Våra utställare!

På Karlstad Vin & Deli, möter du ett sjuttiotal utställare som bjuder på smaker från stora delar av världen samt lokala smaker från Värmland. Bland utställarna hittar du vin, destillat och delikatesser av alla dess slag.

 

Vill ni ställa ut på Karlstad Vin & Deli? Läs mer och anmäl er här

Jean-François Clouet är en av de mest karismatiska vinpersonerna i Champagne. Han är hängiven Pinot Noir, som är hembyns viktigaste druvsort, och han talar passionerat om den som den viktigaste och mest historiska druvsorten i Champagne.

Man gör både årgångslösa och årgångsmärkta champagner, samt en rosé och en toppcuvée. Man gör cirka 600 000 flaskor per år. 

www.wineworld.se/sv/producenter/andre-clouet/

1898

För oss på Barrique Import är vin något mer än bara en dryck. I ett glas vin finner man så mycket mer såsom känsla, historia, kunnande, kultur och kärlek. Efter att i många år rest runt och mött engagerade vinmakare som i generationer har utvecklat sina gårdar och passionerat brinner för sitt arbete är det en känsla vi nu vill dela med oss av. Vi gör det genom att erbjuda högkvalitativa och prisvärda drycker till restauranger och privatpersoner via Systembolagets beställningssortiment. Vi arbetar också med vårt danska bolag Bouquet Wine Club där vi erbjuder spännande produkter direkt från odlaren hem till dig. På mässan i år fokuserar vi på våra två champagneodlare från Premier Cru-byn Chamery med anor tillbaka till mitten av 1700-talet och som mottagits mycket väl på den svenska marknaden med fina betyg.

www.barriqueimport.se

1891

Vi sysslar med att förmedla känslor och vår filosofi är 
SE-SMAKA-UPPLEVA-VÄXA

 

www.atastement.se

1770

Med stor passion för goda viner sedan många år bestämde vi oss för att stilla vår nyfikenhet och ta vårt gemensamma intresse ett steg till och starta ett företag som jobbar med vin på heltid.

En spännande resa börjar ta fart mot många intressanta smakupplevelser och givande träffar med hängivna vinbönder i Ahr, Mosel och Pfalz.

Tyskland låg överst på vår lista med länder vi vill fördjupa oss i.

Vinerna säljs till Systembolaget och utvalda restauranger.

 

www.alwines.se

1909

Anora Sweden erbjuder ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter. Följ oss gärna på folkofolk.se där ni hittar mer information och inspiration om alla våra drycker.

www.folkofolk.se

1243

Apricot är en av de ledande importörerna på den svenska vinmarknaden där vi verkat i 10 år. Vårt expertområde är att tillsammans med vinproducenterna, ta fram viner som passar den svenska smaken.  Därtill väljer vi enbart att arbeta med producenter som kan hålla en jämn kvalitet. Vi fokuserar på att göra våra producenters varumärken kända snarare än på att marknadsföra oss själva. Det gör att vi kan fokusera på vårt mål; att ha ett utbud av kvalitetsviner i varje prisnivå där de, oavsett pris, ska vara mer prisvärda än våra konkurrenters. Vi är med i framkant på utvecklingen och lanserar både smaktyper och förpackningslösningar som efterfrågas av den nyfikne vinkonsumenten.

www.apricot.se

849

Aviation Gin

När Ryan Reynolds spelade in en film i Vancouver gick han till en bar och hade sitt livs bästa Negroni. Han återvände runt åtta gånger innan han till slut frågade bartendern "Vad finns i det här?", varpå bartendern svarade: "Aviation Gin".

"Kan det bli så bra?", hör jag dig undra. Det tycker vi! Vätskan är exceptionell, och flaskan är lika slank som Mr. Ryan Reynolds själv. Oavsett vilket sätt du gillar att njuta av din gin, kommer Aviation att göra jobbet och få dig att komma tillbaka för mer.

www.spivi.se

1958

Bibendum är en av Sveriges ledande importörer av vin, öl och sprit och har fått förtroendet att representera ett stort antal starka producenter och varumärken på den svenska marknaden. Vi som arbetar på Bibendum har alla ett passionerat förhållande till mat och dryck som vi gärna vill dela med oss av. Målsättningen är att inspirera och skapa förutsättningar för en bättre dryckesupplevelse.

www.folkofolk.se

853

Borghetti Caffé Liquore har en intensiv doft med härligt rostade espressotoner med inslag av nötter och en touch av rökighet. Smaken är söt och behaglig med intensiv och välbalanserad smak av espresso.

Från hela världen väljer man ut de bästa Arabica och Robusta kaffebönorna  som sedan rostas och blandas omsorgfullt. Dessa bryggs sedan till espresso i gigantiska espressomaskiner. Det komplexa och koncentrerade kaffet blandas sedan med alkohol och socker till en välbalanserad och användbar likör.

