Våra utställare!

På Karlstad Vin & Deli, möter du ett sjuttiotal utställare som bjuder på smaker från stora delar av världen samt lokala smaker från Värmland. Bland utställarna hittar du vin, destillat och delikatesser av alla dess slag.

Listan med utställare fylls på kontinuerligt hela vägen fram till mässan öppnar.

Vill ni ställa ut på Karlstad Vin & Deli? Läs mer och anmäl er här

Vi sysslar med att förmedla känslor och vår filosofi är 
SE-SMAKA-UPPLEVA-VÄXA

 

www.atastement.se

1770

Jean-François Clouet är en av de mest karismatiska vinpersonerna i Champagne. Han är hängiven Pinot Noir, som är hembyns viktigaste druvsort, och han talar passionerat om den som den viktigaste och mest historiska druvsorten i Champagne.

Man gör både årgångslösa och årgångsmärkta champagner, samt en rosé och en toppcuvée. Man gör cirka 600 000 flaskor per år. 

www.wineworld.se/sv/producenter/andre-clouet/

1898

Anora Sweden erbjuder ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter. Följ oss gärna på folkofolk.se där ni hittar mer information och inspiration om alla våra drycker.

www.folkofolk.se

1243

Apricot är en av de ledande importörerna på den svenska vinmarknaden där vi verkat i 10 år. Vårt expertområde är att tillsammans med vinproducenterna, ta fram viner som passar den svenska smaken.  Därtill väljer vi enbart att arbeta med producenter som kan hålla en jämn kvalitet. Vi fokuserar på att göra våra producenters varumärken kända snarare än på att marknadsföra oss själva. Det gör att vi kan fokusera på vårt mål; att ha ett utbud av kvalitetsviner i varje prisnivå där de, oavsett pris, ska vara mer prisvärda än våra konkurrenters. Vi är med i framkant på utvecklingen och lanserar både smaktyper och förpackningslösningar som efterfrågas av den nyfikne vinkonsumenten.

www.apricot.se

849

Berntson Brands AB är ett modernt företag på den svenska marknaden för alkoholhaltiga drycker. Företaget har framgångsrikt verkat på marknaden sedan 50-talet och utvecklat många av världens ledande varumärken i Sverige.

www.berntsonbrands.se

1006

Bibendum är ett klassiskt företag på den svenska vinmarknaden och som alltid gett våra konsumenter fina dryckesupplevelser. Dagens Bibendum består av Marie-Louise, Carl-Johan och Anders och vi gillar att tänka som en vanlig vinälskare. Vi krånglar inte till saker, vinvärlden är krånglig nog som den är. Och det märks på våra viner som vi har med oss på mässan. Vi har med oss en massa olika bubbel, viner från Norges hårdrockande vinproducent  Sigurd Wongraven och en massa andra trevliga viner. Välkommen att besöka oss!

www.folkofolk.se

853

En kärlekshistoria som startade 1992, kantad av dofter och smaker som utvecklas och ändras likt årstiderna men alltid med det äkta, genuina italienska hantverket som navet i verksamheten, det är Cantina del Re.

Vi är ett familjeföretag med rötter i Sverige ( Svärdsjö, Dalarna) och Italien (Vicenza, Veneto) som erbjuder italienska kvalitetsprodukter i form av vin och delikatesser till hela Sverige och Norden. Alla våra produkter väljs ut av Helena, som äger och driver företaget tillsammans med sin son Luca, och direktimporteras till försäljning i Sverige. Inga mellanhänder och, mycket viktigt, produkter som italienarna själva väljer till vardags och fest. Vi tillhandahåller Aceto Balsamico Modena IGP (balsamvinäger) av högsta kvalitet, precis som oliver, olivolja, Bibanesi, sott’olio (konserver), pasta av olika slag från den fantastiska producenten Felicetti, salami, Parmigiano Reggiano, ostar, champagnestoppers och mycket mer. Och allt är 100% äkta italienskt!!!

