MÄSSANS UTSTÄLLARE

På Västerås stora ölmässa och whiskymässa, Västerås Öl & Destillat, hittar vi bland utställarna stolta ambassadörer för mikrobryggerier, bryggerier, ölimportörer, bryggmästare, whisky-, rom-, gindestillerier, whiskyimportörer, brännerier, huvudmän och dryckesföretag med övrigt destillat samt tillhörande delikatesser.

Vill ni ställa ut på Västerås Öl & Destillat?
Läs mer och anmäl er intresse här!

 

Listan med utställare avser mässan 2018.
Uppdaterad utställarlista för 2019 kommer inom kort.

1581

Bra Sprit Sweden är ett mindre företag med fokus på något udda spritsorter och annorlunda smaker. Företaget är ungt och arbetar nu med att arbeta upp sortimentet. Första produkten Riga Black Balsam lanserades i slutet av juni 2018.

Riga Black Balsam är tillverkad sedan 1752 och är ett av de äldsta varumärkena i världen
i kategorin bitter alkohol. Riga Black Balsam har en unik och väldigt karakteristisk smak.

www.brasprit.se

1537

Bunnahabhain har varit en del av ön Islays whiskyhistoria sen 1881. Namnet betyder flodmynning och destilleriet tar sitt vatten direkt från en källa på området vilket man är ensamma om på Islay. 
 För att behålla alla naturliga aromer i whiskyn har Bunnahabhain sedan några år tillbaka valt att inte kylfiltrera sina single malts. Eedan 2012 har Bunnahabhain vunnit fler än 90 priser i whiskytävlingar världen över.

 

1579

Burger Söhne Sweden AB tillhör Burger Söhne Group som är en koncern inom cigarr- och cigarilltillverkning sedan 1864. I Sverige representerar Burger Söhne Sweden försäljningen av on! vita och torra nikotinpåsar, Al Capone mini portionssnus samt cigarillerna Moods, Ritmeester, Al Capone och Dannemann. Vår tillverkning av on! nikotinpåsar och Al Capone snus sker i vår fabrik Råå S AB i Helsingborg och vi exporterar till tre kontinenter. Med egna tobaksfält i Brasilien har vi fullständig kvalitetskontroll från ”tobaksfrö till cigarr / cigarill” och vi bedriver cigarr- och cigarillproduktionen i  Brasilien, Tyskland, Honduras, Indonesien, Spanien, och Schweiz.

1574

I'm Wilbert Duijvesteijn and I am 'Den Bryggande Holländaren'.
A few years ago I moved to Gnesta from Rotterdam together with my wife Theresa McGovern, where we started our own brewery, out of our shared love for beer.

Some say the best thing about Holland is; it has Belgium next door. Well, I don’t know about that, but Belgium defiantly inspired us to brew our own unique flavors, beer that hardly fall into any particular category.
We work, to a large extent, together with local produce and believe in creative brewing where we find boundaries without losing the balance.

www.denbryggandehollandaren.se

1548

Fourpure Brewing grundades 2013 av bröderna Tom och Dan Lowe i Bermondsey, London. Sedan dess har de firat stora framgångar. Idag är de ett av de större hantverksbryggerierna i Storbritannien och befinner sig i ständig tillväxt. Namnet Fourpure är inspirerat av bryggeriets ambition attinte ta några genvägar och att respektera de fyra klassiska grundingredienserna i öl- malt, humle, vatten och jäst. Inspirationen till sina prisbelönta öl får man från äventyr och olika ölstilar världen över som man sedan skapar egna tolkningar av i bryggeriet i London.

www.beavertownbrewery.com

1561

Gamla Enskede har en unik karaktär och historia, som Sveriges första trädgårdsstad. Med influenser från England och Tyskland byggdes Gamla Enskede i början av 1900-talet. Här kantas de krokiga gatorna av villor och radhus med grönskande förgårdsmark. Mitt i detta ligger vårt bryggeri där vi brygger öl i liten skala enligt hantverksmässiga metoder på de bästa ekologiska råvaror.

Med inspiration från både historia och nutid skapar vi balanserade och smakrika öl, ofta med en något lägre alkoholhalt. Våra öl har inspirerats av och hämtat sina namn från området. Just därför har vi även låtit den, för området, typiska Enskedestugan pryda våra etiketter.

www.gamlaenskedebryggeri.se

1532

1966 brann den numera välkända Gävlebocken ned för första gången, och ett decennium senare stängde Bockens Bryggerier där min farfar var bryggeriansvarig. 2016 startade GefleBockens Bryggeri som en hyllning till båda dessa och för att hitta nya ölstilar som passar i dagens moderna öl!