En klassisk likör gjort på bästa espresso och den mest sålda kaffelikören i Italien, Den görs fortfarande av samma recept som barägaren Ugo Borghetti komponerade 1860.

www.folkofolk.se

1960

Cantina del Re är det lilla importföretaget som specialiserat sig på italienska viner. Våra producenter väljs ut med omsorg precis som våra produkter som håller hög kvalitet till bra priser. Dessutom är våra produkter unika på den svenska marknaden. Äkta italiensk känsla och smak upplever du hos oss. Benvenuti da Cantina del Re!

www.cantinadelre.se

1554

“It´s just wine – drink it!”

Vinproducent är kanske inte det första man tänker på när man träffar Charles Smith. Hans vildvuxna kalufs, mörka solglasögon och minst sagt oborstade attityd för snarare tankarna till rockmusik än sofistikerade viner. En gissning inte helt avlägsen sanningen eftersom Charles i sitt tidigare liv var manager och turnéledare för flera rockband.

Charles är en självlärd vinmakare som drivs av sitt intresse att skapa viner som smakar som platsen där druvan vuxit. Resultatet är välbalanserade viner fullastade med smaker och med vingårdens speciella signum, både när det gäller jordmån och klimat. Lika lite som Charles själv passerar obemärkt förbi gör hans viner det. Och de fantasifulla namnen glöms knappast bort i första taget. Inte heller de spektakulära etiketterna, formgivna av danska Rikke Korff som tidigare var designchef på Levi Strauss & Co. 

Charles senaste projekt är Wines of Substance, vi från Handpicked Wines tar med oss lite extra fina viner från källaren men har också vinerna från Systembolaget på plats. 

1902

Clydesdale AB är ett entreprenörsdrivet företag som bygger på den enkla idén att försöka finna de speciella produkter som ger det där lilla extra. I den hårda konkurrensen som idag råder inom pub, bar och restaurangbranschen behövs något som fångar kunden. Clydesdale AB är leverantören av just den där lilla extra upplevelsen. I vårt sortiment hittar du drycker som många kunder har som sina absoluta favoriter och inte trodde de kunde hitta i Sverige.

www.clydesdale.se

992

Cream Heroes

Vi är glada att presentera dig för denna superhjälte från Spanien – Capitán Fresón!

Cream Heroes är olik allt vi sett tidigare med sin fina humoristiska design av flaska och superhjälte-tema. Capitán Fresón, den mexikanske brottaren i röd jordgubbsmask, går inte bara in i ringen för att underhålla, han går också in för att vinna. I flaskan hittar du en mjuk och len krämlikör baserad på tequila från Mexiko, med en söt smak av solmogna jordgubbar. En smak som fick Capitán Fresón att vinna World Liqueur Awards för bästa spanska gräddlikör.

Capitán Fresón är inte bara en vinnare i internationella tävlingar, superhjälte-temat speglar även Cream Heroes samarbete med det globala nätverket "1% for the planet", där 1% av intäkterna går till utvalda ideella organisationer, som skyddar vår värld. Allt från smarta lösningar för klimatet till hållbar matproduktion. Cream Heroes återinvesterar till en bättre värld, vilket är den största vinsten.

Capitán Fresón kan serveras precis som den är, gärna kyld eller som ingrediens i drinkar.

www.spivi.se

1957

På DELIOVIN står vi för kvalité och brinner för vårt lilla men otroligt fina sortiment.

Vi har som idé att alltid erbjuda det ”lilla extra” och sätter dig som kund i focus.

Viner, delikatesser och nu också exklusiva vinkylar! Allt från 7 flaskor upp till c:a 500st. Vi kommer att ha med vinkylar, humidor på mässan + mässpriser på dessa. Även experthjälp kommer att finnas med oss.

Vårt mål är att alltid ha en historia bakom varje företag och produkt vi arbetar med.

VARMT VÄLKOMMEN!

www.deliovin.com

1023

Destilerias Unidas är en av de få producenter som får använda beteckningen ”Ron de Venezuela” på sin rom Det är en beteckning som utfärdas av Autónomo de Propiedad Intelectual SAP, i syfte att hålla en hög kvalitet på romproduktionen i landet. Det tropiska klimatet i Venezuela är perfekt för att tillverka rom och kännetecknas av tropisk hetta, mycket nederbörd och ett konstant fuktigt klimat.

Sedan lanseringen i Sverige år 2009 har Diplomático vuxit i popularitet och speciellt Diplomático Exclusiva har fått fantastiska poäng. Den ligger inte långt efter Diplomático Ambassador som fick 100 poäng av Livets Goda år 2017 när de genomförde en omfattande romprovning. Den första december förra året lanserads en efterlängtad nyhet från Destilerias Unidas – Diplomático Selección de Familia. En rom som är aningen torrare än vår “gröning” Diplomático Reserva Exclusiva men har samma djup och fina, eleganta smak. Vi ser fram emot att ses på mässan!

www.handpickedwines.se/destilerias-unidas/

1563

Det goda från Italien erbjuder den smakrika parmigianon från Italiens gårdar. 
Vi erbjuder en ost helt fri från konserveringsmedel och tillsatser, vår ost består av endast ren ost. Vår ost är även fri från vax och parafin och det innebär att du kan äta kanterna då dem består av den rena osten.