Varmt välkomna till Cantina del Re, vi kommer ta hand om er på bästa sätt och se till att ge er en äkta touch av Italien.

A presto!

 

www.cantinadelre.se

1554

“It´s just wine – drink it!”

Vinproducent är kanske inte det första man tänker på när man träffar Charles Smith. Hans vildvuxna kalufs, mörka solglasögon och minst sagt oborstade attityd för snarare tankarna till rockmusik än sofistikerade viner. En gissning inte helt avlägsen sanningen eftersom Charles i sitt tidigare liv var manager och turnéledare för flera rockband.

Charles är en självlärd vinmakare som drivs av sitt intresse att skapa viner som smakar som platsen där druvan vuxit. Resultatet är välbalanserade viner fullastade med smaker och med vingårdens speciella signum, både när det gäller jordmån och klimat. Lika lite som Charles själv passerar obemärkt förbi gör hans viner det. Och de fantasifulla namnen glöms knappast bort i första taget. Inte heller de spektakulära etiketterna, formgivna av danska Rikke Korff som tidigare var designchef på Levi Strauss & Co. 

Charles senaste projekt är Wines of Substance, vi från Handpicked Wines tar med oss lite extra fina viner från källaren men har också vinerna från Systembolaget på plats. 

1902

Först i Sverige med vin från Kosovo!
Kosovo - Europas yngsta land har en 2000 år gammal vinframställningshistoria. Här finns det både välkända druvor och en del för landet helt unika sorter. Druvorna skördas för hand och odlas ekologiskt varsamt.
Dardania Wine är ett vinimportbolag – i Dalarna - som har startats av Valbona Shala, en svensk entreprenör med rötter från Kosovo. Vi har ett exklusivt avtal med producenten Stone Castle Vineyards and Winery.
StoneCastle är en dold pärla i hjärtat av Rahovec Valley. De är ett privatägt företag som äger mer än 5 500 hektar mark varav över 1 500 hektar är aktiva vinodlingar. Deras vinkällare har en lagringskapacitet på 50,000 hektoliter i ekfat, vilket gör StoneCastle till en av de största privatägda vinerierna i Europa.
Stone Castles viner har skördat en rad olika priser och fina utmärkelser runt om i världen. Nu finns de i Sverige!

www.dardaniawine.se

1974

På DELIOVIN står vi för kvalité och brinner för vårt lilla men otroligt fina sortiment.

Vi har som idé att alltid erbjuda det ”lilla extra” och sätter dig som kund i focus.

Viner, delikatesser och nu också exklusiva vinkylar! Allt från 7 flaskor upp till c:a 500st. Vi kommer att ha med vinkylar, humidor på mässan + mässpriser på dessa. Även experthjälp kommer att finnas med oss.

Vårt mål är att alltid ha en historia bakom varje företag och produkt vi arbetar med.

Beställ dina viner direkt hem till din dörr via www.tidblomgroup.com
VARMT VÄLKOMMEN!

www.deliovin.com

1023

Det goda från Italien erbjuder den smakrika parmigianon från Italiens gårdar. 
Vi erbjuder en ost helt fri från konserveringsmedel och tillsatser, vår ost består av endast ren ost. Vår ost är även fri från vax och parafin och det innebär att du kan äta kanterna då dem består av den rena osten.

Vår ost kan man ha till dem goda pastarätterna,en mysig kväll med vin och ost med balsamvinäger som tilltugg, gratinering på potatisgratängen, som smaksättning i svampsoppan eller varför inte grilla ostkanten med lite olivolja piri piri. Bara fantasin kan sätta gränser.

När du köper av oss får du även till en påse som är gjord av äggskal, äggskal för att osten andas och utesluter mögel och torrhet. Du kan ha osten i kylskåpet i 3 månader utan att den möglar eller blir torr. Vår påse kan du även återanvända.

