigt bra viner i klassisk stil.

Mousserande och Champagne
Här provar vi tre olika mousserande viner och jämför skillnaden mellan dem, berättar roliga anekdoter och givetvis med våra favorittillbehör som tilltugg. Vi går igenom vid vilka tillfällen de olika sorterna passar bäst och kanske får vi även till en sabrering! Här får ni en smakresa som ni sent ska glömma, historien och det som omger bubblorna har lika stor betydelse som bubblorna själva.

Drop-in provningar som betalas med kuponger på plats vid Vinsmarts scen på balkongen i Garden .

  • Ingen förbokning krävs
  • Betalning sker på plats med dryckeskuponger, 60 kronor

 

 

 

www.vinsmart.se

1259

Ward Wines har en historia inom vinförsäljning sedan slutet av 1970-talet. Historiskt har vi arbetat främst med framstående franska familjeägda producenter. Med tiden har portföljen växt och vi representerar idag producenter från större delen av vinvärlden.

Idag representerar vi producenter från nästan hela vinvärlden där huvudfokus ligger på familjeägda producenter där kvalitet, ursprung och personlighet är ledorden. Vi har ett flertal viner i ordinarie sortiment med Pol Roger Champagne i spetsen. Vi utökar hela tiden vinerna i Systembolagets beställningssortiment. Vi har idag en aktiv vinklubb som man kan anmäla sig till via vår hemsida, där vi erbjuder provningar och erbjudande om specialviner.
Välkommen till vårt bord!

www.wardwines.se

900

Välkommen till Wine & Friends!
Kärt barn har många namn som det så fint heter, men nu har vi äntligen bestämt oss. I Enjoy Wine lägger vi nu åt sidan och välkomnar vårt nya koncept Wine & Friends. Wine & Friends är ett ställe där du som vinentusiast ska hitta det bästa inom vin, mat och livsnjutning. För oss handlar vin inte bara om det som finns i glaset framför dig, utan även om allt det där runt omkring som gör att livet blir lite roligare. En god drink före maten, den där förrätten eller avecen som levererar pricken över i:et.

Du kommer till stora delar att känna igen dig i Wine & Friends då vi inte ändrar vilka vi är eller hur vi pratar. Vi vill fortfarande göra vin enkelt, men eftersom öl, grappa och mat också är stora delar av måltiden, tycker vi att Wine & Friends på ett bra sätt omhuldar allt som vi vill prata om. Wine & Friends finns på tidning, nätet, e-posten och i framtiden dit tekniken tar oss. Häng bara med, så kommer du att få vara med om fantastiska ting. Oavsett om det är en resa till Piemonte eller ett recept från den lokala foodtrucken, så hoppas vi kunna ge dig tips på häftiga sätt att ha det lite bättre.

Vi tycker att allt är spännande och mest av allt att njuta av livet.

Enjoy!
(för det är i alla fall vad vi tänker göra :)

www.enjoywine.se

861

Winebee är en vinimportör på den svenska marknaden som arbetar i första hand med de fem klassiska vinproducerande länderna som Tyskland, Frankrike, Spanien, Portugal och Italien. Vår ambition är att presentera små och medelstora vinproducenter från dessa länder.

www.winebee.se

905

Vi importerar kvalitetsviner från noga utvalda vingårdar i Italien (Toscana och Veneto), Frankrike (Bordeaux och (Alsace), och Spanien (Rioja).

Våra viner finns i beställningssortimentet på Systembolaget och vi levererar även till Restauranger.

www.winesharesweden.eu

1407