Vår ost kan man ha till dem goda pastarätterna,en mysig kväll med vin och ost med balsamvinäger som tilltugg, gratinering på potatisgratängen, som smaksättning i svampsoppan eller varför inte grilla ostkanten med lite olivolja piri piri. Bara fantasin kan sätta gränser.

När du köper av oss får du även till en påse som är gjord av äggskal, äggskal för att osten andas och utesluter mögel och torrhet. Du kan ha osten i kylskåpet i 3 månader utan att den möglar eller blir torr. Vår påse kan du även återanvända.

1021

Edrington Sweden AB är ett försäljnings- och distributionsföretag i vin- och spritbranschen, tidigare känt som Maxxium Sweden AB. 

Maxxium Sweden har ägts av The Edrington Group i Skottland sedan april 2009, då dessa tillsammans med Beam Global Spirits & Wine ingick i ett gemensamt distributions- och försäljningssamarbete.

Den 1 april 2012 ändrade Maxxium Sweden AB namn till Edrington Sweden AB.

The Edrington Group är Skottlands ledande internationella premuimspritföretag, mest känd för The Famous Grouse, Highland Park, The Macallan och Brugal Rom. Bland Beam Global Spirits & Wines varumärken kan nämnas Jim Beam, Maker’s Mark, Laphroaig och Sauza Tequila.

Utöver Edringtons egna varumärken ingår även Lucas Bols, Drambuie, Piper Heidsieck Champagne med flera i Edrington Swedens portfölj.

www.edrington.se

998

Whiskyn skapades 1896 av Matthew Gloag. Hans farfar, också kallad Matthew, startade familjefirman redan 1835 i Perth, en bit norr om Edinburgh. Hans far William började blanda whisky på 1860-talet. Idag är hemmabasen Glenturret Distillery i Crieff. Företaget tillhör sedan 1999 Edrington, som då förvärvade Highland Distillers, där Famous Grouse ingick sedan 1970.

www.edrington.se

1666

Prisbelönt ekologisk Cheddar från Godminster och engelska handgjorda marmelader i riktigt spännande smaker från Hawkshead Relish. Fine Deli har fina mässerbjudanden så att du kan köpa med dig produkterna hem.

www.facebook.se/findelitrade

1039

Gaia Snus erbjuder svenskt snus av hög kvalitet. Snuset görs till 100 % av tobak odlad i Sverige på ekologiska gårdar. Vi vill stå för en hållbar snusproduktion – från frö till dosa! Företaget drivs av oss, Christoffer och Pär. Vi tröttnade på importerad tobak och de klimatavtryck det bidrar till och via Gaia Snus erbjuder vi ett hållbart och gott alternativ

www.gaiasnus.com

1954

Ett progressivt bryggeri som alltid prioriterar kvalité. Idén till att starta Good Guys Brew föddes 2013 och det egna bryggeriet öppnade 2017 i Inre Hamn i Karlstad.

Mer om oss och vår historia på https://www.goodguysbrew.com

 

www.goodguysbrew.com

1626

Vi är ett premiummärke inom choklad och kaffe. Vi säljer fantastiskt goda tryfflar i fina presentförpackningar, passar perfekt som "Gå bort present" eller när du vill uppvakta någon (eller dig själv) med något lyxigt. Till detta har vi vårt eget kaffe, ett lite lätt mörkrostat kaffe, BAR rostat och gjort på 4 olika bönor. Upplev oss på mässan.

www.gooslander.se

1708

Vår affärsidé är att erbjuda innovativa och spännande produkter på den svenska dryckesmarknaden. Vi importerar vin från hela världen. Fokus är trendiga och annorlunda viner, ibland vågade druvblandningar, ibland ekologiskt, ibland från en ny spännande region eller kanske från en vinmakare med den där extra ambitionen. Kom och prova våra fantastiska bubblor du också!

www.handpicked.se

1009

Herida Brands är ett litet familjeföretag med ett stort hjärta för rom. Företaget startades 2007 med enbart ett märke i produktportföljen. Nu är portföljen betydligt bredare. I dag importerar vi rom från många olika producenter och länder.

Välkommen förbi vår monter och provsmaka fantastisk rom!

www.herida.se

993

Hernö Gin har en rund enbärskaraktär med fräscha citrustoner och komplex blommighet. Kraftfull smak och en aning oljig känsla. Friska, krispiga toner av unga enbär och kryddighet från korianderfrön. En finstämd sötma tillsammans med vanilj och kassiabark. Eftersmaken av citrus och enbär dröjer sig kvar, lätta toner av svartpeppar.

Hernö Gin har fått pris för World´s best Gin & Tonic men är även mycket trevlig att avnjuta som den är.

www.folkofolk.se

1849

Många destillerier tillverkar fantastisk whisky, men några få lyckas bättre än andra. Som alltid finns det inga rätt eller fel när det gäller smak, men kvalitet, noggrannhet och förutsättningar skiljer destillerier från varandra. Det finns mycket som gör Box Destilleri unikt. 

www.highcoastwhisky.se

996

Vi är den personliga butiken i Skåre. Vi satsar på färskvaror och catering. Vi gör egna pajer, landgångar, fyllda baguetter, smörgåstårtor mm. Du kan beställa maten till festen hos oss. Dessutom bakar vi bröd 7 dagar i veckan, vi är ditt kondis i Skåre. Du behöver inte stressa för vi har öppet 8-22 alla dagar.

