UTSTÄLLARE

På Sparkling Göteborg möter du kunniga utställare med drycker såsom champagne, prosecco, cava, spumante, crémant, corpinnat, sekt, franciacorta, ”britagne”, lambrusco, cap classique, ja, det mesta som bubblar! Här har du möjligheten att ställa alla frågor, jämföra och berika din bubbelkunskap och kanske hitta nya favoriter.

Utställare för 2022 presenteras kontinuerligt fram till oktober.

AMKAgruppen är en av norra Europas mest väsentliga och inflytelserika oberoende importörer av kvalitetsvin, öl och sprit.

www.amka-group.com

1249

Vi sysslar med att förmedla känslor och vår filosofi är 
SE-SMAKA-UPPLEVA-VÄXA

 

www.atastement.se

1770

Arvid Nordquist HAB är familjeföretaget som grundades redan 1884 och har sedan dess varit en av Sveriges främsta importörer av högklassiga drycker och matvaror. Vår ambition är att alla drycker vi tar in i egen regi ska ha en strävan efter att minska sin påverkan på människa och miljö, oavsett om det är ekologiskt eller inte, utan att kompromissa på kvaliteten. Vi representerar ett stort antal vin- och ölvarumärken från hela världen så som Bollinger Champagne, Roodeberg från Sydafrikanska KWV, franska storsäljaren Puycheric Rosé och öl från bryggeriet Fuller´s. På årets mässa ”Sparkling i Stockholm” så har vi valt att presentera Langlois-Chateau och de populära Cremant de Loire Brut och Cremant de Loire Brut Rosé. Välkommen så ska vi berätta mer om dessa trevliga bubblor!

www.arvidnordquist.se/vin-och-ol/

850

För oss på Barrique Import är vin något mer än bara en dryck. I ett glas vin finner man så mycket mer såsom känsla, historia, kunnande, kultur och kärlek. Efter att i många år rest runt och mött engagerade vinmakare som i generationer har utvecklat sina gårdar och passionerat brinner för sitt arbete är det en känsla vi nu vill dela med oss av. Vi gör det genom att erbjuda högkvalitativa och prisvärda drycker till restauranger och privatpersoner via Systembolagets beställningssortiment. Vi arbetar också med vårt danska bolag Bouquet Wine Club där vi erbjuder spännande produkter direkt från odlaren hem till dig. På mässan i år fokuserar vi på våra två champagneodlare från Premier Cru-byn Chamery med anor tillbaka till mitten av 1700-talet och som mottagits mycket väl på den svenska marknaden med fina betyg.

www.barriqueimport.se

1891

En kärlekshistoria som startade 1992, kantad av dofter och smaker som utvecklas och ändras likt årstiderna men alltid med det äkta, genuina italienska hantverket som navet i verksamheten, det är Cantina del Re.

Vi är ett familjeföretag med rötter i Sverige ( Svärdsjö, Dalarna) och Italien (Vicenza, Veneto) som erbjuder italienska kvalitetsprodukter i form av vin och delikatesser till hela Sverige och Norden. Alla våra produkter väljs ut av Helena, som äger och driver företaget tillsammans med sin son Luca, och direktimporteras till försäljning i Sverige. Inga mellanhänder och, mycket viktigt, produkter som italienarna själva väljer till vardags och fest. Vi tillhandahåller Aceto Balsamico Modena IGP (balsamvinäger) av högsta kvalitet, precis som oliver, olivolja, Bibanesi, sott’olio (konserver), pasta av olika slag från den fantastiska producenten Felicetti, salami, Parmigiano Reggiano, ostar, champagnestoppers och mycket mer. Och allt är 100% äkta italienskt!!!

Varmt välkomna till Cantina del Re, vi kommer ta hand om er på bästa sätt och se till att ge er en äkta touch av Italien.

A presto!

 

www.cantinadelre.se

1554

Champagne Deutz har funnits sedan 1838 då företaget grundades av William Deutz och är beläget i det pittoreska Aÿ, en av de 17 Grand Cru-byarna beläget i hjärtat av Champagne. Huset har en årlig produktion på drygt två miljoner buteljer.