10212007

Flor de Caña, torr rom från Nicaragua, vi har producerat rom i över 130 år av samma familj. Idag ligger fokus på hållbarhet både socialt och miljön. Vi samarbetar med Fair Trade och Carbon trust, där vi i produktion av vår rom har noll klimatpåverkan. 

www.berntsonbrands.se

1975

Vår affärsidé är att erbjuda innovativa och spännande produkter på den svenska dryckesmarknaden. Vi importerar vin från hela världen. Fokus är trendiga och annorlunda viner, ibland vågade druvblandningar, ibland ekologiskt, ibland från en ny spännande region eller kanske från en vinmakare med den där extra ambitionen. Kom och prova våra fantastiska bubblor du också!

www.handpicked.se

1009

Herida Brands är ett litet familjeföretag med ett stort hjärta för rom. Företaget startades 2007 med enbart ett märke i produktportföljen. Nu är portföljen betydligt bredare. I dag importerar vi rom från många olika producenter och länder.

Välkommen förbi vår monter och provsmaka fantastisk rom!

www.herida.se

993

Många destillerier tillverkar fantastisk whisky, men några få lyckas bättre än andra. Som alltid finns det inga rätt eller fel när det gäller smak, men kvalitet, noggrannhet och förutsättningar skiljer destillerier från varandra. Det finns mycket som gör Box Destilleri unikt. 

www.highcoastwhisky.se

996

Liège Wine Sweden AB startades upp 2021 av Mikael Eriksson och Dennis Ullén, far och son. Däremot startade visionen många år tidigare. Vi har länge varit fascinerade av kulturen kring vin, det är så mycket mer än bara en dryck. Det drivs vi av.

Vi importerar kvalitétsviner från småodlare i Frankrike. Med inriktning mot Champagne i första hand. Men har även en producent från Châteauneuf-du-Pape också. Vi har en förkärlek till äldre champagner och vill i framtiden förbättra möjligheterna för konsumenter i Sverige att få tag på bra äldre årgångar med hög kvalité.
I dagsläget säljs våra produkter på Systembolagets beställningssortiment. 

För att följa vår resa så finner man oss främst på Instagram @liegewinesweden

 

@liegewinesweden

1964

Upptäck den svenska maltwhiskyn
Vi hade en dröm. Att skapa den första svenska maltwhiskyn. Vi valde vår egen väg och utvecklade den från grunden. Den vägen var varken den enklaste eller den snabbaste. Men det var den rätta för vi nådde vårt mål. En svensk maltwhisky med en egen identitet.
Vårt destilleri på Mackmyra bruk i Gästrikland är inte stort. Desto större är den omsorg som vi lägger i tillverkningen. Vi har spårbarhet ända ner till de enskilda kornfälten. Och dessutom utrymme att fortsätta se bortom det traditionella. De små handslagna faten är ett exempel. Ett annat är den svenska eken som så generöst delar med sig av sin karaktär.
I dag hittar du vår whisky på Systembolaget och i taxfree-butiker. Vill du ha en helt unik whisky köper du ett eget 30-literfat och följer whiskyns mognad under åren innan den buteljeras när du vill.
Följ med oss in i framtiden. Den bär på nya upplevelser.

www.mackmyra.se

994

Vin och lakrits, visste ni att det är den bästa kombinationen som finns!
Riktigt salta Djöflar till det mousserande vinet eller varför inte en härligt fyllig Bombur till Ripasso. 
Fråga mig gärna vad som passar bäst. 
Hos oss hittar ni Isländsk lakrits när den är som bäst!
Villhöver ni mer efter mässan hittar ni oss på https://lakritsonline.nu/sv

 

https://lakritsonline.nu/sv

1651

MJ´s Bryggeri är ett bryggeri i Karlstad som brygger hantverksmässig öl med mycket kärlek och noga utvalda råvaror. Vårt öl är bryggt på enkla råvaror som malt, humle, jäst och vatten och innehåller inga tillsatser. För att behålla ölets karaktär och goda smak är den inte pastöriserad eller filtrerad. Bryggeriet ligger i Matmejeriets lokaler (gamla Milko) i Karlstad. Produktionen är ett rent hantverk, från bryggning till att tappa upp öl. Välkommen att följa med på vår resa för att öka intresset av god hantverksmässig öl i Karlstad och Sverige!