Välkommen till oss önskar Christina & Sven-Uno med personal

www.ica.se

1046

Drömmen är att vara en medveten game changer på den relativt traditionella marknaden. Vårt uppdrag är att underlätta valet för alla människor och leverera en upplevelse, varje gång.

Vi vill vara en ledande nordisk leverantör av dagens och morgondagens vinmärken. Genom att förstå våra kunders behov kommer vi att tillgodose marknadens efterfrågan med kvalitativa produkter alltid med lite spets och glimten i ögat. Vi kommer att bygga varumärken som människor kan ansluta och förbli lojala mot.

www.ivynordic.com

1956

Lancel AB grundades 2005 av Hans Bergström. Sedan dess har företaget framgångsrikt arbetat sig fram på den svenska marknaden, med hjälp av Ana Gresa ursprungligen från Bilbao, Spanien. Huvudkontoret ligger i Karlstad, logistik och distribution sker via 3P Logistic i Karlskoga.
Vi fokuserar på familjära vingårdar från hela Spanien. Från de mest kända distrikten till de distrikt som nyligen seglat upp på toppen i Spanien.
Från början var Lancels mål att importera bra spanska kvalitetsviner till rätt pris. Vår affärsidé är fortfarande att tillhandahålla kvalitetsviner i alla prissegment.
Under åren som gått har företaget vidareutvecklats till att också importera delikatesser från samma vindistrikt och erbjuder flera mycket uppskattade vinresor.

www.lancel.se

879

Upptäck den svenska maltwhiskyn
Vi hade en dröm. Att skapa den första svenska maltwhiskyn. Vi valde vår egen väg och utvecklade den från grunden. Den vägen var varken den enklaste eller den snabbaste. Men det var den rätta för vi nådde vårt mål. En svensk maltwhisky med en egen identitet.
Vårt destilleri på Mackmyra bruk i Gästrikland är inte stort. Desto större är den omsorg som vi lägger i tillverkningen. Vi har spårbarhet ända ner till de enskilda kornfälten. Och dessutom utrymme att fortsätta se bortom det traditionella. De små handslagna faten är ett exempel. Ett annat är den svenska eken som så generöst delar med sig av sin karaktär.
I dag hittar du vår whisky på Systembolaget och i taxfree-butiker. Vill du ha en helt unik whisky köper du ett eget 30-literfat och följer whiskyns mognad under åren innan den buteljeras när du vill.
Följ med oss in i framtiden. Den bär på nya upplevelser.

www.mackmyra.se

994

Vin och lakrits, visste ni att det är den bästa kombinationen som finns!
Riktigt salta Djöflar till det mousserande vinet eller varför inte en härligt fyllig Bombur till Ripasso. 
Fråga mig gärna vad som passar bäst. 
Hos oss hittar ni Isländsk lakrits när den är som bäst!
Villhöver ni mer efter mässan hittar ni oss på https://lakritsonline.nu/sv

 

https://lakritsonline.nu/sv

16511771

Föreningen Munskänkarna bildades 1958 och är i dag en landsomfattande vinprovarorganisation med över 23 500 medlemmar.I Karlstad startade vi 1973 och har nu  två sektioner, Karlstads-sektionen och Solstaden. Vi har tillsammans ca 400 medlemmar. Bägge sektionerna har regelbundna provningar som  leds av inbjudna föreläsare eller av föreningens egna medlemmar. Vi avslutar ofta med en gemensam måltid. Dessutom erbjuder vi ett antal nyhetsprovningar varje år. Det innebär att vi provar nya viner från Systembolagets sortiment. Utöver detta anordnar vi ett brett kursutbud bestående av vinkurser på olika nivåer, druvkurs, mat och vin i kombination. Välkommen och pröva på vinprovningens ädla konst, anmäl intresse i Munskänkarnas monter uti foajén. Tävla om två gratis provningar hos Munskänkarna i Karlstad.

www.munskankarna.se/karlstad

1132

Naviero ligger bara ett stenkast från kajkanten, vilket bidrar till den mysiga miljön och härliga atmosfären som vi vill ska genomsyra ditt besök hos oss.
För oss är det viktigt att du som kund får den bästa smakupplevelsen i kombination med en trevlig och fräsch miljö, till det lägger vi också till ett trevligt bemötande och god service.

Möt oss på Karlstad Vin & Deli

www.naviero.se

1786

Nigab är en av Sveriges främsta leverantörer av vin och andra exklusiva drycker till den nationella marknaden och till nordisk Travel Retail. Nigab som grundades 1983 representerar ett stort antal mycket välkända varumärken inom alla dryckessegment. På denna mässa erbjuder vi möjligheten att prova olika varianter av bubblor såsom Cava, Prosecco och Crémant

www.nigab.se

884

Pasqua Vigneti e Cantine grundades år 1925 i Verona. Idag är det tredje generationen Pasqua som driver företaget framåt och levererar vin till över 50 länder. I Sverige har Pasqua framför allt blivit kända för sina Valpolicella och Amaroneviner, men de gör även innovativa projekt från andra områden i Italien.