De senaste tio åren har det gjorts enorma investeringar i det numera ultramoderna vineriet. Deutz arbetar hantverksmässigt och oerhört fokuserat från druva till färdig produkt. Champagnerna är genomgående mycket eleganta, optimalt lagrade med fin och fräsch fruktkoncentration och krämig mousse, De komplexa vinerna finns representerade på alla trestjärniga krogar i Frankrike. Deutz Brut Classic har utnämnts till bästa standardcuvée på Systembolaget. Deutz lägger stor vikt vid sin standardcuvée och använder druvor av bästa kvalitet. Till exempel används aldrig andrapressvin och vinet lagras alltid minst dubbelt så länge som lagstadgat för att ge stor komplexitet till vinet. Deutz använder också en ovanligt stor del reservvin i cuvéen för att ytterligare höja kvalitén och smakrikedomen. Att huset sedan är ett av de absolut vackraste i hela Champagne får ses som en bonus.

www.swedishbrand.se

1821

Min ambition med Conveija är att erbjuda champagner från mindre odlare med en intressant historia eller filosofi, viner som håller en hög kvalitetsnivå och som har något ”extra” samt fått positiv uppmärksamhet. Allt detta till ett attraktivt pris. 
Jag är glad får representera fyra intressanta odlare i Sverige. Pertois-Lebrun var den första producenten Conveija tog in sommaren 2015 – en mycket högklassig producent som fått stor uppmärksamhet. 2017 lanserade vi Bergeronneau-Marion, en Premier Cru-producent, som med sin unika Clos des Bergeronneau har nått en trogen publik. 2018 var det sedan dags för Bernard Tornay, en Pinot Noir-orienterad odlare från Grand Cru-byn Bouzy. Och 2019 har vi lanserat Minière, en producent från byn Hermonville som låter alla sina champagner vinifieras på ekfat.

www.conveija.se

1722

Det goda från Italien erbjuder den smakrika parmigianon från Italiens gårdar. 
Vi erbjuder en ost helt fri från konserveringsmedel och tillsatser, vår ost består av endast ren ost. Vår ost är även fri från vax och parafin och det innebär att du kan äta kanterna då dem består av den rena osten.

Vår ost kan man ha till dem goda pastarätterna,en mysig kväll med vin och ost med balsamvinäger som tilltugg, gratinering på potatisgratängen, som smaksättning i svampsoppan eller varför inte grilla ostkanten med lite olivolja piri piri. Bara fantasin kan sätta gränser.

När du köper av oss får du även till en påse som är gjord av äggskal, äggskal för att osten andas och utesluter mögel och torrhet. Du kan ha osten i kylskåpet i 3 månader utan att den möglar eller blir torr. Vår påse kan du även återanvända.

1021

Cossetania Brut Nature har framställts av de bästa druvorna från utvalda vinfält i Katalonien. Vinet har fått jäsa vid låg temperatur och lagrats minst tjugo månader i Vila-rodonas vinkällare för att uppnå en balanserad fräschör.

Cavan är ett utmärkt dryckesval genom en hel måltid. Den är perfekt som aperitif och passar även utmärkt till fiskrätter, olika typer av skaldjur samt till vitt och rött kött. Serveras med fördel väl kylt vid 8 – 10 grader.

Druvsorter: 40% Xarel-lo, 30% Macabeu, 30% Parellada. 

Kom och provsmaka i monter 31.

www.ditoevent.com

1947

FINE DELI marknadsför det bästa inom ost & delikatesser med tonvikt på kvalitet och smak. Främst är vi kända för vårt fantastiska sortiment av Cheddarostar med Hjärtosten i topp, tätt följt av vår cheddar smaksatt med Gin & Tonic, Tryffel, Whisky mm. Till varje mässa väljer vi dessutom ut ett antal av våra personliga favoriter som måste smakas på.