www.mjsbryggeri.se

1270

Det var på Island som kombinationen lakrits och choklad föddes för över femtio år sedan. Vi förser Sverige med ett stort sortiment av denna isländska och beroendeframkallande kombination. Kom och smaka på t.ex Djúpur, Lakkrís Djöflar eller Bombur, vi bjuder på rikligt med smakprover!

www.nammi.se

1036

Träffa NWT:s vinskribent Sofia Ander som ger dig tips om vin och vinresor. Hos oss kan du också tävla om en vinprovarkväll med Sofia på NWT.

www.nwt.se

1066

Vi på Pernod Ricard Sweden älskar mat och dryck. Det är vårt jobb och också vår livsstil. I vår monter kommer ni att hitta massor av inspiration och tips på goda drycker

www.pernod-ricard-sweden.com

887

Preuss Wine är en vinimportör av kvalitétsviner från kända samt mindre kända producenter i Europa. Bl a Abdyika som är en svenskägd vingård i sydvästra Bulgarien.

Mer information om våra viner mm finner du på hemsidan;
www.preusswine.com 

www.abdyika.se

1258

Vi på Quaffable Wines anser att vin främst är en dryck att njuta av och vi gillar framförallt viner du gärna dricker mer än en sipp av.

Det engelska ordet quaffable saknar visserligen ett motsvarande svenskt ord, men skulle närmast kunna beskrivas som klunkbart. Med detta menas inte viner som endast dricks i stora mängder för alkoholens skull utan viner som njuts i rejäla munnar för dess smak.

Oavsett om du gillar Grand Gru Bourgogne, orangevin från Mendoza och sangiovese i klimatsmart förpackning har vi något för dig.

www.quaffablewines.se

1577

Man kan tro att en producent som skriver 1141 som sitt grundande år skulle vara fast förankrad i sin historia, men för anrika Ricasoli är utveckling och innovation två av de viktigaste ledorden, tillsammans med hög kvalitet såklart.

Allt började med att familjen Ricasoli övertog Castello di Brolio i byn Gaiole i Chianti för snart 900 år sedan och vinet blev en viktig del i det övriga jordbruket. Genom historien har Ricasoli haft en betydande roll i utvecklingen av Chianti, men det stora kvalitetslyftet har kommit sedan Francesco Ricasoli tog över ansvaret 1994 och nu i 32:a rakt nedstigande led från grundaren driver familjeföretaget.

www.wineworld.se

1978

Delikatesser från medelhavet som bara baseras på god och hälsosam mat.

1221

Sav™ är ett varumärke för exklusiva och unika drycker, produkterna baseras på björksav från noggrant utvalda björkar som växer på mineralrik mark runt Storsjön i Jämtland.
Sav™ Sparkling är ett exklusivt mousserande björkvin som utstrålar enkelhet, fulländelse och inte minst vår skandinaviska själ. Den skapas helt enligt ”méthode traditionelle” och ligger ett år på sin jästfällning innan den släpps ut på marknaden.
Sav™ Snaps är en vidareutveckling av Sav™ Sparkling, ett destillat med rund, ren, frisk och mild smak av enbär, vermouth med en underton av örter och björksav.

www.savhuset.se

1649

Selected by Jorge är ett nytt varumärke på den skandinaviska marknaden. Vi är en importör av vin och olivolja från framförallt Katalonien, Spanien. Under mässan presenterar vi vin av märket Snou tillverkat i Nou de Gaià, Tarragona. 

