MÄSSANS UTSTÄLLARE

På Västerås stora ölmässa och whiskymässa, Västerås Öl & Destillat, hittar vi bland utställarna stolta ambassadörer för mikrobryggerier, bryggerier, ölimportörer, bryggmästare, whisky-, rom-, gindestillerier, whiskyimportörer, brännerier, huvudmän och dryckesföretag med övrigt destillat samt tillhörande delikatesser.

Se mässans folder här!

 

Vill ni ställa ut på Västerås Öl & Destillat?
Läs mer och anmäl er intresse här!

 

1748

A-Bay Spirit är ett varumärke som ägs av Ädel Smak by Per AB och det är unikt lagrad rom i svenska ekfat.

Vi saluför även privata fat under A-Bay Spirit Private Cask där man själv väljer och lagrar sin rom.

https://a-bayspirit.com/

1019

Följ oss gärna på Facebook och på folkofolk.se för mer inspiration om alla våra drycker.

www.folkofolk.se

1243
16351755

Auld Rare Whisky Sweden AB är Sveriges första oberoende buteljerare. Säljer mindre utgåvor av dels nerlagda,äldre och framförallt god whisky. Alla buteljeringar är cask strenght och Single cask. Auld Rare fylls på tillande Glasflaskor av apoteksmodell.

 

1421

Beavertown brewery grundades 2011 av Logan Plant och har sedan dess vuxit med raketfart. På bara några år har Beavertown gått från att ha bryggt småskaligt i köket på en restaurang till att idag ha över 50 anställda och en årsproduktion på över 5 miljoner liter. Beavertowns öl känns lätt igen med sin unika design och på sin höga kvalitet. 

www.beavertownbrewery.com

982

Bergslagens Destilleri är en producent och buteljerare av svensk whisky, gin och snaps. I och med vårt första släpp av svensk whisky, trilogin ”Sherry Darling”, så satte vi från början en hög standard på den whisky som vi kommer ge ut framöver. I vårt lagerhus vilar 10 000-tals med liter i olika typer av fat (Sherry, Bouron, Maderia, Champagne etc) och de kommer att buteljeras när tiden är inne. Med oss på mässan har vi en del fatprover från lagret samt och prover på kommande planerade släpp.

Vi har sen många år tillbaka en ekologiskt gin, Bergslagens Organic, på Systembolaget samt den mycket uppskattade kummin snapsen ”Tre små gummor”. Givetvis blandar vi iordning en härligt Gin & Tonic till dig på mässan. 

www.bergslagensdestilleri.se

995

Bibendum är en av Sveriges ledande importörer av vin, öl och sprit och har fått förtroendet att representera ett stort antal starka producenter och varumärken på den svenska marknaden. Vi som arbetar på Bibendum har alla ett passionerat förhållande till mat och dryck som vi gärna vill dela med oss av. Målsättningen är att inspirera och skapa förutsättningar för en bättre dryckesupplevelse.

www.bibendum.se

853

The Bishops Arms är en svensk Gastropubkedja och våra pubar har varit det självklara valet för alla Sveriges ölälskare sedan 1993.

Vi finns idag på 40 platser över hela Sverige från Malmö i söder till Kiruna i norr.

Grundpelaren i vårt koncept är att erbjuda marknadens bredaste sortiment av öl och single malt whisky. Vi tillhandahåller mellan 100 - 300 flasköl samt 22 - 35 olika fatöl, som till störst del representeras av svenska och utländska mikrobryggerier.

Vi erbjuder även ett högkvalitativt vinutbud bestående av kända varumärken till ett förmånligt pris.

Vår mat håller hög standard och är en central del i vårt koncept. På menyn hittar man naturligtvis klassiska pubrätter som Högrevsburgare och Fish n’ Chips men vi lägger framför allt stor vikt vid att skapa maträtter med lokala råvaror som bas.

www.bishopsarms.com/vasteras

1730

Bryghuset Braunstein är ett mikrobryggeri och mikrodestilleri beläget i Køge på östra Själland. Det grundades 2005 av familjen Braunstein Poulsen.

Öl- och kryddsnaps från Braunstein skiljer sig i grunden från vanlig dansk brännvinsproduktion. Normalt används helt neutral sprit för snaps. På mikrodestilleriet i Køge Havn läggs istället stor vikt vid att du kan smaka själva råvaran; malt av högsta kvalitet, som de destillerar på. Det ger en tydlig färsk och fruktig smak, och bildar en exklusiv grund för en fin snaps. Det distinkta brännvinet kryddas med utvalda blandningar av kryddor, örter, rötter och bär, känsligt anpassat och förfinat efter flera års experimenterande med kombinationer och sammansättningar av ingredienser.