Välkommen!

www.facebook.se/findelitrade

1039

Gardshol Wines erbjuder kvalitetsviner från små och medelstora vinproducenter i Sydafrika som har fokus på att göra hantverksmässiga viner på ett hållbart sätt. På mässan kommer Ni få möjlighet att prova Cap Classique (mousserande viner), vita viner på druvorna Chenin Blanc, Sauvignon Blanc och Chardonnay, röda viner på bland annat druvorna Cabernet Sauvignon, Shiraz, Pinot Noir och på Sydafrikas egna druva Pinotage. Om man tycker om port så kommer vi även erbjuda möjligheten att få prova Cape Vintage Reserve.

https://www.gardsholwines.com/

1590

Vi är ett premiummärke inom choklad och kaffe. Vi säljer fantastiskt goda tryfflar i fina presentförpackningar, passar perfekt som "Gå bort present" eller när du vill uppvakta någon (eller dig själv) med något lyxigt. Till detta har vi vårt eget kaffe, ett lite lätt mörkrostat kaffe, BAR rostat och gjort på 4 olika bönor. Upplev oss på mässan.

www.gooslander.se

1708

Vår affärsidé är att erbjuda innovativa och spännande produkter på den svenska dryckesmarknaden. Vi importerar vin från hela världen. Fokus är trendiga och annorlunda viner, ibland vågade druvblandningar, ibland ekologiskt, ibland från en ny spännande region eller kanske från en vinmakare med den där extra ambitionen. Kom och prova våra fantastiska bubblor du också!

www.handpicked.se

1009

Herida Brands är ett litet familjeföretag med ett stort hjärta för rom. Företaget startades 2007 med enbart ett märke i produktportföljen. Nu är portföljen betydligt bredare. I dag importerar vi rom från många olika producenter och länder.

Välkommen förbi vår monter och provsmaka fantastisk rom!

www.herida.se

993

Lancel AB grundades 2005 av Hans Bergström. Sedan dess har företaget framgångsrikt arbetat sig fram på den svenska marknaden, med hjälp av Ana Gresa ursprungligen från Bilbao, Spanien. Huvudkontoret ligger i Karlstad, logistik och distribution sker via 3P Logistic i Karlskoga.
Vi fokuserar på familjära vingårdar från hela Spanien. Från de mest kända distrikten till de distrikt som nyligen seglat upp på toppen i Spanien.
Från början var Lancels mål att importera bra spanska kvalitetsviner till rätt pris. Vår affärsidé är fortfarande att tillhandahålla kvalitetsviner i alla prissegment.
Under åren som gått har företaget vidareutvecklats till att också importera delikatesser från samma vindistrikt och erbjuder flera mycket uppskattade vinresor.

www.lancel.se

879

PRALINHUSET - FOR CHOCOLATE LOVERS!

Familjeföretaget Pralinhuset i Stockholm har tillverkat och sålt choklad sedan 1996. Det svenska hantverket och ett högkvalitativt utbud utav praliner/tryfflar, över 130 sorters handgjorda chokladkakor, lollipops, lakrits, presenter till alla tillfällen och drickchokladklubbor, lockar kunder från såväl Sverige som utlandet.

Choklad kommer i många former och kvaliteter: sammetslen eller knaprig, kolasöt eller bitter, kryddig eller fruktig. Genom erfarenhet och kreativitet testar Pralinhuset ständigt fram nya, förföriskt goda och innovativa smakkombinationer.

I tillverkningsprocessen använder man sig endast av högkvalitativa råvaror, och tillverkar choklad med upp till hela 100% kakaohalt. Denna bredd och flexibilitet gör det möjligt att producera choklad direkt utefter kundens önskemål gällande exempelvis smak, laktos- och mjölkfri choklad, choklad utan tillsatt socker, vegan, ekologisk, jordgubbschoklad, apelsinchoklad, limechoklad, ruby choklad, samt karamellchoklad.

Tillverkningen sker i den egna fabriken i natursköna Tyresö. Därifrån distribueras dagligen choklad och andra goda produkter ut runt om i Sverige, till resten av Norden, Europa samt till Asien.

Välkommen till oss på Pralinhuset - Vi ses i montern!

www.pralinhuset.se

1040

Vi är en vinimportör med högkvalitativa produkter. Vårt fokus är prosecco från utvalda vingårdar i Venetodalen, Italien. Vi brinner för att hitta viner som tillför värden för våra kunder. Bland våra produkter finner ni ett urval av drycker som passar för alla tillfällen. Vi levererar till restauranger i Sverige.