1778

The year was 2017, when the Danish success, SMÅ Sure, first entered the Swedish market. With their colourful bottles and their juicy, sweet, and fruity flavours, they made sure that there truly was a flavour for everyone! With the launch of a vast range of different flavours, SMÅ Sure was recognised as one of Sweden’s fastest growing spirits brands at Systembolaget…ever! The year 2020 heralded the launch of SMÅ Sure Cocktails, a ready-mixed cocktail in a box, and SMÅ Bubbles, a bubbly soft drink.

www.smashots.se

1392
1878

Specialresor har årligen omkring 100 resor och över 4 000 resenärer. Många som åker på våra resor är återkommande kunder vilket ställer höga krav på våra researrangemang! Specialresor sätter service, kvalitet och säkerhet främst och arbetar bara med seriösa leverantörer som vi noga valt ut. Vi producerar själva våra resor som är planerade in i minsta detalj och vi lägger ner mycket arbete på förberedelserna inför varje resa. Alla parter ska känna att de fått den information de önskar före och under resans gång. Val av hotell, menyer och inte minst att hitta kunniga lokala guider och det där ”lilla extra” i varje reseupplägg har hög prioritet.

www.sbj.se

2005

Success is generated through creative partnerships with our brand owners, brand building collaborations with On-trade, close relations with wholesalers and an extensive understanding of the retail monopoly system. And that can only be done by rolling up our sleeves and execute in a way that makes a brand feel loved.

spivi.se

1855

Smaker och tradition från de svenska landskapen i moderna delikatesser.

Genuin mattradition med svenska smaker. Traditionella delikatesser från Sveriges landskap. Vår grundidé är att knyta samman gamla värden med den kunskap som finns i den svenska mattraditionen. Att vi dessutom, i så stor utsträckning som det går, använder oss av de omgivande råvarorna i skog och mark, ser vi som en stor förmån.

 

www.svensktmathantverk.se

1240

Vi på Temptech är experter på vinkylar och på korrekt förvaring av vin. Med över 15 års erfarenhet i branschen och med över 85 olika modeller av vinkylar så kan vi tryggt kalla oss Nordens största vinkylsexpert!

Vi har hela tiden varit i framkant på marknaden och har på ett innovativt sätt drivit produktutvecklingen framåt och hängivit oss till det vi älskar mest, vin. och lagring av vin.

Norsk producent
Temptech är en norsk vitvarutillverkare med fokus på vinkylar. Vårt huvudkontor och lager ligger på Borgeskogen i Stokke. Våra produkter är designade och utvecklade i Norge, medan produktion sker i Kina med noga utvalda komponenter.

Stort urval
Ingen annan leverantör kan erbjuda så många olika vinkylsmodeller som Temptech. Med över 85 olika modeller i olika prisklass, design, storlek och kapacitet så kan du hitta modellen som passar bäst för just dig.

5 års garanti på vinkylar
Våra kunder ska känna sig extra trygga med kvaliteten på våra vinkylar. Därför erbjuder vi en utökad garanti på 5 år på utvalda vinkylsserier.
Garantin gäller vinkylar i serierna Premium, Oslo, Copenhagen, Elegance, Connoisseur, Sommelier och Prestige.

Besök vår hemsida temptech.se

www.deliovin.com

1920

Vi tycker att vi har satt samman Sveriges mest framåtlutande och nydanande vinportfölj. Det innebär nödvändigtvis inte att alla viner är fantastiskt dyra, välkända och får 100 poäng av Robert Parker, snarare tvärtom. Vår filosofi är att alla producenter ska tillföra något unikt på ett eller annat sätt. Vi är stolta över att arbeta med etablerade klassiker, men vi ser det som vårt kall att tillföra nya producenter till den svenska vinfloran. Blandningen av nytt och gammalt, högt och lågt och det tydliga fokuset på ekologiskt och innovativt gör vårt sortiment levande, spännande och nydanande och vi hoppas att du som läser detta och köper våra viner skriver under på det.

www.terrificwines.se

896

Vi erbjuder fantastiska smakrika upplevelser och kulinariska presenter vackert inslagna i cellofan,förstklassig olivolja och balsamvinäger med stor variation av smaker! Här provsmakar du underbara kryddblandningar, pesto, dressingar, oliver och mycket mera. Välkomna!

www.thehouseoftaste.se

1344

UB Wines är ett relativt nystartat företag som importerar kvalitetsviner från producenter i främst Italien och erbjuder flera olika viner från flera regioner.