 

www.springwine.se

1914

Vi på Pernod Ricard Sweden älskar mat och dryck. Det är vårt jobb och också vår livsstil. I vår monter kommer ni att hitta massor av inspiration och tips på goda drycker

www.pernod-ricard-sweden.com

887

Preuss Wine är en vinimportör av kvalitétsviner från kända samt mindre kända producenter i Europa. Bl a Abdyika som är en svenskägd vingård i sydvästra Bulgarien.

Mer information om våra viner mm finner du på hemsidan;
www.preusswine.com 

www.abdyika.se

1258

PrimeWine Group är en av de största vinimportörerna i Sverige, och består av företagen PrimeWine, Mondowine, BGS Vinhandel och Multibev. Vi har sedan starten 2002 jobbat med att sätta samman en portfölj av världsledande vinmakare och vinvärldens nya stjärnor.

www.solera.se

889

Vi på Quaffable Wines anser att vin främst är en dryck att njuta av och vi gillar framförallt viner du gärna dricker mer än en sipp av.

Det engelska ordet quaffable saknar visserligen ett motsvarande svenskt ord, men skulle närmast kunna beskrivas som klunkbart. Med detta menas inte viner som endast dricks i stora mängder för alkoholens skull utan viner som njuts i rejäla munnar för dess smak.

Quaffable Wines blev som yngsta importör någonsin tilldelades utmärkelsen Årets importör 2016 av Allt om Vin.

www.quaffablewines.se

1577

Råstoff

Råstoff är en likör som man inte kan låta bli att älska! Med sin högkvalitativa smak är detta en likör i världsklass. Råstoff Salty Caramel var den första smaken i Råstoff-portföljen som lanserades på den svenska marknaden. Den har snabbt blivit en favorit bland besökare på konsumentmässor och dess onekligen goda smak gör den till en utmärkt drink att avnjutas precis som den är, samtidigt som den fungerar otroligt bra i drinkar.

Råstoff tillverkas i Danmark av Spritfabrikken.

www.spivi.se

1712

 

Rewine är ett ungt, dynamiskt och innovativt företag i dryckesbranschen. Vårt mål är att alltid erbjuda viner som våra kunder uppskattar och efterfrågar. Genom att vara lyhörda och aktiva kan vi alltid tillhandahålla bra och prisvärda produkter. Vi är inte rädda för att prova nya koncept både vad gäller smak och design. Hos oss hittar ni alltid spännande och goda nyheter.

www.rewine.se

890

Mezzacorona, som grundades 1904 i Trentino, är en sammanslutning av kvalitetsmedvetna vinodlare och anrika vinfamiljer som tillsammans förfogar över 2 800 hektar av de bästa vinmarkerna vid foten av de italienska Alperna. Ett team av oenologer och agronomer arbetar dagligen tätt samman med de olika odlarna genom hela processen från blommande vinranka till buteljerat vin.
Mezzacorona är områdets mest betydande producent och dominerar produktionen av vita viner på druvorna Pinot Grigio, Chardonnay och Gewurztraminer, samt röda viner av de lokala druvorna Lagrein och Teroldego Rotaliano. Mest kända är man dock för mousserande viner under namnet Rotari, skapade på Pinot Noir och Chardonnay enligt Champagnemetoden med en andra jäsning på flaska. 

www.thewineagency.se

1788

Delikatesser från medelhavet som bara baseras på god och hälsosam mat.

1221

Selected by Jorge är ett nytt varumärke på den skandinaviska marknaden. Vi är en importör av vin och olivolja från framförallt Katalonien, Spanien. Under mässan presenterar vi vin av märket Snou tillverkat i Nou de Gaià, Tarragona. 

1778

Shake-It Mixer® är cocktailmixer baserad på naturliga råvaror som kan användas för att blanda fräscha och läckra drinkar – med eller utan alkohol. Nu kan du briljera som en bartender och mixa eleganta drinkar hemma. Det finns en Shake-It Mixer® för varje tillfälle.

www.nigab.se

1900

Tillhandahåller den svenska marknaden med kvalitetsviner från hela världen där varje
vin skall i sig ge vinsmakaren en unik upplevelse. Ledorden är fokus på viner, kunder,
producenter och på ett bra resultat – för samtliga
inblandade!

www.sigva.se

1246

Karlstad Dryckesfabrik startades våren 2021 och är Sveriges första och hittills enda renodlade hard seltzer-fabrik i Sverige. Hard seltzer består av kolsyrat vatten, alkohol och någon form av smaksättning, ofta frukt eller bär, och är en av de snabbast växande trenderna inom alkoholhaltiga drycker på senare år och spås inom kort bli lika stort i Europa som i USA.