Detta har utmynnat i en rad unika produkter som måste smakas för att förstås. För att uppnå ytterligare finess, komplexitet och avrundade smaker lägger destilleriet ned stort arbete på att lagra flera brännvinssorter på allt från exklusiva Oloroso sherry-fat till nya ekfat.

Vägen till destilleriet Braunsteins unika spritdrycker går via råvaror av bästa kvalitet och en djup passion för resultatet. De lägger stor vikt vid hantverket och alla de små detaljerna som gör skillnad.

 

www.braunstein.dk

1225

1939 fick Bruichladdich nya amerikanska ägare som satsade stort på att göra en skotsk whisky för den amerikanska marknaden ”The real McCoy”. Satsningen föll samman på grund av andra världskriget. I modern tid har ägarskiftena fortsatt fram till 2001 då vinhandlaren Mark Rainer och bolaget Murray McDavid förvärvade Bruichladdich och gav destilleriet en ny fast grund att stå på. Under Rainers och destillerichefen Jim McEwans ledning har Bruichladdich gjort sig känt som Skottlands mest innovativa destilleri med mängder av nyskapande buteljeringar och egna tillverkningsmetoder. Presenteras av Nigab.

www.bruichladdich.com

1323

Chris Wine & Spirits är en erfaren importör och har funnits på den svenska vinmarknaden ända sedan 1943. Vi ställer ut med den omåttligt populära portföljen ifrån United Drinks. United drinks är ett danskt familjeföretag som specialiserat sig på utveckling av spritprodukter med tyngdpunkt på shots. Hos oss hittar du alla produkter från de populära varumärkena: Fishshot, Sour Fisk, Fisk pure raw, candyman, Ga-Jol & Anthon berg liqueur.

Nyheter i vår monter:

Glitter Fisk Diamond Drink Mixer,
Elderflower & Lime
nr. 83319
189:-

Fisk Pure Raw,
Salty Caramel
nr. 81217 
239:-

www.chriswine.se

1265

Cigarrhyllan.se startades och drivs utav tre bröder: Jonas-, Ulf- och Björn Bylund. Vi har inga spännande skrytfulla akademiska titlar men vårt stora intresse för cigarrer och service lade grunden för att Cigarrhyllan.se kunde bli verklighet. Målsättningen är att skapa en så snabb och effektiv butik som möjligt - främst med fokus på mobilen. Vi fokuserar mycket på att ge en personlig service där vi bidrar med vår gedigna kunskap om cigarrer och dess tillbehör. Hos oss ska du kunna få ut något av varje besök, även ifall du inte behöver handla något. Vi grundade Cigarrhyllan HB tidigt 2018 och eftersträvar att expeditera de nöjdaste kunderna i Landet.

www.cigarrhyllan.se

16831754

Clydesdale AB är ett entreprenörsdrivet företag som bygger på den enkla idén att försöka finna de speciella produkter som ger det där lilla extra. I den hårda konkurrensen som idag råder inom pub, bar och restaurangbranschen behövs något som fångar kunden. Clydesdale AB är leverantören av just den där lilla extra upplevelsen. I vårt sortiment hittar du drycker som många kunder har som sina absoluta favoriter och inte trodde de kunde hitta i Sverige.

www.clydesdale.se

992

Hos oss på ColorfulBrands finner ni följande produkter;

Nordés Atlantic Galician Gin 

Ampersand Strawberry Gin 

Double Dutch Drinks 

The Lost Distilleries 

I vår portfölj finner ni spännande produkter från färgstarka producenter som tänker i nya spännande banor och tänjer på gränserna. De går mot strömmen och utmanar normerna för att tillsammans med er konsumenter skapa nya förutsättningar! Välkomna förbi oss på en spännande provning av viner skapade utanför boxen. 

Vänligen Sebastian

www.colorfulbrands.se

1378

Coppersmith’s är Westeråsarnas egna bryggeri som startades sommaren 2014. Vi är som många andra craftbryggerier - entusiaster som brinner för att brygga god öl. Det finns dock saker som skiljer oss från andra.

Vi anser att öl ska drickas lokalt, det innebär också att vi anlitar leverantörer så nära oss som möjligt. Leverantörer med schyssta värderingar, aktivt miljöarbete, respekt för mänskliga rättigheter och bra djurhållning i landet är viktigare för oss än inköpspriset.

