Fördjupa dina kunskaper på Vin i Västerås genom att boka våra sittande vinprovningar. Här får ni en liten paus i minglandet på mässan och chansen att sätta dig ner och få en djupare kunskap om favoritvinerna.

BILJETTERNA SLÄPPS INOM KORT!

Tänk på att du behöver en entrébiljett för att kunna köpa biljett till de sittande provningarna.

Champagne Experten

 

-Champagne är till för alla oavsett kunskapsnivå, så länge man är intresserad och nyfiken på nya smaker och upplevelser.
Eller helt enkelt bara gillar att dricka Champagne.

 

Fredag 15:00
Lördag 14:00

Vita bubblor – en provning av Blanc de Blancs från Champagne och England

 

Blanc de Blancs betyder översatt från franska ”vit av vita”. Uttrycket används för att beskriva ett mousserande vitt vin helt gjort på vita druvor – för det allra mesta Chardonnay. Välkommen på en provning där du får fördjupa dig i olika stilar av härligt bubblande Blanc de Blancs från prestigefulla producenter som Maison Henriot, Diebolt-Vallois och Launois Père et Fils. Vi provar dessutom en Blanc de Blancs från en av Englands mest prisbelönta vinproducenter Gusbourne Estate, och får en inblick i vad som skiljer brittiskt bubbel från franskt.

Provningsledare: Elin Joachimsson, produktansvarig fine wines Solera och sommelier

Fredag 16:00 och lördag 15:00

Valpolicella & Amarone med MASI

 

I hjärtat av Veneto har vinhuset MASI sina vingårdar. Firman har funnits i flera hundra år och de har gjort sig ett ärorikt namn genom hängivet arbete, passion och goda förutsättningar.
MASI är ett av Italiens främsta vinhus och de är världskända för sina Amaroneviner – de skapade också den allra första Ripasson.
Vi provar vinhusets prestigeviner och tar del av Venetos fantastiska förutsättningar med de lokala druvorna och traditionella vinteknikerna som ger viner med så olika karaktär som Valpolicella och Amarone.

Provningsledare: Anna Lampinen , sommelier och eventansvarig på VinUnic

Fredag 17:00 och lördag: 17:00

 

Höstens och vinterns italienska viner till grytor, långkok & vilt

 

Provningsledare, Ulf Berglund, boostar oss inför hösten med en smakresa genom Italiens vindistrikt och vi får ta del av höstens och vinterns spännande vinnyheter. Vi provar viner med inspiration av höstiga långkok, mustiga grytor och vilt och får lära oss dess karaktärer, egenskaper och kombinationer.

Provningsledare: Ulf Berglund

Fredag 18:00 och lördag 16:00

Spanien på hög höjd – en rundresa i Spaniens bergigaste vinregioner

 

Associationerna till Spanien är många – kanske tänker du på Rioja, Albariño eller Cava? Den här provningen kommer att ta oss till bergiga regioner hundratals meter över havet, där druvorna får kämpa för att nå optimal mognad. Resultatet blir intressanta och karaktärsfulla viner som har mycket att berätta om sitt ursprung. Inte desto mindre viktigt är att de bästa och mest ambitiösa producenterna tycks dra sig till dessa platser. Kombinationen blir såklart riktigt bra viner! Hoppas att du vill följa med på denna resa som tar sin början i Kataloniens medelhavsbrisar, passerar bergen i Navarra och Kastilien, för att avslutas i Ribera del Duero.

Provningsledare: Elin Joachimsson, produktansvarig fine wines Solera och sommelier

Lördag 13:00