​Sparkling Stockholm – premiär för Stockholms unika bubbelevent

Den 7 mars 2020 är det premiär för Sparkling Stockholm på Stockholm Waterfront. Sparkling Stockholm är ett helt nytt och unikt mässkoncept i form av ett endagsevent med enbart mousserande vin såsom champagne, cava, crémant, prosecco och andra mousserande viner i fokus.

– För några veckor sedan lanserades Sparkling Göteborg och tog oss alla med storm. På tre veckor har mässan lyckats sälja slut på alla sina 5 400 förköpsbiljetter. Nu är det huvudstadens tur att få ett eget bubbelevent, säger Stanley Wong, VD för Svenska Dryckesmässor som nu arrangerar nio årligen återkommande dryckesmässor i Sverige.

– Vi tror att många kommer att uppskatta detta nya event. I Sverige älskar vi ju bubbel och intresset för drycken är större än någonsin! Därför ville vi skapa en ny och unik mötesplats där vi samlar mousserande vin i alla dess former under ett och samma tak, fortsätter Stanley.

Intresset, försäljningen och kunskapen för mousserande vin har ökat de senaste åren och utbudet har blivit mycket bredare även inom de lägre prisklasserna. Trenden visar att vi i Sverige dricker mousserande vin året om och vid fler tillfällen än förr då man snarare sparade den bubbliga drycken till ett speciellt tillfälle. Den största ökningen har skett i försäljningen av prosecco, cava och crémant men även champagnen har en tydlig ökning de senaste åren.

– Det här ökade intresset är även något som vi har uppmärksammat de senaste åren på våra dryckesmässor och nu tyckte vi det var hög tid att mousserande vin får ett helt eget och unikt forum – Ett bubbelevent i Stockholm, säger Stanley Wong.

– Bubbel passar ju ihop med många olika smaker och på eventet kommer det också finnas några väl utvalda utställare med delikatesser som passar till mousserande vin, exempelvis choklad, ost och skaldjur, avslutar Stanley.

Fakta Sparkling Stockholm
När: 7 mars 2020
Öppettid: Lördag kl. 11.00-20.00
Var: Stockholm Waterfront
Biljettsläpp: Juni 2019

Läs mer om Sparkling Stockholm.

För frågor kontakta:
Hanna Wreeth, mässansvarig
tfn. 070-952 00 87
hanna@svenskadryckesmassor.se

Stanley Wong, arrangör
tfn. 070-812 34 36
stanley@svenskadryckesmassor.se