Mässans utställare

På Uppsalas stora vinmässa: Uppsala Vin & Deli möter du ett stort antal utställare som vill dela med sig av lokala smaker från Uppsala men också spännande internationella smaker från större delen av världen. Bland utställarna hittar du vin, destillat och delikatesser av alla dess slag.

Här kan du läsa mer om Uppsala Vin & Delis utställare 2019. Utställarlistan för Uppsala Vin & Deli år 2020 publiceras under hösten 2019.

Vill ni ställa ut på mässan? Läs mer och anmäl er här

Inspirerad av och nyfiken på fantastiska viner? Det ultimata vinet till nyskördad och lättkokt sparris? Bästa champagnen till heta ostron med chili?

Sweden Wine Club erbjuder provningar runt om i Sverige oavsett om det är kreativa menyer, helt ljuvlig choklad eller perfekt mjuk sötlakrits som avsmakas. Våra hängivna och kunniga sommelierer serverar visdom i glas oavsett om det är möhippegänget, bridgeklubben eller företagsledningen så bjuds en euforisk inblick i konsten att njuta av livet till fullo.

www.swedenwineclub.se

1661

 

 

1509

Vingården Abdyika grundades 2005 av familjen Ganev med ambitionen att skapa unika kvalitetsvinen från Bulgarien. Idag drivs gården i bolagsform tillsammans med 34 vinintresserade delägare där merparten bor i Uppsala. Abdyika sysselsätter tjugotalet personer vars intensiva handarbete bidrar till den ekologiska och kvalitativa vinodlingen.

www.abdyika.se

1258

Amarula Cream är en helt naturlig produkt som tillverkas av frukten från Marulaträdet. Frukten mognar i februari och mars och avger då en härligt tropisk doft som lockar till sig mängder av vilda djur. Horder av elefanter vandrar i dagar för att få tillfälle att kalasa loss på frukten från marulaträdet som därav fått namnet "The Elephant Tree". 

1409

Ametller AB inriktar sig på import och grossistförsäljning av spanska viner och delikatesser till den svenska marknaden. Vi har funnits sedan 1999 och levererar till dagligvaruhandeln, restauranger,caféer, kött- och fiskaffärer med mera. 

www.ametller.se

1670

Andersson & Tillman är ett matföretag i Uppland som producerar kött och charkprodukter av hög kvalité för alla tillfällen och för alla som gillar lite bättre mat. Vi levererar direkt till butiker och restauranger utan mellanhänder. Närproducerade produkter med hög kvalitet är grunden i vår verksamhet. 

www.andersson-tillman.se

1250

Namnet Aperol säger allt: Aperol är den perfekta aperitifen. Ljust orange med en bitterljuv och söt smak. Receptet har inte ändrats sedan den skapades och består av en rad örter, frukter och kryddor. Dessutom har Aperol en låg alkoholstyrka på endast 11%.

www.nigab.se

1501

Apricot är en av de ledande importörerna på den svenska vinmarknaden där vi verkat i 10 år. Vårt expertområde är att tillsammans med vinproducenterna, ta fram viner som passar den svenska smaken.  Därtill väljer vi enbart att arbeta med producenter som kan hålla en jämn kvalitet. Vi fokuserar på att göra våra producenters varumärken kända snarare än på att marknadsföra oss själva. Det gör att vi kan fokusera på vårt mål; att ha ett utbud av kvalitetsviner i varje prisnivå där de, oavsett pris, ska vara mer prisvärda än våra konkurrenters. Vi är med i framkant på utvecklingen och lanserar både smaktyper och förpackningslösningar som efterfrågas av den nyfikne vinkonsumenten.

www.apricot.se

849

Unika viner från Armenien. Troligen världens äldsta vinland, med minst 6100 år avancerad vintillverkning. Viner på helt unika armeniska druvor; Areni, Kakhet, Haghtanak, Kangun, Voskehat, bara för att nämna några. Några knepiga att uttala, alla underbara att smaka. Prova och avgör själv hur unika de är! Producenterna är småskaliga och mycket kvalitetsmedvetna. Läs mer om sagolandet Armenien, producenterna, druvorna och de unika vinerna på www.argoria.se.

www.argoria.se

1472

Bibendum är en av Sveriges ledande importörer av vin, öl och sprit och har fått förtroendet att representera ett stort antal starka producenter och varumärken på den svenska marknaden. Vi som arbetar på Bibendum har alla ett passionerat förhållande till mat och dryck som vi gärna vill dela med oss av. Målsättningen är att inspirera och skapa förutsättningar för en bättre dryckesupplevelse.

www.bibendum.se

853

Bryghuset Braunstein är ett mikrobryggeri och mikrodestilleri beläget i Køge på östra Själland. Det grundades 2005 av familjen Braunstein Poulsen.

