Fördjupa dina kunskaper på Vin i Västerås genom att boka våra sittande vinprovningar. Här får ni en liten paus i minglandet på mässan och chansen att sätta dig ner och få en djupare kunskap om favoritvinerna.

 

Kvarstående biljetter till provningarna går att köpa på plats.

Masi – the leading Amarone producer

I hjärtat av Veneto har vinhuset MASI sina vingårdar. Firman har funnits i flera hundra år och de har gjort sig ett ärorikt namn genom hängivet arbete och passion. MASI är världskända för sina Amaroneviner  och de skapade också den allra första Ripasson. Vi provar vinhusets prestigeviner och tar del av Venetos fantastiska förutsättningar med de lokala druvorna och traditionella vinteknikerna som ger viner med så olika karaktär som Valpolicella och Amarone.

Antal glas: 5
Provningsledare: Anna Lampinen
Presenteras av VinUnic
Tider: fredag 15.00 & lördag 16.00 (Slutsåld båda dagarna)

Veneto – Ett av Italiens viktigast kvalitetsvinsområde

Tenuta Sant´Antonio – en ung aktör från ett klassiskt ursprung

Efter att ha varit medlemmar i kooperativet och odlat druvor i generationer bestämde sig de fyra bröderna Castagnedi i början av 90-talet för följande: Ska vi kunna försörja alla fyra framtida familjer måste vi börja göra vin själva istället för att ”bara” odla och sälja druvor.

Det första egna vinet kom 1995 och man hade den stora glädjen att redan med detta första vin få den finaste utmärkelsen man kunde få i Italien vid denna tid, Tre biccheri i den ansedda guiden Gambero Rossi. Sedan dess har man utvecklats till att idag vara en viktig aktör med en känsla både för traditioner och vad som behövs för att utveckla områdena Valpolicella och Soave.

Kom och prova både det klassiska och det nytänkande från både det röda och vita Venito.

Viner:
Soave Monti Garbi
Scaia Garganega/Chardonnay
Scaia Corvina
Valpolicella Supériore Monti Garbi Ripasso
Amarone Selezione Antonio Castagnedi
Amarone Campo dei Gigli”

Presenteras av Johan Lidby Vinhandel
Tider: fredag 16.00 (fåtal biljetter kvar) & lördag 14.00 (slutsåld)

Bellingham, Coastal Region

Redan 1693 planterades de första vinstockarna på vingården Bellingham, Cape Winelands, Sydafrika. Kunskaperna om druvodling och vinproduktion hämtades bl.a. från Frankrike & Tyskland. Alla Bellinghams vinstockar beskärs & skördas för hand för att säkerställa det bästa urvalet av druvor. Niel Groenewald , den kände & passionerade vinmakaren bakom dagens viner, är Bellinghams Chief Winemaker sedan 2004. Niel kombinerar modern teknik med hantverk & traditionella metoder, vilket gör att de populära vinerna från Bellingham håller en hög, stabil & jämn kvalitet.

Antal glas: 5
Provningsledare: Louise Junger
Presenteras av Galatea
Tider: fredag 17.00 & lördag 15.00

Amarone, Barolo, Sagrantino och Sforzato di Valtellina

Provningsledaren Ulf Berglund från Nebbia Vinimport guidar er igenom en smakupplevelse utöver det vanliga. Ni kommer att få prova några av de absolut bästa vinerna från mindre producenter i de fyra bästa vindistrikten i Italien.

Antal glas: 4
Provningsledare: Ulf Berglund
Presenteras av Nebbia Vinimport
Tider: fredag 18.00 (fåtal biljetter kvar) & lördag 17.00 (lördag slutsåld)

Vinstons vinskola – Del 1

Välkommen att delta i Vinstons vinskola del 1. Tillsammans provar vi ett antal viner med olika smaker och karaktärer tillsammans med passande tilltugg för att förstärka eller ändra känslan och smaken i vinet. Vi lär oss vad syra i vinet är och att känna skillnad på lätta och fylliga viner samt  lära sig känna när ett vin har mycket tanniner eller när ett vin är sött.

Antal glas: 6
Presenteras av Vinston
Tid: lördag 13.00 (fåtal biljetter kvar) 

Exklusiv provning  FÖR DIG SOM KÖPER ENTRÉ VIA Västerås tidning!

 

Kalifornien, Washington och Oregon – en rundresa i USA´s vindistrikt

Följ med på en rundtur längs USA´s norra kust med fokus på fyra olika röda druvor ifrån de olika distrikten och det väntas toppviner!

Antal glas: 5
Provningsledare: Anna Sundin
Presenteras av Terrific Wines
Tid: fredag kl. 17.30

Dropin provningar där vi lär oss på ett roligt sätt hur vinet påverkar maten och tvärtom! Varje provning avslutas med en 5-stjärnig kombination: Masi Costasera Amarone och en ljuvlig bit mörk choklad.

Vinsmart med årstiderna!
Hösten är svampens säsong och oavsett om du dricker en god Rioja Reserva eller ett glas lagrad Rom till svampen så se till att dessa är vällagrade!

Med mogna drycker, kommer en mjukhet och ålderssötma som passar väldigt bra med svamp, på mässan kommer vi att matcha just dessa två till svamp

Tider:
Fredag 15.30, 16.30, 17.30 och 18.30
Lördag 13,.00 14.00, 15.00, 16.00, 17.00 och 18.00