83kcal per burk, 4,5% alkoholhalt, inget tillsatt socker, inga tillsatta sötningsmedel, naturlig smak,  inga allergener (glutenfri, inga sulfiter) och vegan vänlig.

www.sleeq.se

1948

The year was 2017, when the Danish success, SMÅ Sure, first entered the Swedish market. With their colourful bottles and their juicy, sweet, and fruity flavours, they made sure that there truly was a flavour for everyone! With the launch of a vast range of different flavours, SMÅ Sure was recognised as one of Sweden’s fastest growing spirits brands at Systembolaget…ever! The year 2020 heralded the launch of SMÅ Sure Cocktails, a ready-mixed cocktail in a box, and SMÅ Bubbles, a bubbly soft drink.

www.smashots.se

1392

Success is generated through creative partnerships with our brand owners, brand building collaborations with On-trade, close relations with wholesalers and an extensive understanding of the retail monopoly system. And that can only be done by rolling up our sleeves and execute in a way that makes a brand feel loved.

spivi.se

1855

Spring Wine & Spirits (tidigare Spendrups Vin AB) har importerat vin sedan 1995, då importmonopolet släpptes. Vi har sedan starten vuxit till att bli en ledande distributör av vin till Sveriges restaurangmarknad och är en av de större leverantörerna till Systembolaget. Vi importerar vin och sprit från i stort sett hela världen och representerar ett åttiotal producenter, alltifrån stora, världsomspännande vinkoncerner till det lilla familjeföretaget.

www.springwine.se

893

Smaker och tradition från de svenska landskapen i moderna delikatesser.

Genuin mattradition med svenska smaker. Traditionella delikatesser från Sveriges landskap. Vår grundidé är att knyta samman gamla värden med den kunskap som finns i den svenska mattraditionen. Att vi dessutom, i så stor utsträckning som det går, använder oss av de omgivande råvarorna i skog och mark, ser vi som en stor förmån.

 

www.svensktmathantverk.se

1240

Vi är ett hantverksbageri med bageri, konditori, kallskänk samt café som ligger på Östra Torggatan i centrala Karlstad. Vi bakar surdegsbröd i stenugn och det du köper hos oss tillverkas från grunden i vår produktion som finns på två våningsplan i samma lokal som caféet. Kommer du lite tidigare på dagen kan du se våra bagare vara i full gång med morgondagens bröd genom en glasruta i vårt café.

Swenströmskas Stenugnsbageri ägs av oss; Ronnie och Lotta Dyhr-Nielsen sedan 2018. Ronnie är utbildad bagare och konditor med 20 års yrkeserfarenhet i branschen. Vår inriktning är surdeg och stenugnsbakat med ekologiska och lokalt producerade råvaror. 

Vi jobbar med klassiska smaker och bakverk men oftast med en modern tvist. I sortimentet hittar du också en del danska inslag då Lotta har danska rötter.

 

www.swenstromskas.se

1320

Vi på Temptech är experter på vinkylar och på korrekt förvaring av vin. Med över 15 års erfarenhet i branschen och med över 85 olika modeller av vinkylar så kan vi tryggt kalla oss Nordens största vinkylsexpert!

Vi har hela tiden varit i framkant på marknaden och har på ett innovativt sätt drivit produktutvecklingen framåt och hängivit oss till det vi älskar mest, vin. och lagring av vin.

Norsk producent
Temptech är en norsk vitvarutillverkare med fokus på vinkylar. Vårt huvudkontor och lager ligger på Borgeskogen i Stokke. Våra produkter är designade och utvecklade i Norge, medan produktion sker i Kina med noga utvalda komponenter.

Stort urval
Ingen annan leverantör kan erbjuda så många olika vinkylsmodeller som Temptech. Med över 85 olika modeller i olika prisklass, design, storlek och kapacitet så kan du hitta modellen som passar bäst för just dig.

5 års garanti på vinkylar
Våra kunder ska känna sig extra trygga med kvaliteten på våra vinkylar. Därför erbjuder vi en utökad garanti på 5 år på utvalda vinkylsserier.
Garantin gäller vinkylar i serierna Premium, Oslo, Copenhagen, Elegance, Connoisseur, Sommelier och Prestige.

Besök vår hemsida temptech.se

www.deliovin.com

1920

Vi tycker att vi har satt samman Sveriges mest framåtlutande och nydanande vinportfölj. Det innebär nödvändigtvis inte att alla viner är fantastiskt dyra, välkända och får 100 poäng av Robert Parker, snarare tvärtom. Vår filosofi är att alla producenter ska tillföra något unikt på ett eller annat sätt. Vi är stolta över att arbeta med etablerade klassiker, men vi ser det som vårt kall att tillföra nya producenter till den svenska vinfloran. Blandningen av nytt och gammalt, högt och lågt och det tydliga fokuset på ekologiskt och innovativt gör vårt sortiment levande, spännande och nydanande och vi hoppas att du som läser detta och köper våra viner skriver under på det.