Öl- och kryddsnaps från Braunstein skiljer sig i grunden från vanlig dansk brännvinsproduktion. Normalt används helt neutral sprit för snaps. På mikrodestilleriet i Køge Havn läggs istället stor vikt vid att du kan smaka själva råvaran; malt av högsta kvalitet, som de destillerar på. Det ger en tydlig färsk och fruktig smak, och bildar en exklusiv grund för en fin snaps. Det distinkta brännvinet kryddas med utvalda blandningar av kryddor, örter, rötter och bär, känsligt anpassat och förfinat efter flera års experimenterande med kombinationer och sammansättningar av ingredienser.

Detta har utmynnat i en rad unika produkter som måste smakas för att förstås. För att uppnå ytterligare finess, komplexitet och avrundade smaker lägger destilleriet ned stort arbete på att lagra flera brännvinssorter på allt från exklusiva Oloroso sherry-fat till nya ekfat.

Vägen till destilleriet Braunsteins unika spritdrycker går via råvaror av bästa kvalitet och en djup passion för resultatet. De lägger stor vikt vid hantverket och alla de små detaljerna som gör skillnad.

 

www.braunstein.dk

1225

Bruichladdich var fram till 2008 det västligaste destilleriet i Skottland då pyttelilla Anhainn Dearg byggdes långt ute på Isle of Lewis. De första dropparna destillerades 1881 mitt under en gyllene whiskyera då den nya blendwhiskyn gav morgonluft åt ett 30-tal nystartade destillerier. Bruichladdich blev aldrig den framgångssaga man hoppats på. Branschkrisen i början av 1900-talet, överproduktion, världskrigen och förbudstiden gjorde att Bruichladdich bara producerade stötvis. I modern tid har ägarbytena fortsatt. 2001 förvärvade vinhandlaren Mark Rainer och bolaget Murray McDavid det stängda Bruichladdich och gav destilleriet en ny fast grund att stå på. Under Rainers och destillerichefen Jim McEwans ledning har Bruichladdich gjort sig känt som Skottlands mest innovativa destilleri med mängder av nyskapande buteljeringar och egna tillverkningsmetoder.

www.nigab.se

1615

Campagne de France är ett tvåmanna företag som säler våra autentiska produker på olika mässor runt om i Sverige. Våra produkter har visat sig mycket populära och vi har en stor återkommande kund bas som är roligt att träffa igen vid varje tillfälle. Vi har i vårt sortiment bla 16 olika handgjord franska lufttorkade korvar, handgjorda bondostar och fina hårdostar som Gruyere, Comte och Parmesan.

Vi ser fram emot att träffa alla våra nuvarande kunder och hoppas på att ny kunder ska komma och få en ny smakupplevelse av våra produkter.

Härtligt välkomma!

1296

På det lilla torpet Åsen i Äspered, Västergötland odlar vi, Christer och Camilla, havtorn. Odlingen består av 3000 st buskar. Småskalig lokal tillverkning.

www.cclaxhavtorn.se

1347

En fransk gatronomisk förening för amatörer och proffs. 

www.chaine.se

1241

Hos oss på ColorfulBrands finner ni följande produkter;

Nordés Atlantic Galician Gin 

Ampersand Strawberry Gin 

Double Dutch Drinks 

The Lost Distilleries 

I vår portfölj finner ni spännande produkter från färgstarka producenter som tänker i nya spännande banor och tänjer på gränserna. De går mot strömmen och utmanar normerna för att tillsammans med er konsumenter skapa nya förutsättningar! Välkomna förbi oss på en spännande provning av viner skapade utanför boxen. 

Vänligen Sebastian

www.colorfulbrands.se

1378

Coppersmith’s är Westeråsarnas egna bryggeri som startades sommaren 2014. Vi är som många andra craftbryggerier - entusiaster som brinner för att brygga god öl. Det finns dock saker som skiljer oss från andra.

