Nytt besöksrekord på Göteborgs största vin- & delikatessmässa

Nytt besöksrekord på Göteborgs största vin- & delikatessmässa

I helgen arrangerades den tredje upplagan av Göteborg Vin & Deli på Svenska Mässan och även i år blev det besöksrekord när 7 370 vinintresserade besökare gästade mässan under två dagar. Därmed fortsätter Göteborg Vin & Deli att vara Sveriges näst största vinmässa.
– Intresset att lära sig mer om vad vi häller upp i glaset är fortfarande en tydlig trend. På mässan fick besökarna chansen att träffa eliten när det gäller vin och har man tur är till och med vinbonden själv på plats, säger Stanley Wong, VD på Svenska Dryckesmässor som arrangerar mässan tillsammans med Svenska Mässan.

Under mässan pågick två tävlingar som också var årets stora nyhet. Tävlingen Årets Bartender 2017 arrangerades för 68e året i rad av föreningen Sveriges Bartenders Gille och pågick under båda dagarna på mässan.
– Alla de 20 finalisterna representerade Sveriges bartenderelit så det blev ett spännande inslag på mässan och roligt att följa under de två dagarna, berättar Stanley Wong.
Vinnaren i Årets Bartender (klassisk) blev Tommi Komljenovic från Vy Skybar i Jönköping och Årets Flairbartender blev Christopher Syrovy Lundkvist från Paddys Gin & Vinbar i Malmö. De båda kommer att representera Sverige i VM, World Cocktail Championship, i Köpenhamn senare i år.

Tävlingen Pizza Master Cup pågick också under lördagen på Göteborg Vin & Deli och var den tredje och sista delfinalen för tävlingen. Pizza Master Cup är Sveriges största pizzabakningsmästerskap och arrangeras av Sveriges pizzaförening och Svenska pizzabagarelandslaget. Lördagens vinnare blev Amir Bozaghian från Pizzeria Vezzo i Umeå som kommer tillsammans med de tidigare två delfinalvinnarna resa till Parma i Italien för att tävla i finalen i det officiella pizzabakningsvärldsmästerskapet 8-10 maj.

Nästa år arrangeras Göteborg Vin & Deli 20-21 april på Svenska Mässan.