Kan tilläggas att vi gör öl som hyllar den välkända Gävlebockens öden genom triologin The Burned Bock som symboliserar den nedbrunna bocken svart som sot om denna Imperial Stout, Ruby Bock-Brinner in the shit som den brinnande bocken, röd eldig och stark, samt Bock: I´m Still Standing den gula halmobocken som står stark gul o fin när den överlevt! Dessa hyllas även totalt i våran: The Rise and Fall of The Burning Bock American Pale Ale!

www.geflebockens.se

1533

Jädraås Bryggeri och varumärket Jädraöl startades 2011 i Jädraås utanför Sandviken i Gästrikland. Bryggeriet har sedan dess expanderat från att brygga 150L till dagens produktion på 1000L per bryggning. Bryggeriet har ett bredd utbud av öl, från en lättdrucken Lager till IPA och Stout. Bryggeriet flyttade för några år sedan från Jädraås till Gävle för att ytterligare kunna utöka produktionen. Sedan September i år ingår Jädraås Bryggeri i ett samarbete med GefleBockens Bryggeri, men kommer att drivas vidare som ett enskilt bryggeri där både recept och varumärke kommer att bibehållas. Ambitionen är att tillhandahålla ett bra basutbud som kommer kompletteras med tillfälliga batcher som tar ut svängarna mer. Några av nyheterna hos bryggeriet är Gästrikeserien som tagits fram med hembryggare från orten, samt stouten OAK10 som är bryggeriets första ekfatslagrade öl.

www.jadraol.se

1580

Sahlins Brygghus är ett bryggeri beläget i Dalarna. Vi har bryggt öl sedan 2015 och fokuserar på produktion av hantversksöl. Vi vill fortsätta på den hantverkstradition som funnits på gården i flera hundra år.

Bryggeriet ligger på en gård med anor från 1300 talet. Vår släkt flyttade ner från Leksand och köpte gården 1902. 

www.sahlinsbrygghus.com

1544

Sälens Fjällbryggeri grundades 2012, men historien börjar några år tidigare. 2008 byggdes Gustav Grill & Bar ut och fick en pubdel. Vi bestämde oss för för att vi skulle ha Sälens största och bästa utbud av öl & whisky här!

Anledningen var framför allt för att det var sådana pubar vi själv gillade att besöka när vi var ute och for i andra delar av landet, men också för att utbudet på öl i Sälen var sanslöst sorgligt......

www.salensfjallbryggeri.se

1549

Följ oss gärna på Facebook och på folkofolk.se för mer inspiration om alla våra drycker.

1243

Amarula Cream är en helt naturlig produkt som tillverkas av frukten från Marulaträdet. Frukten mognar i februari och mars och avger då en härligt tropisk doft som lockar till sig mängder av vilda djur. Horder av elefanter vandrar i dagar för att få tillfälle att kalasa loss på frukten från marulaträdet som därav fått namnet "The Elephant Tree". 

1409

Arcus Sweden AB är ett helägt dotterbolag till Arcusgruppen. Bolaget startades 2002 och är ett av de ledande varumärkesföretagen på den svenska marknaden för alkoholhaltiga drycker. Arcus Sweden representerar dels Arcusgruppens egna varumärken och har dels utvecklat samarbeten med några av de största och mest välkända sprit- och vinproducenterna i världen.

Arcus strategi är att genom lokal marknadskompentens och fokus stärka och vidareutveckla våra egna och våra partners varumärken och därmed säkerhetsställa långsiktig tillväxt på den svenska marknaden. Vår vision är att både våra kunder och uppdragsgivare skall uppfatta oss som den mest attraktiva partnern. Detta genom att erbjuda en stark varumärkesportfölj med både etablerade och marknadsledande varumärken och nya och innovativa produkter med potential för framtidspotential. Allt för att erbjuda konsumenterna och våra kunder ett sortiment av hög kvalitet som är både attraktivt och levande.

www.arcussweden.se

1004

Arvid Nordquist HAB är familjeföretaget som grundades redan 1884 och har sedan dess varit en av Sveriges främsta importörer av högklassiga drycker och matvaror.