Vi anser att öl ska drickas lokalt, det innebär också att vi anlitar leverantörer så nära oss som möjligt. Leverantörer med schyssta värderingar, aktivt miljöarbete, respekt för mänskliga rättigheter och bra djurhållning i landet är viktigare för oss än inköpspriset.

Our passion, your pleasure

Vi brygger öl med värderingar och god eftersmak, helt enkelt !

www.coppersmiths.se

955

På DELIOVIN står vi för kvalité och brinner för vårt lilla men otroligt fina sortiment.

Vi har som idé att alltid erbjuda det ”lilla extra” och sätter dig som kund i focus.

Vårt mål är att alltid ha en historia bakom varje företag och produkt vi arbetar med.

VARMT VÄLKOMMEN!

www.deliovin.se

1023

 

Fredrik Schelin författare av boken Champagne 49 miljoner bubblor i en flaska - Presenterar sin ChampagneBar på Uppsala vin & deli.
Med smittande passion o fascinerande kunskaper bjuder Fredrik Schelin på hänförande upplevelser för alla sinnen om livets goda: mat & dryck! Novisa välkomnas in i en magisk värld och sakkunniga når oanade höjder av nya uttryck. Fredrik Schelin har hela sitt vuxna liv haft en passion för Champagne och är berest i distriktet. Med över 4000 provade Champagner delar Fredrik här med sig av sin erfarenhet att leda dig in på rätt spår utifrån din smakpreferens.
I Champagnebaren kommer Fredriks bok finns att inhandla signerad såklart.
Fredrik står på plats hela fredagen och första timmarna på lördagen. Givetvis har baren öppet till stängning med Sweden Wine Club sommelier på plats att hjälpa er att upptäcka bubblornas värld.

I baren kommer det vara fokus på bubblor och du kommer kunna göra one on one provning i bubblets värld utifrån din egen preferens. Här hälls det inte bara upp utan du kommer kunna ställa dina frågor om bubblor jämföra hur olika bubblor kan smaka och kanske hittar du din nya favorit!

 

www.DinVinguide.se

1568

Edrington Sweden AB är ett försäljnings- och distributionsföretag i vin- och spritbranschen, tidigare känt som Maxxium Sweden AB. 

Maxxium Sweden har ägts av The Edrington Group i Skottland sedan april 2009, då dessa tillsammans med Beam Global Spirits & Wine ingick i ett gemensamt distributions- och försäljningssamarbete.

Den 1 april 2012 ändrade Maxxium Sweden AB namn till Edrington Sweden AB.

The Edrington Group är Skottlands ledande internationella premuimspritföretag, mest känd för The Famous Grouse, Highland Park, The Macallan och Brugal Rom. Bland Beam Global Spirits & Wines varumärken kan nämnas Jim Beam, Maker’s Mark, Laphroaig och Sauza Tequila.

Utöver Edringtons egna varumärken ingår även Lucas Bols, Drambuie, Piper Heidsieck Champagne med flera i Edrington Swedens portfölj.

www.edrington.se

998

Domaine d´Escapat ligger vid byn Villeneuve-Minervois i regionen Languedoc-Roussillon Frankrike. Escapat ägs och drivs av f.d svenska hockeyspelaren Bruno Ohlzon som sadlat om till vinbonde. Gården ligger i Languedoc-Roussillon som med sina 300 000 hektar idag är världens största vinregion. Languedoc-Roussillon sträcker sig längs Medelhavets Franska sydkust, från Provence till spanska gränsen vid Pyrenéerna. Landskapet är inte bara vackert, vilt och spektakulärt. Närheten till havet och till bergen har sin givna positiva inverkan på vinernas karaktär. Dessutom är vädret helt klart en Languedoc-fördel. Med 300 soldagar per år känner sig druvorna betydligt tryggare här än i till exempel Bordeaux och tack vare den sydliga breddgraden är temperaturen också hög under stora delar av året. 

www.escapat.com

1662

Whiskyn skapades 1896 av Matthew Gloag. Hans farfar, också kallad Matthew, startade familjefirman redan 1835 i Perth, en bit norr om Edinburgh. Hans far William började blanda whisky på 1860-talet. Idag är hemmabasen Glenturret Distillery i Crieff. Företaget tillhör sedan 1999 Edrington, som då förvärvade Highland Distillers, där Famous Grouse ingick sedan 1970.