Our passion, your pleasure

Vi brygger öl med värderingar och god eftersmak, helt enkelt !

www.coppersmiths.se

955

Danderyds bryggeri ligger i Sätraäng och är ett litet lokalt hantverksbryggeri som drivs av ett gäng hängivna entusiaster som brinner för bryggarkonsten . Bryggeriets experimentella och utmanande idéer resulterar ofta i mörkare ölsorter med breda smakkombinationer. Flera öltyper finns även representerade hos oss

www.facebook.com/Danderyds-Bryggeri

1359

På DELIOVIN står vi för kvalité och brinner för vårt lilla men otroligt fina sortiment.

Vi har som idé att alltid erbjuda det ”lilla extra” och sätter dig som kund i focus.

Vårt mål är att alltid ha en historia bakom varje företag och produkt vi arbetar med.

VARMT VÄLKOMMEN!

www.deliovin.se

1023

Det goda från Italien erbjuder den smakrika parmigianon från Italiens gårdar. 
Vi erbjuder en ost helt fri från konserveringsmedel och tillsatser, vår ost består av endast ren ost. Vår ost är även fri från vax och parafin och det innebär att du kan äta kanterna då dem består av den rena osten.

Vår ost kan man ha till dem goda pastarätterna,en mysig kväll med vin och ost med balsamvinäger som tilltugg, gratinering på potatisgratängen, som smaksättning i svampsoppan eller varför inte grilla ostkanten med lite olivolja piri piri. Bara fantasin kan sätta gränser.

När du köper av oss får du även till en påse som är gjord av äggskal, äggskal för att osten andas och utesluter mögel och torrhet. Du kan ha osten i kylskåpet i 3 månader utan att den möglar eller blir torr. Vår påse kan du även återanvända.

1021

DIAGEO is the world's leading premium drinks business with an outstanding collection of beverage alcohol brands across spirits, beer and wine.

Our brand portfolio include brands like: Smirnoff, Johnnie Walker, Guinness, Baileys, J&B, Captain Morgan, Cîroc, Tanqueray, Gordons and Ron Zacapa… among many others.

Diageo is trading in approximately 180 markets and we employ over 30,000 talented people around the world with offices in 80 countries.

We also have manufacturing facilities across the globe including Great Britain, Ireland, United States, Canada, Spain, Italy, Africa, Latin America, Australia, India and the Caribbean.

The company is listed on both the London Stock Exchange (DGE) and the New York Stock Exchange (DEO).

We would like to welcoming you all to our stand where we´re serving Ron Zacapa and Cocktails from our renowned portfolio, in the World Class Bar.

Cocktails made with Tanqueray, Zacapa, Bulleit, Johnnie Walker and more will be served.
 

www.diageo.com

9971636

Edrington Sweden AB är ett försäljnings- och distributionsföretag i vin- och spritbranschen, tidigare känt som Maxxium Sweden AB. 

Maxxium Sweden har ägts av The Edrington Group i Skottland sedan april 2009, då dessa tillsammans med Beam Global Spirits & Wine ingick i ett gemensamt distributions- och försäljningssamarbete.

Den 1 april 2012 ändrade Maxxium Sweden AB namn till Edrington Sweden AB.

The Edrington Group är Skottlands ledande internationella premuimspritföretag, mest känd för The Famous Grouse, Highland Park, The Macallan och Brugal Rom. Bland Beam Global Spirits & Wines varumärken kan nämnas Jim Beam, Maker’s Mark, Laphroaig och Sauza Tequila.

Utöver Edringtons egna varumärken ingår även Lucas Bols, Drambuie, Piper Heidsieck Champagne med flera i Edrington Swedens portfölj.

www.edrington.se

998

Eskilstuna Ölkultur är ett lokalt företag och en förening som under 2008 startade Sveriges första bryggeripub i en gammal kulturbyggnad i centrala Eskilstuna. Mikrobryggeriet tillverkar öl med hantverksmässiga, traditionella metoder och råvaror av högsta kvalitet.

www.eskilstunaolkultur.se

1350

Whiskyn skapades 1896 av Matthew Gloag. Hans farfar, också kallad Matthew, startade familjefirman redan 1835 i Perth, en bit norr om Edinburgh. Hans far William började blanda whisky på 1860-talet. Idag är hemmabasen Glenturret Distillery i Crieff. Företaget tillhör sedan 1999 Edrington, som då förvärvade Highland Distillers, där Famous Grouse ingick sedan 1970.

www.edrington.se

1666

FERNA Forge Brewery är ett hantverksbryggeri beläget i hjärtat av Bergslagen. Namnet FERNA kommer från järnbruket som fanns i Bergslagen, 1600-1900-talet. Järnbrukets historia ligger till grund för våra ölsorter.