Fuller’s brygger sin öl på anrika ”The Griffin Brewery” där man bryggt öl sedan 1600-talet. Idag är de Londons enda familjeägda bryggeri och kända världen över för sin klassiska och innovativa ölportfölj.

www.arvidnordquist.se

1503

Beavertown brewery grundades 2011 av Logan Plant och har sedan dess vuxit med raketfart. På bara några år har Beavertown gått från att ha bryggt småskaligt i köket på en restaurang till att idag ha över 50 anställda och en årsproduktion på över 5 miljoner liter. Beavertowns öl känns lätt igen med sin unika design och på sin höga kvalitet. 

www.beavertownbrewery.com

982

Bergslagens Destilleri är en producent och buteljerare av svensk whisky, gin och snaps. I och med vårt första släpp av svensk whisky, trilogin ”Sherry Darling”, så satte vi från början en hög standard på den whisky som vi kommer ge ut framöver. I vårt lagerhus vilar 10 000-tals med liter i olika typer av fat (Sherry, Bouron, Maderia, Champagne etc) och de kommer att buteljeras när tiden är inne. Med oss på mässan har vi en del fatprover från lagret samt och prover på kommande planerade släpp.

Vi har sen många år tillbaka en ekologiskt gin, Bergslagens Organic, på Systembolaget samt den mycket uppskattade kummin snapsen ”Tre små gummor”. Givetvis blandar vi iordning en härligt Gin & Tonic till dig på mässan. 

www.bergslagensdestilleri.se

995

Berntson Brands AB är ett modernt företag på den svenska marknaden för alkoholhaltiga drycker. Företaget har framgångsrikt verkat på marknaden sedan 50-talet och utvecklat många av världens ledande varumärken i Sverige.

Berntson Brands av idag är ett oberoende bolag med tydlig inriktning på starka globala spritvarumärken. Strategin är att via sälj- och marknadsexpertis stärka och vidareutveckla våra partners varumärken och samtidigt ge våra kunder ett lönsamt samarbete. Med oss på mässan har vi anCnoc, Old Pulteney, Balblair, Speyburn samt Bushmills. Hjärtligt välkomna!

www.berntsonbrands.se

1006

Många destillerier tillverkar fantastisk whisky, men några få lyckas bättre
än andra. Som alltid finns det inga rätt eller fel när det gäller smak, men kvalitet,
noggrannhet och förutsättningar skiljer destillerier från varandra. Det finns
mycket som gör Box Destilleri unikt. 

www.boxwhisky.se

996

BrewDog grundades 2007 av två unga skotska entusiaster som tröttnat på likriktat stordriftsutbud och bestämde sig för att göra öl de själva ville dricka. Turligt för dem var de inte ensamma om att vara uttråkade. Genomslaget för ölen de bryggde var snabbt, delvis för deras kaxiga, respektlösa attityd och diverse marknadsföringshyss men mest för kvaliteten. Om de inte levererat enligt sitt motto ”Craft Beer For The People” hade historien knappast blivit mer än en kortlivad parentes. Öldrickare är ju inte mer lättlurade än andra, bara mer attraherade av bitterhet.

www.brewdog.com

1558

Campagne de France är ett tvåmanna företag som säler våra autentiska produker på olika mässor runt om i Sverige. Våra produkter har visat sig mycket populära och vi har en stor återkommande kund bas som är roligt att träffa igen vid varje tillfälle. Vi har i vårt sortiment bla 16 olika handgjord franska lufttorkade korvar, handgjorda bondostar och fina hårdostar som Gruyere, Comte och Parmesan.

Vi ser fram emot att träffa alla våra nuvarande kunder och hoppas på att ny kunder ska komma och få en ny smakupplevelse av våra produkter.

Härtligt välkomma!

1296

Coppersmith’s är Westeråsarnas egna bryggeri som startades sommaren 2014. Vi är som många andra craftbryggerier - entusiaster som brinner för att brygga god öl. Det finns dock saker som skiljer oss från andra.

Vi anser att öl ska drickas lokalt, det innebär också att vi anlitar leverantörer så nära oss som möjligt. Leverantörer med schyssta värderingar, aktivt miljöarbete, respekt för mänskliga rättigheter och bra djurhållning i landet är viktigare för oss än inköpspriset.

Our passion, your pleasure

Vi brygger öl med värderingar och god eftersmak, helt enkelt !

www.coppersmiths.se

955

Danderyds bryggeri ligger i Sätraäng och är ett litet lokalt hantverksbryggeri som drivs av ett gäng hängivna entusiaster som brinner för bryggarkonsten . Bryggeriets experimentella och utmanande idéer resulterar ofta i mörkare ölsorter med breda smakkombinationer. Flera öltyper finns även representerade hos oss

www.facebook.com/Danderyds-Bryggeri

1359

På DELIOVIN står vi för kvalité och brinner för vårt lilla men otroligt fina sortiment.

Vi har som idé att alltid erbjuda det ”lilla extra” och sätter dig som kund i focus.

Vårt mål är att alltid ha en historia bakom varje företag och produkt vi arbetar med.