www.edrington.se

1666

Prisbelönt ekologisk Cheddar från Godminster och engelska handgjorda marmelader i riktigt spännande smaker från Hawkshead Relish. Fine Deli har fina mässerbjudanden så att du kan köpa med dig produkterna hem.

www.finedeli.se

1039

Följande tre importörer kommer att presentera vin och mat från Spanien:

Ametller Scandinavia
www.ametller.se

Lancel
www.lancel.se

Viña Española
www.vinaespanola.se  

 

 

 

www.foodswinesfromspain.com

1452

Garage Hard Lemon är en maltbaserad lemonaddryck med ett naturäkta, grumligt utseende och med en bittersöt, frisk citronsmak. Inspirationen kommer från den amerikanska lemonadtraditionen där hard lemonade (lemonad med alkohol) är en riktig klassiker. Vi har alltid uppskattat det äkta och genuina, oavsett om det handlar människor eller saker. Därför har vi hämtat vår inspiration från den amerikanska lemonadtraditionen, där naturliga ingredienser och riktig frukt är en självklarhet.

www.carlsbergsverige.se/garage-hard-lemon

1508

Grimbergen Abby grundades 1128 och innan 1700-talets slut hade den brunnit ned tre gånger. Varje gång byggdes klostret upp igen och efter en tid tog munkarna fågel Fenix som symbol för sitt öl som gång på gång återuppstått ur askan.

Grimbergen Blond är en klassisk belgisk ale med stor fyllighet och rika aromer av bröd, honung och frukt. Den balanserade beskan ger en trevlig eftersmak och balans. Grimbergen Blond är en idealisk öl till många hårdostar och gärna väl lagrade ostar. De rostade och karamelliga tonerna i ölen passar utmärkt till de nötiga och krämiga inslagen i osten.

Grimbergen Double Ambrée är en mörk abby ale med mycket rostade toner, inslag av choklad, torkad frukt och nötter. Eftersmaken är lång och fyllig.Grimbergen Double Ambrée passar utmärkt till grillat och rostat kött med stor smakvariation. Ölens rostade och fruktiga toner balanserar köttets rostade och lite söta toner. Den kommer även väl överens med krämiga och väl kryddade rätter tack vare sin fyllighet och stora aromspektra.

1556

Härligt vin kan skapas bara man lägger manken till. I Sverige, närmare bestämt i Grythyttan, skapar vi naturligt goda viner genom ett brinnande intresse och varsamt hantverk. Våra drycker kan gärna njutas till mat, men de klarar sig också gott själva, tillsammans med dig.

www.grythyttanvin.se

1586

Herida Brands är ett litet familjeföretag med ett stort hjärta för rom. Företaget startades 2007 med enbart ett märke i produktportföljen. I dag  importerar vi rom ifrån olika delar av världen men även vin från Italien och Tyskland. Så kom förbi vår monter och provsmaka BiancaVigna Prosecco samt Calles Riesling.

Hjärtligt Välkomna!

www.herida.se

993

Fyra av Uppsalas Ica Nära butiker finns på plats på mässan med erbjudande och godsaker för er!
Möt Ica Nära Hörnan, Ica Nära Stabby, Ica Nära Lindbacken och Ica Nära Vretgränd. 

www.ica.se/butiker/nara/

1663

Isles of Wines, din distributör av utvalda kvalitetsviner till svenska vinälskare.

Isles of Wines är till för alla som älskar vin – från vinälskare till fullfjädrade proffs. Hos oss kan du beställa vin, prova vin samt ta del av våra nyhetsbrev, få spännande förhandstips och få inbjudningar till events. Vi anordnar även kurser i vinprovning.

Vi arbetar enbart med producenter som vi personligen mött och valt ut. Vår ambition är att varje vinmakare brinner för sina produkter och att den svenska marknaden ska kunna avnjuta dessa viner i Sverige.

www.islesofwines.se

1367

Lancel AB grundades 2005 av Hans Bergström. Sedan dess har företaget framgångsrikt arbetat sig fram på den svenska marknaden, med hjälp av Ana Gresa ursprungligen från Bilbao, Spanien. Huvudkontoret ligger i Karlstad, logistik och distribution sker via 3P Logistic i Karlskoga.
Vi fokuserar på familjära vingårdar från hela Spanien. Från de mest kända distrikten till de distrikt som nyligen seglat upp på toppen i Spanien.
Från början var Lancels mål att importera bra spanska kvalitetsviner till rätt pris. Vår affärsidé är fortfarande att tillhandahålla kvalitetsviner i alla prissegment.
Under åren som gått har företaget vidareutvecklats till att också importera delikatesser från samma vindistrikt och erbjuder flera mycket uppskattade vinresor.