Bryggeriet startades av tre ölentusiaster som levererade första ölen i början av 2016.

 

www.fernabrew.se

1398

Prisbelönt ekologisk Cheddar från Godminster och engelska handgjorda marmelader i riktigt spännande smaker från Hawkshead Relish. Fine Deli har fina mässerbjudanden så att du kan köpa med dig produkterna hem.

www.finedeli.se

1039

BEER BEFORE GLORY

Så lyder de ledord som Firestone Walker jobbar efter genom att ständigt påminna sig själva om att allt de gör är för ölets skull. Visionen är det perfekta ölet som de alltid strävar mot vilket gör att de aldrig nöjer sig med bara gott nog. ”Beer before glory” handlar om deras hantverk, något som Firestone Walker ständigt ödmjukt finslipar.

www.firestonebeer.com

1562

INSPIRED BY ADVENTURE
  BREWED IN LONDON

Fourpure grundades 2013 av bröderna Tom och Daniel Lowe i Bermondsey i London. Sedan dess har de firat stora framgångar. Idag är de ett av de större hantverksbryggerierna i Storbritannien och befinner sig i ständig tillväxt.
Namnet Fourpure är inspirerat av bryggeriets ambition att inte ta några genvägar och att respektera de fyra klassiska grundingredienserna i öl – Malt, Humle, Vatten och Jäst. Att brygga riktigt bra öl helt enkelt!
Fourpure söker inspiration i äventyr och olika ölstilar världen över, för att sedan skapa sina egna tolkningar i bryggeriet i London.

www.fourpure.com

1561

Ginger Joe är en uppfriskande törstsläckare med spännande smak av ingefära. Drycken är inspirerad av Joseph Stone, Ginger, en mustaschprydd grönsakshandlare bosatt i London och grundare till huset Stone’s. Legenden säger att Joe älskade den kittlande smaken av ingefärsrot och det var vid hans första djupdykning i ingefärsdrycken kring år 1740 som mustaschen blev hans signum.

www.solera.se

1727

Glenfiddich är på många sätt det nav kring vilket den klassiska maltwhiskyvärlden snurrar.  Glenfiddich betydelse för den moderna whiskyn kan knappast överskattas. På punkt efter punkt är Glenfiddich en föregångare och har mer eller mindre skapat marknaden för whisky som vi i dag känner den.

Glenfiddich är samtidigt ett destilleri som alltid har gått sina egna vägar, som utmanat branschen och som sökt och funnet nya sätt att destillera och lagra whisky.

1728

Göteborgs Nya Bryggeri är skapat av göteborgare, för göteborgare och alla som önskar att de vore göteborgare. Vi har ett gediget kunnande, glädje och passion för öl. Vårt fina moderna ekologiska hantverksbryggeri ligger i Västra Frölunda. Ambitionen är växa och alltid skapa öl som väcker och släcker törst. 

 

www.gbgnyabryggeri.se

1416

Hantverksbryggeriet är precis som det låter, ett litet bryggeri där vi brygger öl enligt traditionella metoder på ett hantverksmässigt sätt. Vi producerar välhumlade och smakrika öl. Våra öl bryggs av ölälskare - för ölälskare!

www.hantverksbryggeriet.se

962

Herida Brands är ett litet familjeföretag med ett stort hjärta för rom. Företaget startades 2007 med enbart ett märke i produktportföljen. I dag  importerar vi rom ifrån olika delar av världen men även vin från Italien och Tyskland. Så kom förbi vår monter och provsmaka BiancaVigna Prosecco samt Calles Riesling.

Hjärtligt Välkomna!

www.herida.se

993

Många destillerier tillverkar fantastisk whisky, men några få lyckas bättre än andra. Som alltid finns det inga rätt eller fel när det gäller smak, men kvalitet, noggrannhet och förutsättningar skiljer destillerier från varandra. Det finns mycket som gör Box Destilleri unikt. 

www.highcoastwhisky.se

996
1729

Jack Daniel’s är en rock n roll ikon. Men bakom detta ikoniska varumärke finns också Amerikas äldsta registrerade destilleri som har ett gediget hantverk och en historia som sträcker sig tillbaka i över 150 år. Varmt välkommen till vår monter och prova vår 150 års jubileumsutgåva eller en annan medlem i Jack Daniel’s familjen.

www.philipsonsoderberg.se

1340

Köpings Musteri och Cideri är ett familjeföretag med dryckeskvalitet i fokus. Vi gör hantverkscider och muster för en ren dryckesupplevelse. Våra odlingar och vår förädling är KRAVcertifierade. 

www.kopingsmusteri.se

1751

Länna bruk är det så kallas urban winery. Att tillverka vin i staden borta från odlingarna där man på grund av klimatet inte kan odla dom själva.