Prosecco Sweden är ett relativt nytt företag i branschen som har lyckats etablerat sig genom att erbjuda våra kunder ett noga utvalt sortiment av den bästa proseccon i världen. Ett unikt urval av prosecco kan i Sverige endast handlas via oss.

1962

Provinum arbetar med gastronomi baserad på en mycket lång och gedigen dryckeserfarenhet. Provinum är en dryckesimportör som söker helheten, kombinationerna som gör att mat och dryck tillsammans smakar lite bättre. Portföljen innehåller allt från stora varumärken till små nisch producenter, bland andra, Charles Heidsieck, Kloster Eberbach, Joseph Drouhin och Churchill’s Port, samt små producenter som Bruno Lorenzon, Pierre Usseglio, Joël Delaunay och San Cristoforo. Alla med en gemensam tråd – de passar till mat. Provinums passion är att hitta de stora smakupplevelserna och att bidra med denna kunskap hela vägen ut till slutkonsument oavsett om det är på restaurang, i hemmet eller i luften.

www.provinum.se

1784

Prowine Nordic - produkter för vinprovning, servering och lagring sedan 1996. Ett sortiment som består av inredning såsom vinskåp, vinställ i många olika utförande för vinrum/vinkällare och tillhörande klimatanläggningar. Utöver utrustning för lagring har vi ett brett sortiment av vintillbehör såsom vinglas, glashängare, öppnare, förslutare, serveringsutrustning, spottkoppar mm.

Exempel på varumärken vi representerar är Winemaster, Wineracks of Sweden, Emme2Group, Cavicase, IP, Tasvin, Expo, Le Nez du vin, BOJ, Laguiole, Lehmann Glas, Sophienwald m fl. 

Oavsett om du driver en restaurang eller är en vinintresserad privatperson har vi något för dig.

www.prowine.se

1736

 

Rewine är ett ungt, dynamiskt och innovativt företag i dryckesbranschen. Vårt mål är att alltid erbjuda viner som våra kunder uppskattar och efterfrågar. Genom att vara lyhörda och aktiva kan vi alltid tillhandahålla bra och prisvärda produkter. Vi är inte rädda för att prova nya koncept både vad gäller smak och design. Hos oss hittar ni alltid spännande och goda nyheter.

www.rewine.se

890

Selected by Jorge är ett nytt varumärke på den skandinaviska marknaden. Vi är en importör av vin och olivolja från framförallt Katalonien, Spanien. Under mässan presenterar vi vin av märket Snou tillverkat i Nou de Gaià, Tarragona. 

1778

Tillhandahåller den svenska marknaden med kvalitetsviner från hela världen där varje
vin skall i sig ge vinsmakaren en unik upplevelse. Ledorden är fokus på viner, kunder,
producenter och på ett bra resultat – för samtliga
inblandade!

www.sigva.se

1246

VINGLAS I VÄRLDSKLASS

Druvsorten är en av de viktigaste faktorerna för hur ett vin doftar och smakar. Vad som också är avgörande för vinupplevelsen är i vilket glas vinet avnjuts. Ett bra vinglas har en kupa som lockar fram druvans bästa egenskaper och skapar harmoni mellan utseende, doft och smak. Riedel har arbetat med att ta fram druvspecifika vinglas i nära 50 års tid och är idag helt marknadsledande på området. För sommelierer och vinkännare världen över är Riedelglasen ett måste. 

www.sundqvist.se/riedel

1874

Vi på Temptech är experter på vinkylar och på korrekt förvaring av vin. Med över 15 års erfarenhet i branschen och med över 85 olika modeller av vinkylar så kan vi tryggt kalla oss Nordens största vinkylsexpert!

Vi har hela tiden varit i framkant på marknaden och har på ett innovativt sätt drivit produktutvecklingen framåt och hängivit oss till det vi älskar mest, vin. och lagring av vin.

Norsk producent
Temptech är en norsk vitvarutillverkare med fokus på vinkylar. Vårt huvudkontor och lager ligger på Borgeskogen i Stokke. Våra produkter är designade och utvecklade i Norge, medan produktion sker i Kina med noga utvalda komponenter.

Stort urval
Ingen annan leverantör kan erbjuda så många olika vinkylsmodeller som Temptech. Med över 85 olika modeller i olika prisklass, design, storlek och kapacitet så kan du hitta modellen som passar bäst för just dig.