www.terrificwines.se

896

The Wine Collective har funnits i Sverige sedan 1998 och är ett dotterbolag till familjeägda, spanska Miguel Torres S.A. som 2015 fick den prestigefyllda utmärkelsen ”World's Most Admired Wine Brand” för andra året i rad av Drinks International. The Wine Collective levererar både till restaurang och systembolaget. I portföljen finns flera viner från våra egna vingårdar i Spanien, Chile och USA varav många sen länge är storsäljare på Systembolaget. Sedan ett par år tillbaka ligger stor fokus hos The Wine Collective att bredda sin portfölj och vi arbetar nu med ett flertal andra små familjeägda producenter, främst i Spanien, Italien och Frankrike. Liksom moderbolaget arbetar vi mycket med hållbarhetstänk och flertalet av våra producenter är ekologiskt certifierade. Familjen Torres har ett stort miljöengagemang och koncernen arbetar aktivt med hållbarhetsfrågor. Bland annat energibesparing i form av solpaneler, vattenbesparingsåtgärder, förnybar energi, återvinning, koldioxidkompensation, fair trade och ekologisk odling med biologisk mångfald.

www.twscollective.se

881

The Wineagency är en välrenommerad vinimportör som sedan 2007 har importerat och sålt vin till både Systembolaget och restauranger. Vi har ett mycket nära samarbete med de vinproducenter vi representerar och de flesta av våra viner återfinns i Systembolagets sortiment, tillgängligt för landets vinkonsumenter. Att arbeta med vin är en livsstil, oavsett om man är producent eller importör som vi.  Man måste brinna för vinet, älska diskussionen om vinets ständiga utveckling och aldrig tröttna i sin strävan att leta nya viner som kan överträffa våra kunders förväntningar.

www.thewineagency.se

897

Välkomna till Tidblom Group,
En ny e-handelsbutik för viner.
Tidblom Group importerar vin i huvudsak från Sydafrika och säljer direkt till privatpersoner från vårt bolag Tidblom Wines i Danmark.Vinerna levereras direkt hem till kund.
Dessutom säljer vi till restauranger med serveringstillstånd i Sverige från vårt svenska bolag Tidblom Group AB.

www.tidblomgroup.se

1768

UB Wines är ett relativt nystartat företag som importerar kvalitetsviner från producenter i främst Italien och erbjuder flera olika viner från flera regioner.

Ambitionen är att vara en länk mellan den passionerade vinproducenten och den lika passionerade konsumenten som uppskattar goda viner. Vi vill även lyfta fram de småskaliga vingårdarna så att fler får uppleva deras viner med alla sina aromer, smaker och färger. 

www.ubwines.se

1908

Uncorked eller ”ôppkôrkad” som vi säger i Värmland är en vinimportör med säte i Karlstad. Vi finns för dig som är nyfiken på att upptäcka småskaliga viner av god kvalitet från europeiska vinbönder. För oss är det viktigt att kunna representera kvalitet och ett gott hantverk. Därför är relationen med våra vinmakare oerhört viktig för oss. Vi vill förstå och kunna förmedla våra vinmakares tankar kring ett vin till dig som är kund. Därför är det såklart extra roligt att få möjligheten att möta just dig på mässan.

Varmt välkomna till vår monter!

Ann & Bernt

uncorkedwines.se

1907

Vi kan inte säga mycket om produktionen som är topphemlig, men vi kan berätta hur den smakar. Underberg har en kryddig och bitter smak med inslag av lakritsrot, ingefära, malört, kryddnejlika och citrusskal.

De praktiska portionsflaskorna är uppmätta till en perfekt dos efter en stor och god måltid.

www.folkofolk.se

1916

Inför 2022 så har vi äran att få presentera småskaligt och lokalt producerade viner från Weingut Thomas Sippel. Vingården har i 350 år producerat högklassiga Pfalzviner och är beläget i regionen Rheinland-Palatine. Under mässdagarna så kommer V-bridge Brands Ab att presentera ett litet urval av Weingut Thomas Sippel´s produkter

Less is more - i detta fall, lägre alkoholstyrka, men med mer smak.

Som agent och importör av likörer från Destillerie Thomas Sippel, så presenterar V-Bridge Brands AB ett antal likörer av olika smak och styrka. Även här så är det en småskaligt och lokalt producerad produkt, där smakerna är framställda ur naturliga råvaror. Smaka även våra praliner, baserade på dessa likörer. Pralinerna är tillverkade av JJ Praliner i Mangskog, som också finns på plats i montern.

Besök vår monter på Karlstad Vin & Deli!

www.v-bridgebrands.se

1930

Våra viner kommer från små och medelstora familjegårdar med lång tradition av vintillverkning.
I vårt sortiment hittar du viner av hantverksmässig kvalitet som vi vill lyfta fram på den svenska marknaden.

www.viniverdi.se

1772

När amerikansk tradition möter italiensk elegans  - the WANTED består av fyra unika viner, alla med sin distinkta personlighet men som alla har en sak gemensamt: de är alla producerade av de finaste druvorna, skördade för hand, i en av Italiens viktigaste vinregioner. Vinerna är sedan tillverkade och lagrade på traditionellt amerikanskt vis och resultatet blir smakrika, fylliga och fruktiga viner som passar utmärkt till både mat och prat.

www.wineworld.se

1620

Ward Wines är en ledande kvalitetsorienterad vinimportör på den Svenska marknaden. Vi arbetar med genuina familjeägda producenter med ett tydligt fokus på ursprung, historia och hållbarhet. Samtliga producenter har högt ställda krav på kvalitet, buteljerar sitt vin på flaska och är måna om att lämna sina odlingar i bästa skick till nästa generation. 