Våra druvor handskördas nere i Grekland och packas försiktigt för att sedan kyltransporteras ut till Länna där vårt arbete startar.

Hela processen sker i Länna. Allt från krossning, pressning, jäsning, lagring och buteljering. Fördelen är att vi då har full kontroll över alla moment inom tillverkningen.

www.lannadryckeshandel.se

1251

Lucky Ones Wines & Beers är ett familjeföretag som fokuserar på att importera hantverksöl från passionerade bryggare i Europa och Skandinavien. Våra producenter återfinns i bl a Irland, Storbritannien, Tyskland, Finland och Sverige med namn som Third Barrel Brewing (Irland), Wild Weather Ales (England) , Coolhead Brew (Finland) och Prinskatts Hantverksöl (Sverige).

www.lucky-ones.se

1592

Närproducerad och med smak i världsklass. Lundberg Classic, Golden Spiced är en rominspirerad dryck som på kort tid blivit både känd och erkänd. När det gäller rom-inspirerade drycker är balansen viktigast av allt – och Golden Spiced kan mäta sig med de bästa. Med sin nyanserade och generösa stil är Lundberg Classic en given favorit och har redan hittat en trogen skara kunder.

http://www.lundbergclassic.se

1672

Smaken är det viktiga hur kombinerar vi mat och dryck. Smaken är också otroligt olika så att hitta vad just du tycker om. 
Jag väljer alltid att fokusera på smaker och kombinationer, där drycken ihop med tilltugget är det intressanta. Jag brinner för smaken. 

www.facebook.com/maddemadtaste/

1651

Möllys är ett litet bryggeri från Eskilstuna. På Möllys bryggs det med mycket känsla o spontana infall. Här finns inga regler o all öl ska kännas unik o ha sin speciella smak. Max kapaciteten är 500L per bryggning.

www.mollyscraftbeer.se

1380

Multibev är ett dotterbolag inom Solera Beverage Group Sweden, tidigare PrimeWine Group, med fokus på att bygga upp en strategisk sprit-, öl- och ciderportfölj. Solera Beverage Group Sweden tillhör den nordiska dryckesgruppen Solera Beverage Group och är ett av de ledande dryckesföretagen för import och marknadsföring av vin, sprit, öl, cider och alkoholfria drycker.
På Vin i Västerås tar man med sig Ginger Joe.

www.solera.se/importorer/multibev/

1420

Nigab är en av Sveriges främsta leverantörer av viner och andra exklusiva drycker till den nationella marknaden och till nordisk Travel Retail. Nigab som grundades 1983 representerar ett stort antal mycket välkända varumärken inom alla dryckessegment. Nigab ingår i danska HansJust-gruppen och har kontor i Stockholm och Göteborg. Nigab sysselsätter 35 personer i företrädesvis i sälj- och marknadsfunktioner.

www.nigab.se

884

Nordés är namnet på den Atlantvind som sveper in över Galicien och starkt präglar det nordvästra hörnet av Spanien. I Galicien frodas Albariñodruvan vilket ger aromatiska viner med hög syra. Det är just Albariñodruvan som är basen i Nordés vilket ger den en fruktig karaktär olikt någon annan gin på marknaden. Utöver denna egenskap får Nordés sina fantastiska aromatiska inslag av bland annat Salvia, Eukalyptus, Kardemumma, Hibiskus & Ingefära för att nämna några av dom totalt 10 botaniska råvaror som ingår i blandningen. 

 

Double Dutch Drinks grundades av dom holländska tvillingarna Joyce & Raissa i London, UK. Ständigt nämnda i brittisk press som en av dom främst aktörerna på marknaden är nu siktet inställt på att ge sig an resten av världen! Oavsett om du föredrar klassisk Indian Tonic, smaksatta varianter eller härligt kryddiga Ginger Beer kommer Double Dutchs premium produkter att höja din drink till skyarna. Aldrig förr har det varit enklare att skapa fantastiska drinkar och imponera bakom baren! 

 

Den fruktiga profilen på Nordés tillsammans med Double Dutch är en ”match made in heaven” titta förbi och låt dig inspireras av en härligt fruktig Gin & Tonic eller varför inte svalkande kryddig drink med Ginger Beer. 