5 års garanti på vinkylar
Våra kunder ska känna sig extra trygga med kvaliteten på våra vinkylar. Därför erbjuder vi en utökad garanti på 5 år på utvalda vinkylsserier.
Garantin gäller vinkylar i serierna Premium, Oslo, Copenhagen, Elegance, Connoisseur, Sommelier och Prestige.

Besök vår hemsida temptech.se

www.deliovin.com

1920

The Wine Hub är en samlingsplats för alla som delar vårt intresse för vin och som vill fördjupa sin vinkunskap. Här erbjuder vi en plats för alla, oavsett tidigare kunskaper. Vi finns här för att utbilda alla vinintresserade. På The Wine Hub finns en stor bredd av spännande vinkurser för både privatpersoner och för de som redan jobbar i branschen. Vi har allt från Sveriges mest omfattande sommelierutbildning, grundkurs i vin, korta vinföreläsningar på olika teman och renodlade Masterclasses för proffsen.

www.thewinehub.se

1940

TonicRoom är en oas för er som älskar bubbliga drycker av alla de slag. I vårt sortiment finner ni allt från läskande lemonader och tonics till alkoholfria bubbel och inspirerande drinkmixers. 
Vår mission att lyfta fram den sekundära "blanddrycken” i ljuset och belysa vikten av att göra ett medvetet val istället för att låta din premiumsprit samsas med en medioker mixer. 
Välkommen förbi vår monter och låt oss guida dig i det breda utbud som idag finns i vårt sortiment.

www.tonicroom.se

1952

Uncorked eller ”ôppkôrkad” som vi säger i Värmland är en vinimportör med säte i Karlstad. Vi finns för dig som är nyfiken på att upptäcka småskaliga viner av god kvalitet från europeiska vinbönder. För oss är det viktigt att kunna representera kvalitet och ett gott hantverk. Därför är relationen med våra vinmakare oerhört viktig för oss. Vi vill förstå och kunna förmedla våra vinmakares tankar kring ett vin till dig som är kund. Därför är det såklart extra roligt att få möjligheten att möta just dig på mässan.

Varmt välkomna till vår monter!

Ann & Bernt

uncorkedwines.se

1907

Välkommen till Wine Affair och prova Sveriges billigaste Chianti Classico från Cecchi som fått högsta betyg av Italiens vinbibel Gambero Rosso. Vi korkar bland annat upp Champagne Taittinger, Chablis, Bourgogne, Rhône, Piemonte och flera andra fyndstämplade viner. Träffa oss som jobbar på Wine Affair, bli medlem i vår härliga vinklubb och var med och tävla med chans att vinna snygga Riedelglas.

Välkommen att upptäcka våra minnesvärda viner. 

www.facebook.com/wineaffairse
www.instagram.com/wine.affair

www.wineaffair.se

1691

Vi på Wine Dog Dryckeshandel brinner för att leta fram unika, hållbara viner från små och medelstora vinproducenter i Spanien och Portugal.
De vingårdar vi arbetar med drivs av passionerade entreprenörer som inte kompromissar med kvaliteten. Här görs viner med tydligt ursprung från den lokala miljön och de lokala druvorna.
Välkommen att upptäcka nya, spännande viner tillsammans med oss!

www.winedog.se

1944

Winebee är en vinimportör på den svenska marknaden som arbetar i första hand med de fem klassiska vinproducerande länderna som Tyskland, Frankrike, Spanien, Portugal och Italien. Vår ambition är att presentera små och medelstora vinproducenter från dessa länder.

www.winebee.se

905

WineTastic Sweden importerar fantastiska Champagner direkt från noggrant utvalda småodlare som vi träffat under våra resor i Champagne-distriktet. Hos oss kan du provsmaka champagner från:

* A. Margaine som med precision tar fram det bästa av sina Chardonnay-druvor till välbalanserade och eleganta champagner
* Salmon - Pinot Meunier-experten som producerar smakfulla champagner med fin rundhet och fruktighet. Deras Special Clubs utmärker sig även genom zero dosage.

 

http://winetasticsweden.se/

1803