www.lancel.se

879

Det finns ett ordspråk som lyder, ”om inte odlingen kan komma till oss, får druvorna göra det!”.
Kanske inte ett vedertaget uttryck men så gick tankarna när vi valde att ta druvorna från våra odlingar i Grekland och starta ett vineri i Uppland.

Med ett gemensamt intresse för dryck och tidigare erfarenheter i restaurangvärlden valde vi att ta steget från det klassiska sättet att göra vinet där druvorna odlats till att flytta produktionen, istället för flaskorna.

Detta ger oss full frihet över produktionen, att följa våra viners utvecklingen från år till år och att det givetvis är väldigt roligt och spännande!

www.lannadryckeshandel.se

1251

När romarna 209 före Kristus intog Cartagena i södra Spanien träffade de på en söt, citrusdoftande sprit som var mycket populär i staden. Likören sades ha fantastiska, närmast ockulta egenskaper. Romarna tyckte mycket om den men dess märkliga förmågor gjorde dem misstänksamma och de förbjöd den – vilket då som nu är det bästa som kan hända om något ska bli populärt. Likören spreds i lönn, från mun till mun och var snart omtyckt i hela det romerska riket.

För att göra historien ännu bättre gick naturligtvis receptet i arv, från far till son genom seklen. Ända fram till 1924 då familjen Zamora köpte det och började tillverka den gamla likören. Familjen Zamora passade också på att byta namn till Cuaranta y tres, spanska för 43, efter de 43 ingredienser som ingår i receptet.

www.licor43.com

1280

Munskänkarna Uppsala

www.munskankarna.se/uppsala

1459

Nigab är en av Sveriges främsta leverantörer av viner och andra exklusiva drycker till den nationella marknaden och till nordisk Travel Retail. Nigab som grundades 1983 representerar ett stort antal mycket välkända varumärken inom alla dryckessegment. Nigab ingår i danska HansJust-gruppen och har kontor i Stockholm och Göteborg. Nigab sysselsätter 35 personer i företrädesvis i sälj- och marknadsfunktioner.

www.nigab.se

884

Odd Island Brewing är från Göteborg och drivs av tre musikanter.

Daniel Svensson och Peter Iwers  spelade båda i hårdrocksbandet In Flames och Daniel Forsman är en lokal musiker ifrån Gbg. Efter många år på vägarna hade vi testat all öl i hela världen och det kändes att det var dags att brygga dem själva. Vi visste hur en öl skulle eller inte skulle smaka och Odd Island startades. Att driva ett bryggeri är inte så annorlunda mot att spela i band tycker vi. Vi har våra roller och precis som med bandet jobbar vi tajt ihop för att få till en bra grund. 

Vi har en årskapacitet på 200.000 L och vi fortsätter att öka.

5 öl finns på systembolaget förutom säsongsölen som släpps vid jul och andra högtider. Dessutom finns det ett par folköl ute i butikerna.

Om man skulle sammanfatta våra öl med några ord: Lättdrucket med hög hinkabilitet.

www.oddisland.se

1582

När du besöker oss kommer du in i Medelhavsvärlden! Vi har fantastiska Olivoljor och balsamvinäger, tapenader, pesto, unika kryddblandningar, såser & dressingar, marinader, rubs, kvalité pasta tillsammans med en mängd handgjord keramik och tillbehör, som garanterat ger inspiration och smakupplevelse. En av de mest spännande presentbutikerna! Besök oss gärna på oilvinegar.com

https://www.oilvinegar.com/

1473

Vi är ett familjeföretag som är riktiga mat- och framför allt ostfanatiker som vill inspirera och ge dig det bästa av kvalité. Därtill har vi ett personligt bemötande med kunskap och stor passion för ost, charkuterier och delikatesser.

I butiksutbudet finns allt från svenska vällagrade hårdostar till get och fårostar från Pyreenerna. Vi brinner för allt vad det lokala sortimentet kan erbjuda och våra diskar är fyllda av noga utvalda ostar från länder som Italien, Frankrike, England, Spaninen, Belgien och Schweiz. Charkuteridisken är fylld av exempelvis drömgod tryffelsalami, äkta parma och svenska viltprodukter.