 

 

www.colorfulbrands.se

1634

Odd Island Brewing är från Göteborg och drivs av tre musikanter.

Daniel Svensson och Peter Iwers  spelade båda i hårdrocksbandet In Flames och Daniel Forsman är en lokal musiker ifrån Gbg. Efter många år på vägarna hade vi testat all öl i hela världen och det kändes att det var dags att brygga dem själva. Vi visste hur en öl skulle eller inte skulle smaka och Odd Island startades. Att driva ett bryggeri är inte så annorlunda mot att spela i band tycker vi. Vi har våra roller och precis som med bandet jobbar vi tajt ihop för att få till en bra grund. 

Vi har en årskapacitet på 200.000 L och vi fortsätter att öka.

5 öl finns på systembolaget förutom säsongsölen som släpps vid jul och andra högtider. Dessutom finns det ett par folköl ute i butikerna.

Om man skulle sammanfatta våra öl med några ord: Lättdrucket med hög hinkabilitet.

www.oddisland.se

1582

I över 20 år har Philipson Söderberg sonderat terrängen världen över för att kunna erbjuda marknadens mest spännande och prisvärda viner och whiskysorter.
Vi representerar mängder av fantastiska varumärken och produkter från hela världen, och strävar efter att kunna förmedla så mycket kunskap och inspiration som möjligt.
Allt för att våra konsumenter ska få den bästa möjliga dryckesupplevelsen.

www.philipsonsoderberg.se

1081

Plantation Rum är resultatet av ett nära samarbete mellan de bästa romproducenterna i Karibien, samt Syd- och Centralamerika. Cognac Ferrand väljer noggrant ut den bästa rommen från de bästa producenterna. Rommen mognadslagras i produktionsregionen och skeppas sedan över till Frankrike för den slutliga förädlingen.

Plantations grundare och Cellar Master, Alexandre Gabriel är en välkänd personlighet i rom världen. Han kan identifiera varje romproducerande land, region och destilleri. Han har kännedom om deras jordmån, klimaten på varje ö och vilken destillationsteknik som används – fransmännen sammanfattar detta med ordet terroir. Alexander Gabriel väljer ut de bästa, individuella faten, bland alla, ur varje destillatörs lager. Det är hans sätt att respektera den unika personlighet som man hittar i de bästa romdestillaten i Karibien. Presenteras av Spring Wine & Spirits.

www.plantationrum.com

1325

Poppels är ett modernt helt Ekologiskt bryggeri med gamla anor. Vi är stolta över att föra vidare en hantverkstradition som utvecklats under tusentals år. Även om vi idag har helt andra förutsättningar med modern bryggteknik, ett stort utbud av råvaror med hög kvalitet och god kunskap om den kemi och biologi som ligger bakom bryggeriprocessen brinner vi i grund och botten för samma sak som våra föregångare alltid gjort, nämligen att brygga fantastiskt öl! Vi är djupt passionerade i vår strävan att fler ska upptäcka denna underbara dryck på riktigt, gärna genom att göra smak kopplingen till mat. 

www.poppels.se

977

For Chocolate Lovers!

I hjärtat av Stockholm sker både produktion och butiksförsäljning utav Pralinhusets färska och högkvalitativa choklad. Ni hittar oss också ute på mässor runt hela Norden och norra Europa  – precis som på denna mässa!

Ett stort utbud av bland annat praliner, tryfflar och chokladkakor i unika smakkombinationer finns att hitta hos oss. Våra vackra chokladkakor tillverkas för hand med naturliga råvaror och mycket kärlek. Vi arbetar endast med rena smaker och erbjuder choklad av högsta kvalitet.

Upptäck din favorit och avnjut denna som den är, eller i kombination med en god dryck. Glöm inte att chokladen även gör en fin present till någon du bryr dig om.

Välkommen till oss på Pralinhuset - Vi ses i montern!

www.chokladhotell.se

1040

Råstoff Salty Caramel har på kort tid blivit en av svenska folkets stora favorit! Råstoff har en härlig smakkombination av butterscotch-kola toppad med det finaste av havssalt från Læsö i Danmark

www.facebook.com/Raastoff

17121745

Det är den specifika kombinationen av Guatemalas mark, klimat och höjd som ger oss möjligheten att skapa vad som allmänt anses vara världens bästa rom. Ron Zacapa är ett varumärke under Diageo, ett av världens ledande tillverkare av alkoholdrycker inom kategorierna sprit och öl inom premiumsegmentet. 

