Fördjupa dina bubbelkunskaper på Sparkling Stockholm genom att boka våra sittande vinprovningar. Här får ni en liten paus från minglandet, sitta ner och lära er mer om favoritvinerna.

Tänk på att du behöver en entrébiljett för att kunna köpa biljett till de sittande vinprovningarna.

Köp din biljett till provningarna här.

Champagne-skola med Fredrik Schelin
Champagneprovning är den ultimata upplevelsen. Under denna lyxiga champagneprovning reder vi ut begreppen kring den ädla drycken som av många anses vara det godaste man kan dricka. Vi lär oss skillnaden mellan Cuvée, Blanc de Blancs och Blanc de Noirs, vilka druvor ingår och hur de påverkar dess smak och doft.

Vi provar och bedömer olika stilar och druvor och ser till skillnader och likheter. Dessutom testar vi mousserade vin och jämför med den äkta varan.Vad är egentligen skillnaden?
Är det alltid godare med champagne?

Missa inte möjligheten att få vara med på en unik champagneupplevelse med en av våra främsta champagnekännare, Fredrik Schelin som guidar dig genom en provning av ett mousserande vin samt fyra olika champagner. Fredrik har en genuin passion för drycken och har provat över 4 000 champagner och skrivit en prisbelönt bok om Champagne. ”CHAMPAGNE 49 miljoner bubblor i en flaska ”

Lördag 7 mars kl. 12.00 och 18.00
Provningledare: Fredrik Schelin
Pris: 300 kr

Ett strålande Champagnehus med en exceptionell portfölj!
Louis Roederer tillhör de allra främsta Champagneproducenterna, det är alla överens om. Champagnehuset blev också nyligen utnämnt som ”Årets Vinhus” av Allt om Vin. Dessutom kammade de hem flera fina guldmedaljer vid årets Champagne & Sparkling World Wine Championships Awards. Louis Roederer är fortfarande ett familjeföretag och den höga kvalitet de presterar baseras på de förnämliga vingårdslägen man förfogar över. De odlar själva merparten av de druvor som används vid framställningen, endast 20 procent köps från andra odlare.
Välkomna till en bubblande provning där vi provar alla vinnarchampagnerna och får inblick i ett av de allra bästa Champagnehusen!

Lördag 7 mars kl. 14.00
Provningledare: Anna Lampinen
Pris: 250 kr

Metodo Classico – Italiens svar på Champagne
Metodo Classico är Italiens svar på Champagne, med samma tillverkningsmetod och druvor som i Champagne. Rotari skapas i Trentino i norra Italien precis invid bergskedjan Dolomiterna där det svala klimatet skapar perfekta förutsättningar för att göra högkvalitativa Metodo Classico-viner. Låt Matteo Apollonio guida er genom de olika mousserande vinerna från en av Italiens mest hyllade producenter.

Lördag 7 mars kl. 16.00
Provningledare: Matteo Apollonio
Pris: 199 kr