Ambitionen är att vara en länk mellan den passionerade vinproducenten och den lika passionerade konsumenten som uppskattar goda viner. Vi vill även lyfta fram de småskaliga vingårdarna så att fler får uppleva deras viner med alla sina aromer, smaker och färger. 

https://ubwines.se/

1908

Uncorked eller ”ôppkôrkad” som vi säger i Värmland är en vinimportör med säte i Karlstad. Vi finns för dig som är nyfiken på att upptäcka småskaliga viner av god kvalitet från europeiska vinbönder. För oss är det viktigt att kunna representera kvalitet och ett gott hantverk. Därför är relationen med våra vinmakare oerhört viktig för oss. Vi vill förstå och kunna förmedla våra vinmakares tankar kring ett vin till dig som är kund. Därför är det såklart extra roligt att få möjligheten att möta just dig på mässan.

Varmt välkomna till vår monter!

Ann & Bernt

uncorkedwines.se

1907

Inför 2022 så har vi äran att få presentera småskaligt och lokalt producerade viner från Weingut Thomas Sippel. Vingården har i 350 år producerat högklassiga Pfalzviner och är beläget i regionen Rheinland-Palatine. Under mässdagarna så kommer V-bridge Brands Ab att presentera ett litet urval av Weingut Thomas Sippel´s produkter

Less is more - i detta fall, lägre alkoholstyrka, men med mer smak.

Som agent och importör av likörer från Destillerie Thomas Sippel, så presenterar V-Bridge Brands AB ett antal likörer av olika smak och styrka. Även här så är det en småskaligt och lokalt producerad produkt, där smakerna är framställda ur naturliga råvaror. Smaka även våra praliner, baserade på dessa likörer. Pralinerna är tillverkade av JJ Praliner i Mangskog, som också finns på plats i montern.

Besök vår monter på Karlstad Vin & Deli!

www.v-bridgebrands.se

1930

Våra viner kommer från små och medelstora familjegårdar med lång tradition av vintillverkning.
I vårt sortiment hittar du viner av hantverksmässig kvalitet som vi vill lyfta fram på den svenska marknaden.

www.viniverdi.se

1772

Vi är en av Sveriges främsta vinimportörer av kvalitetsvin och vårt sortiment finns representerat både på Systembolaget och på restauranger i hela landet. Genom vår vinklubb får du en unik inblick i vinvärlden och exklusiva erbjudanden. Medlemskapet är kostnadsfritt och du bjuds in till vin- och glasprovningar samt mässor i hela landet och ges möjlighet till att delta under vinresor till våra producenter runt hela världen.

Välkommen!

 

www.vinunic.se

911

Välkommen till Wine Affair och prova Sveriges billigaste Chianti Classico från Cecchi som fått högsta betyg av Italiens vinbibel Gambero Rosso. Vi korkar bland annat upp Champagne Taittinger, Chablis, Bourgogne, Rhône, Piemonte och flera andra fyndstämplade viner. Träffa oss som jobbar på Wine Affair, bli medlem i vår härliga vinklubb och var med och tävla med chans att vinna snygga Riedelglas.

Välkommen att upptäcka våra minnesvärda viner. 

www.facebook.com/wineaffairse
www.instagram.com/wine.affair

www.wineaffair.se

1691

WineWorld är en svensk importör av viner, som du kan köpa via Systembolaget och restauranger. Vi består av ett erfaret team med många år som inköpare på Systembolaget bakom oss. Vi kämpar för en mer levande och mångfaldig vinkultur i Sverige genom att leta upp passionerade producenter från jordens alla hörn och ta hem deras viner till dig.

Besök oss gärna på våra sociala medier:
www.facebook.com/wineworldsweden
www.instagram.com/wineworldsweden

www.wineworld.se

904

Winebee är en vinimportör på den svenska marknaden som arbetar i första hand med de fem klassiska vinproducerande länderna som Tyskland, Frankrike, Spanien, Portugal och Italien. Vår ambition är att presentera små och medelstora vinproducenter från dessa länder.

www.winebee.se

905