 

www.diageo.com

1308

Delikatesser från medelhavet som bara baseras på god och hälsosam mat.

www.sabalan.se

1221

Historien om Sälens eget bryggeri började hemma i källaren med experimentlust och passion för god öl. Bryggeriet grundades 2012 som ett pub bryggeri i samma lokal som "moderkrogen" Gustav grill & bar i Lindvallen. 2017 expanderade vi och flyttade till egna lokaler några snöbollskast bort.

Bryggeriet strävar idag efter att göra hantverks öl med stor variation från traditionell lager och IPA till fruktöl och tyngre stout.

www.salensfjallbryggeri.se

1549

Nyhet! Från skaparna av Små Sure kommer nu Silly Pineapple. God som den är och utmärkt i cocktails. Smaken är härligt syrlig, perfekt balanserad med smak från färsk, söt ananas. Med en glammig look kan vi konstatera att Silly också är en härlig inredningsdetalj. Var skulle du ställa din Silly-flaska? Välkommen till Silly-montern!

www.facebook.com/sillyoriginal

1710

Det har gått några månvarv sedan 1997 då den första flaskan öl tappades på Slottskällans bryggeri. Nu som då vill vi bidra med smakrikt öl som framställts hantverksmässigt i mindre serier, för att visa att öl kan vara så mycket mer än de produkter som de stora bryggerierna tillverkar. Den här inriktningen har gjort att vi kunnat berika marknaden med till exempel porter, stout och veteöl, ölstilar som tidigare var sällsynta i Sverige. Slottskällan Bryggeri är dotterbryggeri till Coppersmith's i Westerås

https://www.slottskallan.se/

1724

SMÅ – Den stora succén från Danmark som har tagit Sverige med storm!
SMÅ, även känt som SMÅ Sure, har på rekordtiden 2 år kommit att bli en av de mest framgångsrika spritvarumärken på den svenska marknaden. Med sina sprakande färger och pricksäkra smaker har SMÅ-familjen blivit en given partner in crime för alla festliga tillfällen. Alltid kul, färgglad och framför allt – Nästan alltid SUR!
SMÅ är vodkabaserad och veganvänlig – Alltid låg i alkohol men hög i smak. En glad stämningshöjare som finns i olika smaker för att alla ska kunna hitta sin favorit.

www.smashots.se

1392

Smaksinnet är ett ungt företag som brinner för mat och dryck samt andra livsnjutande produkter och upplevelser inom vin och mat. Smaksinnet importerar fantastiska bubblor från Italien, Frankrike och Spanien.

Cava från Castell del Remei i Spanien

Champagne från Mallol-Gantois som bara gör 25.000 Grand Cru om året 

Franciacorta som är italiens Champagne. Vi jobbar där med en av de bästa husen - Bersi Serlini.

Missa inte oss!

www.smaksinnet.se

892
1550

Destilleriet Spirit of Hven är världsunikt, ett av världens minsta kommersiella Pot Still destilleri, där allt från mäskning till jäsning, destillering samt ekfatslagring och buteljering sker under samma tak. Ett litet format ger helt andra förutsättningar för att utvinna maximalt av doft och smak, liten storlek ger större kontaktyta per volymenhet för de kemiska reaktioner som skapar önskad karaktär.

I destilleriet Spirit of Hven är allt designat in i minsta beståndsdel för att kunna skapa den unika karaktär som skall kunna ge världens bästa sprit i sin kategori. Vi arbetar med långa jästider samt ett flertal kombinationer av egna jäststrängar för att kunna få fram rätt doft och smak i slutgiltig sprit

www.hven.com

1002
1709

Strömsholms Brygghus som fyller 10 år i höst brygger öl som bryggarna själva vill dricka, mestadels i brittisk stil, även om en o annan tysk eller belgisk öl dyker upp ibland, vi har 15 olika öl på Systembolaget och 6 alkoholsvagare i dagligvaruhandeln inkl. En Riktig Svagdricka, bryggd på gammalt vis med riktigt bränt socker. Vår storsäljare i dagligvaruhandeln är En Riktig Lättöl, som vid blindprovning många gånger tas för ett starkare alternativ. Hos Systembolaget är fortfarande efter 10 år Slussvaktaren vår bäst säljande öl, en klassisk brittisk bitter. Mest kända är vi nog dock för vårt samarbete med Herman Hednings skapare och tecknare Jonas Darnell, tillsammans har vi tagit fram ett antal olika öl, alla med Jonas typiska teckningar på etiketten.

