VINPROVNINGAR

Fördjupa dina kunskaper på vinmässan Karlstad Vin & Deli genom att boka våra sittande vinprovningar. Här får ni en liten paus från minglandet på mässan, sitta ner och lära er mer om favoritvinerna.

Tänk på att du behöver en entrébiljett för att kunna köpa biljett till de sittande vinprovningarna.

Norra Italien med Sofia Ander | SLUTSÅLD
Sofia tar med er på en vinresa genom olika regioner i norra Italien där du får uppleva några av hennes utvalda favoriter. Allt från bubbel till vitt och rött.

Fredag 14 februari kl. 15.00
Provningledare: Sofia Ander
Pris: 200 kr

Prisvärda lagringsviner- det behöver inte vara dyrt att fylla sin vinkällare med bra viner
Det är extra roligt att lagra viner och se hur de utvecklas under ett 10-tal år. I den här provningen fokuserar vi på ett antal prisvärda lagringsviner. Provningen leds av Bernt Gustavsson – Vin- och matpassionerad värmlänning med förkärlek för viner från Norra Rhône. WSET 3 Certifierad på Wine & Spirits Education Trust i London. Utbildare i vinkunskap inom Munskänkarna. Medlem av vinnande lag i riksfinalen i blindprovning 2019. Representerade Sverige i VM i blindprovning 2019 i Loire där laget knep en 8:e plats av 27 deltagande länder.

Viner som provas

La Chablisienne Chablis Premier Cru Grande Cuvee 2017 199 kr
Louis Jadot Beaune 1er Cru Theurons 2017 429 kr
E Guigal Côtes du Rhône Rouge 2016 129 kr
E Guigal Côte-Rôtie Brune et Blonde 2015 539 kr

Fredag 14 februari kl. 16.00
Lördag 15 februari kl. 12.00
Provningledare: Bernt Gustavsson
Pris: 195 kr

Barolo D.O.C.G
Från Piemonte i norra Italien kommer de högst klassade, D.O.C.G-klassade, Barolovinerna som består av 100% av druvan Nebbiolo. Vingårdarna ligger på ett sluttande höglänt område och omges av Langhebergen. Kalkhaltig märgel, inslag av magnesium, mangan och järn i jorden ger vinerna karaktär.
På denna provning kommer ni få prova fem viner av olika karaktärer med mycket frukt, mogna tanniner och även hel del fatlagring.
1/ Barolo D.O.C.G. Sorano -14 Från Claudio Alario.
2/ Barolo D.O.C.G. Serralunga d’Alba-13. Från Aresca Winery.
3/ Barolo D.O.C.G. Galina -13. Från Crissante Alessandria.
4/ Barolo D.O.C.G. Bussia -15. Från Tenuta Rocca.
5/ Barolo D.O.C.G.  Trentaquattro (34) -14, från Massimo Rattalino.

Fredag 14 februari kl. 17.00
Lördag 15 februari kl. 15.00
Provningledare: Stefan Demén
Pris: 280 kr

Champagne – världens mest omskrivna dryck
Vad betyder ordet champagne för dig? Kall, torr och gratis, festligheter, eller som Madame Lilly Bollinger myntade; ”Det finns alltid tillfälle att dricka Champagne.” Själv är jag en stor beundrare över denna dryck. Att efterfrågan har ökat är mycket spännande och vi i Sverige njuter mer och mer av dessa bubblor.

Detta bubbel som bara får framställas i Frankrike och i departementet Champagne är unikt på grund av den gamla havsbotten som druvorna växer på och druvorna Pinot Noir, Pinot Meunier och Chardonnay. Låt oss prova några trevliga champagner tillsammans och kanske kommer vi alla att efter provningen hålla med Madame Bollinger.

Fredag 14 februari kl. 18.00
Provningledare: Thomas Vinare Andersson
Pris: 220 kr

Vad är Corpinnat? Vad är Vino de Pago?
Träffa Ana Gresa från Lancel och hennes nya producent Jorge Miranda från Pago Martúe och lär dig mer om två av de spanska skyddade kvalitetsmärkningarna. Corpinnat garanterar mousserande vin av bästa kvalitet från Penèdes och Vino de Pago pratas det om på den internationella vinscenen och är en märkning för viner gjorda på bestämda druvor som ger vinerna en mer internationell känsla än typiskt spanska viner.

Lördag 15 februari kl. 13.00
Provningledare: Ana Gresa och Jorge Miranda
Pris: 220 kr

Jag var med från början
Thomas Vinare är en känd profil i Karlstad som varit med sen starten av Karlstad Vin & Deli. Under denna jubileumsprovning har han valt ut sina favoriter sedan starten, det blir en jordenruntresa med både röda och vita viner. Välkommen på en provning genom Karlstad Vin & Delis historia.

Lördag 15 februari kl. 14.00
Provningledare: Thomas Vinare Andersson
Pris: 180 kr

Ett strålande Champagnehus med en exceptionell portfölj!
Louis Roederer tillhör de allra främsta Champagneproducenterna, det är alla överens om. Champagnehuset blev också nyligen utnämnt som ”Årets Vinhus” av Allt om Vin. Dessutom kammade de hem flera fina guldmedaljer vid årets Champagne & Sparkling World Wine Championships Awards. Louis Roederer är fortfarande ett familjeföretag och den höga kvalitet de presterar baseras på de förnämliga vingårdslägen man förfogar över. De odlar själva merparten av de druvor som används vid framställningen, endast 20 procent köps från andra odlare.
Välkomna till en bubblande provning där vi provar alla vinnarchampagnerna och får inblick i ett av de allra bästa Champagnehusen!

Lördag 15 februari kl.16.00
Provningledare: Anna Lampinen
Pris: 250 kr