 

www.uppsalasostbod.se

1604

En vinimportör av de bästa Portugisiska vinerna med försäljning till hotell, restauranger och Systembolaget i Sverige. Våra viner kännetecknas av att vara unika, distinkta och annorlunda. Wines&Co är moderbolaget där bedrivs distansförsäljning av våra viner direkt hem till din dörr vi har ett brett sortiment av unika viner.

Läs mer här!
www.portucastas.se
www.winesandco.se

www.portucastas.se

888

For Chocolate Lovers!

I hjärtat av Stockholm sker både produktion och butiksförsäljning utav Pralinhusets färska och högkvalitativa choklad. Ni hittar oss också ute på mässor runt hela Norden och norra Europa  – precis som på denna mässa!

Ett stort utbud av bland annat praliner, tryfflar och chokladkakor i unika smakkombinationer finns att hitta hos oss. Våra vackra chokladkakor tillverkas för hand med naturliga råvaror och mycket kärlek. Vi arbetar endast med rena smaker och erbjuder choklad av högsta kvalitet.

Upptäck din favorit och avnjut denna som den är, eller i kombination med en god dryck. Glöm inte att chokladen även gör en fin present till någon du bryr dig om.

Välkommen till oss på Pralinhuset - Vi ses i montern!

www.chokladhotell.se

1040

 

Rewine är ett ungt, dynamiskt och innovativt företag i dryckesbranschen. Vårt mål är att alltid erbjuda viner som våra kunder uppskattar och efterfrågar. Genom att vara lyhörda och aktiva kan vi alltid tillhandahålla bra och prisvärda produkter. Vi är inte rädda för att prova nya koncept både vad gäller smak och design. Hos oss hittar ni alltid spännande och goda nyheter.

www.rewine.se

890

Delikatesser från medelhavet som bara baseras på god och hälsosam mat.

www.sabalan.se

1221
1645

Sav™ är ett varumärke för exklusiva och unika drycker, produkterna baseras på björksav från noggrant utvalda björkar som växer på mineralrik mark runt Storsjön i Jämtland

Sav™ Sparkling är ett exklusivt mousserande björkvin som utstrålar enkelhet, fulländelse och inte minst vår skandinaviska själ. Den skapas helt enligt ”méthode traditionelle” och ligger ett år på sin jästfällning innan den släpps ut på marknaden.

Sav™ Snaps är en vidareutveckling av Sav™ Sparkling, ett destillat med rund, ren, frisk och mild smak av enbär, vermouth med en underton av örter och björksav.

www.savhuset.se

1649

Tillhandahåller den svenska marknaden med kvalitetsviner från hela världen där varje
vin skall i sig ge vinsmakaren en unik upplevelse. Ledorden är fokus på viner, kunder,
producenter och på ett bra resultat – för samtliga
inblandade!

www.sigva.se

1246

Välkommen in i gemenskapen

I Somersby´s soliga smakvärld är alla välkomna. Här finns något både för dig som vill ha en sötare, fruktigare cider och för dig som föredrar ett torrare, friskare alternativ.

Årets nyhet är Cloudy Pear 4,5%. En ekologisk, söt och lätt beslöjad cider med en fyllig smak av päron.

www.carlsbergsverige.se

16581527

Svartrökarnas Chark & Delikatess AB bildades 2010 när vi hade bestämt oss för att öppna en butik i Rökspecialisten gamla lokaler i Gudby, Upplands Väsby. En stark anledning till att vi beslutade oss för att öppna en butik var att vi i vår tidigare verksamhet jobbade med försäljning på mässor och marknader och träffade en massa människor som gärna såg mer av våra produkter med hög kvalité. Man var trött på den rent generellt låga kvalitetén på köttet och man var trött på att varorna var fulla med onödiga E-nummer. Utöver detta har vi återkommande fått ett oerhört beröm för vår basturökta skinka och sidfläsk som är tillverkat på ett gammalt och traditionellt sätt.

www.svartrokarna.se

1255

Smaker och tradition från de svenska landskapen i moderna delikatesser.