Sedan starten i början på 80-talet är vi stolta över att erbjuda ett brett och mångfacetterat urval från olika delar av vinets underbara värld – ett urval som fortsätter att gå under ledorden kvalitet, ursprung och personlighet.

 

Ward Wines filosofi kan sammanfattas i fyra punkter:

  •  Vi arbetar genomgående med kvalitetsviner från erkända, lokalproducerande och familjeägda producenter.
  •  Vi arbetar medvetet för ett ekologiskt hållbart sortiment med alla de krav som klimat, medarbetare, kunder och omvärld ställer på oss. I det arbetet är vi med i Dryckesbranschens Klimatinitiativ tillsammans med andra aktörer i dryckesbranschen.
  • Vi representerar etablerade viner med högt och internationellt renommé.
  • Genom högt ställda krav på våra producenter gällande hantverket, odling av druvor och långa kontrakt med de bästa odlarna, kan våra producenter garantera full spårbarhet av vinet vi säljer på den svenska marknaden.

Vi ser fram emot att träffa dig på mässan!

www.wardwines.se

900

WINE AFFAIR- KVALITÉ & KÄNSLA!

Vi jobbar med kvalitetsviner. Viner som utvecklas och lever länge, både i flaskan och i minnet hos de som dricker dem. För oss är kvalitén på vinet avgörande och vi vill erbjuda det bästa möjliga i varje prissegment, utan kompromisser. Vi erbjuder viner från hårt arbetande vinmakare som har kärleken till vinet, jorden och miljön som högsta prioritet. Vinmakare med de högsta kvalitetsambitionerna och som ständigt strävar efter att bli bättre. Vinmakare som följer sin egen väg, utan att vika sig för nya kortsiktiga trender.

Välkommen att upptäcka våra minnesvärda viner. 

www.wineaffair.se

1691

Vi på Wine Dog Dryckeshandel brinner för att leta fram unika, hållbara viner från små och medelstora vinproducenter i Spanien och Portugal.
De vingårdar vi arbetar med drivs av passionerade entreprenörer som inte kompromissar med kvaliteten. Här görs viner med tydligt ursprung från den lokala miljön och de lokala druvorna.
Välkommen att upptäcka nya, spännande viner tillsammans med oss!

www.winedog.se

1944

WineWorld är en svensk importör av viner, som du kan köpa via Systembolaget och restauranger. Vi består av ett erfaret team med många år som inköpare på Systembolaget bakom oss. Vi kämpar för en mer levande och mångfaldig vinkultur i Sverige genom att leta upp passionerade producenter från jordens alla hörn och ta hem deras viner till dig.

Besök oss gärna på våra sociala medier:
www.facebook.com/wineworldsweden
www.instagram.com/wineworldsweden

www.wineworld.se

904

Winebee är en vinimportör på den svenska marknaden som arbetar i första hand med de fem klassiska vinproducerande länderna som Tyskland, Frankrike, Spanien, Portugal och Italien. Vår ambition är att presentera små och medelstora vinproducenter från dessa länder.

www.winebee.se

905

This is Wolfburn where fortune favours the brave. From the far North..

Wolfburn is the most northerly whisky distillery on the Scottish mainland, and our
master craftsmen fashion their whisky the same way it has always been made: by
hand, using only the finest ingredients, and without haste.

www.fintlingbev.com

1918

Sigurd Wongraven har två parallella karriärer. De flesta kommer att känna honom för hans roll som sångare och låtskrivare för Black Metal-bandet Satyricon. Men under de senaste 10 åren har han också byggt upp ett unikt vinproduktionsbolag, förutom att resa världen runt med bandet. Wongraven Wines har blivit ett av de mest framstående varumärkena på den norska vinmarknaden. Det är ett av få vinföretag som har kunnat kombinera mainstream kommersiell framgång med pålitlighet i vinnördssamhället.

Det är inte ovanligt att kändisar engagerar sig i vinprojekt, men Sigurds projekt är allt annat än en av de satsningar där någon välkänd bara sätter sitt namn på ett vin. Wongraven har en djup kunskap om vin och kan arbeta på en peer-to-peer-nivå med sina vinmakarpartners. 

www.wongravenwines.com

1961

Xanté ("Xanté Poire au Cognac") är en päronlikör med bas av cognac, som produceras av Anora. Xanté uttalas santé, precis som om x:et vore ett s, vilket är det franska uttrycket för "skål!" men även betyder hälsa.Xanté skapades av Richard Heinrich på Maison Heinrich Liquoristerie Artisanale i Belgien och introducerades i Sverige 1994.

Xanté finns i en mängd olika smaksammansättningar såsom mörk choklad, fläder, pumpa, latte, cocos, sparkling osv.

www.folkofolk.se

1917