En annan välkänd öl vi brygger är vår årgångsöl, Malakias. Malakias är en hyllning till vår hemstad Köping och den stora stadsbranden 1889, samt en hyllning till vår förkärlek för Skottland och dess destillat, Malakias bryggs på malt från ett välkänt destilleri på ön Islay på Skottlands västkust. Premiär för årets brygd blir här på Västerås Öl & Destillat.

Vi har ett bryggverk på 20 hl och brygger ca 1500 hl/år.

www.stromsholmsbrygghus.se

13761003

Smaker och tradition från de svenska landskapen i moderna delikatesser.

Genuin mattradition med svenska smaker. Traditionella delikatesser från Sveriges landskap. Vår grundidé är att knyta samman gamla värden med den kunskap som finns i den svenska mattraditionen. Att vi dessutom, i så stor utsträckning som det går, använder oss av de omgivande råvarorna i skog och mark, ser vi som en stor förmån.

 

www.svensktmathantverk.se

1240

The Lost Distillery Company är en oberoende buteljerare av Skotsk Maltwhisky. Vi är tvångsmässiga kring vårt hantverk och kompromisslösa när det gäller kvalitet. Vårt uppdrag är att skapa ett modernt uttryck av legendarisk whisky som på sin tid tillhörde toppskiktet av hantverket i whiskyproduktion, dom flesta verksamma för nästan ett sekel sedan. Det finns ingen magisk formel för vad vi gör. Vi har inte ett lager fullt av gammal glömd whisky, vi har inget hemligt recept eller DNA-analys och vi har inga planer på att återuppta några av dessa förlorade destillerier. Svaret på vad vi gör ligger i historieböckerna…

The Archivist Series 46% ABV, a blend of 15-18 yo Scottish Malt Whisky 

Auchnagie (Highlands)           1812-1911
Stratheden (Lowlands)           1829-1926
Towiemore (Speyside)           1898-1931
Jericho (Highland)                  1824-1913
Gerston (Northern Highlands)1796-1882 & 1886-1914
Dalaruan (Campeltown)         1825-1925
Lossit                  (Islay)          1817-1867

www.colorfulbrands.se

1637

Det hela började på Tallåsvägen i Falkenberg. Ölentusiaster, massvis av säckar med malt och en hel del experimenterande. Resultatet blev The Pine Ridge Brewery. Kaxigt öl med kaxig smak. Nu finns The Pine Ridge Brewery i det nybyggda bryggeriet på Södergatan. Följ gärna med på resan.

www.pineridgebrewery.se

1358

TOMP Beer Wine & Spirits AB säljer och marknadsför en rad olika varumärken på den svenska marknaden inom segmenten öl, cider, vin och spritdrycker. Våra kunder är Systembolaget, restauranggrossister, restauranger, pubar, barer, nattklubbar och hotell. 

Företaget grundades våren 2004 av Tommy Olsson och Mikael Pettersson. Namnet TOMP kommer från ägarna och grundarnas initialer. Idag drivs företaget av 4 operativa delägare, varav grundarna är 2 av dessa.

TOMP arbetar idag med ca 50 samarbetspartners och leverantörer från hela världen som förser oss med fantastiska drycker.

Vi är ett företag där flexibilitet är vårt främsta ledord och vi är väldigt måna om att både våra kunder och medarbetare ska känna glädje av att jobba med, och hos TOMP. Vi försöker jobba så nära våra kunder och samarbetspartners som möjligt och vi strävar alltid efter att vara lyhörda inför deras önskemål.

Varmt välkomna att samarbeta med oss på TOMP.

 

www.tomp.se

987
1600

Vivsta Destilleri är världens nordligaste destilleri för rom. Företaget grundades 2016 och är beläget i Timrå på Vivstavarvs gamla pappersfabrik. Vår rom produceras hantverksmässigt på plats i Sverige. Den är gjord på ekologisk melass som importeras från Sydamerika samt vårt fina Timråvatten. Produktionen startade i oktober 2017 och nu växer lagret stadigt med rom på bourbon- och sherryfat. Med oss till mässan kommer vi ha smakprov på kortidslagrad rom av båda fattyperna. Vi kommer också ha med oss en starkvinsglögg.

www.vivstadestilleri.com

1539

På Beersmiths behåller vi det traditonella sättet att brygga öl, men vi använder modern teknik och har kul samtidigt!

Vi en stor bredd av olika sorter, allt från traditionell klassisk lager och IPA till New England IPA med frukt och stora stouts med nötter och kryddor.

De flesta av ölen är ofiltrerade, då vi vill behålla så mycket smak och karaktär som möjligt.

Vi är ett familjeägt bryggeri baserade i Högsbo, Göteborg.

www.beersmiths.se

989