Genuin mattradition med svenska smaker. Traditionella delikatesser från Sveriges landskap. Vår grundidé är att knyta samman gamla värden med den kunskap som finns i den svenska mattraditionen. Att vi dessutom, i så stor utsträckning som det går, använder oss av de omgivande råvarorna i skog och mark, ser vi som en stor förmån.

 

www.svensktmathantverk.se

1240

Vi erbjuder fantastiska smakrika upplevelser och kulinariska presenter vackert inslagna i cellofan,förstklassig olivolja och balsamvinäger med stor variation av smaker! Här provsmakar du underbara kryddblandningar, pesto, dressingar, oliver och mycket mera. Välkomna!

www.thehouseoftaste.se

1344

Treasury Wine Estates Sweden AB äger och distribuerar ett flertal exklusiva vinvarumärken i Sverige och är en av Systembolagets största leverantörer av premiumviner från Nya Världen. I den svenska portföljen ingår starka kvalitetsvarumärken som Penfold’s, Lindeman’s, Beringer, Rosemount och Wolf Blass.

www.treasurywineestates.se

899

Uppsala Akademiska Vinsällskap
Ett vinsällskap och studentförening som främst riktar mot studenter i Uppsala. Vi arrangerar provningar, studiebesök, resor och andra sociala evenemang. UAV är en del av rikstäckande Akademiska Vinförbundet.

www.Akademiskavin.se

1273

Uppsala destilleri är ett microbränneri  som bl. a. tillverkar whisky, rom och gin på Ströby 13 ut mot Börje i Uppsala. I väntan på att vår första whisky ska bli färdiglagrad säljer vi fat och andelar i fat där man kan följa sin egen whisky (eller rom) genom mognadsprocessen.

www.uppsaladestilleri.se

1483

Vi är ett familjeföretag och det är så vi arbetar tillsammans med kunder och leverantörer, alla som en stor familj. The spanish way!

När det svenska importmonopolet avvecklades 1995 lades grunden till våra verksamheter. I Sverige fanns på den tiden mestadels viner av Riojatyp. Mariano fick nu möjlighet att introducera svenskarna till andra typer av druvor än Tempranillo. Idag samarbetar Viña Española med över 50 utvalda vingårdar i Spanien Vi kan därför erbjuda den hela bredden av det spanska utbudet i vårt sortiment där vi har över 300 olika viner.

90% av de vingårdar vi arbetar tillsammans med, är som vi, familjeföretag, där kunskap, kultur och utveckling på ett naturligt sätt gått vidare från generation till generation. Vingårdar som kombinerar en passion för det genuina med framåtanda. Småskaliga producenter med kontroll på allt från vinranka till buteljering. Som samtidigt måste vara innovativa för att bli upptäckta och framgångsrika. Vi har däremot valt bort innovationer som bag-in-box. Vi föredrar känslan i den traditionella buteljen och anser att vin mår bäst i naturprodukten glas.

www.vinaespanola.se

1671

Ward Wines har en historia inom vinförsäljning sedan slutet av 1970-talet. Historiskt har vi arbetat främst med framstående franska familjeägda producenter. Med tiden har portföljen växt och vi representerar idag producenter från större delen av vinvärlden.

Idag representerar vi producenter från nästan hela vinvärlden där huvudfokus ligger på familjeägda producenter där kvalitet, ursprung och personlighet är ledorden. Vi har ett flertal viner i ordinarie sortiment med Pol Roger Champagne i spetsen. Vi utökar hela tiden vinerna i Systembolagets beställningssortiment. Vi har idag en aktiv vinklubb som man kan anmäla sig till via vår hemsida, där vi erbjuder provningar och erbjudande om specialviner.
Välkommen till vårt bord!

www.wardwines.se

900

Winebee är en vinimportör på den svenska marknaden som arbetar i första hand med de fem klassiska vinproducerande länderna som Tyskland, Frankrike, Spanien, Portugal och Italien. Vår ambition är att presentera små och medelstora vinproducenter från dessa länder.

www.winebee.se

905

Vi är ett 100 % ekologiskt företag och erbjuder dig ett urval av ekologiska viner från hela världen, både från de mest berömda regionerna och lite ovanligare områden. Allt du handlar hos oss är certifierat av något av de organ som utför ekologisk märkning. Det innebär att odlarna måste följa det regelverk som gäller för ekologisk produktion och att de utsätts för kontroller som säkerställer att dessa regler efterlevs.

winebuddi.se

1383