VARMT VÄLKOMMEN!

www.deliovin.se

1023

Det goda från Italien erbjuder den smakrika parmigianon från Italiens gårdar. 
Vi erbjuder en ost helt fri från konserveringsmedel och tillsatser, vår ost består av endast ren ost. Vår ost är även fri från vax och parafin och det innebär att du kan äta kanterna då dem består av den rena osten.

Vår ost kan man ha till dem goda pastarätterna,en mysig kväll med vin och ost med balsamvinäger som tilltugg, gratinering på potatisgratängen, som smaksättning i svampsoppan eller varför inte grilla ostkanten med lite olivolja piri piri. Bara fantasin kan sätta gränser.

När du köper av oss får du även till en påse som är gjord av äggskal, äggskal för att osten andas och utesluter mögel och torrhet. Du kan ha osten i kylskåpet i 3 månader utan att den möglar eller blir torr. Vår påse kan du även återanvända.

1021

DIAGEO is the world's leading premium drinks business with an outstanding collection of beverage alcohol brands across spirits, beer and wine.

Our brand portfolio include brands like: Smirnoff, Johnnie Walker, Guinness, Baileys, J&B, Captain Morgan, Cîroc, Tanqueray, Gordons and Ron Zacapa… among many others.

Diageo is trading in approximately 180 markets and we employ over 30,000 talented people around the world with offices in 80 countries.

We also have manufacturing facilities across the globe including Great Britain, Ireland, United States, Canada, Spain, Italy, Africa, Latin America, Australia, India and the Caribbean.

The company is listed on both the London Stock Exchange (DGE) and the New York Stock Exchange (DEO).

We would like to welcoming you all to our stand where we´re serving Ron Zacapa and Cocktails from our renowned portfolio, in the World Class Bar.

Cocktails made with Tanqueray, Zacapa, Bulleit, Johnnie Walker and more will be served.
 

www.diageo.com

997

Destilerias Unidas är en av de få producenter som får använda beteckningen ”Ron de Venezuela” på sin rom Det är en beteckning som utfärdas av Autónomo de Propiedad Intelectual SAP, i syfte att hålla en hög kvalitet på romproduktionen i landet. Det tropiska klimatet i Venezuela är perfekt för att tillverka rom och kännetecknas av tropisk hetta, mycket nederbörd och ett konstant fuktigt klimat.

Sedan lanseringen i Sverige år 2009 har Diplomático vuxit i popularitet och speciellt Diplomático Exclusiva har fått fantastiska poäng. Den ligger inte långt efter Diplomático Ambassador som fick 100 poäng av Livets Goda år 2017 när de genomförde en omfattande romprovning.

www.handpicked.se

1563

Hamnstaden Durban på Sydafrikas östkust är det centrala temat i varumärket Distillery 031. Den unika staden har en charm som speglar sig i dess invånare. Den jordnära känslan är fascinerande och den lyckas 
fånga den kollektiva energin hos de färgglada kulturerna och individer som bor i Durban. Många av invånarna som har rotats sig i Durban har bidragit till en unik kombination av mash-up av till exempel musik, traditioner, mat och språk. Detta har resulterat i en fusion av karisma och karaktär som är svår att hitta någon annanstans.

2008 grundades Distillery 031 av Andrew Rall och namnet på destilleriet kommer av att just 031 är Durbans riktnummer. Staden har en otrolig energi och fantastiska människor som lever i ett klimat som är öppet för kreativa möjligheter.

Andrews passion för att skapa en dryck genom högklassiskt hantverk erbjuder dig en tydlig Durban-smak och en upplevelse som låter dig färdas dit på en smakresa, från källa till sipp.

Grand Labels är ett svenskt företag med fokus på att hitta drycker som lyfter varje tillfälle till något extra. Våra leverantörer tillverkar sina produkter med förstklassigt hantverk och i begränsade utgåvor. 

Vår nyfikenhet att hitta nya leverantörer gör att vi ständigt utvecklar vårt utbud. Detta skapar också möjligheter för våra kunder att erbjuda sina gäster något speciellt för varje tillfälle.

www.grandlabels.se

1575

Eskilstuna Ölkultur är ett lokalt företag och en förening som under 2008 startade Sveriges första bryggeripub i en gammal kulturbyggnad i centrala Eskilstuna. Mikrobryggeriet tillverkar öl med hantverksmässiga, traditionella metoder och råvaror av högsta kvalitet.

www.eskilstunaolkultur.se

1350

FERNA Forge Brewery är ett hantverksbryggeri beläget i hjärtat av Bergslagen. Namnet FERNA kommer från järnbruket som fanns i Bergslagen, 1600-1900-talet. Järnbrukets historia ligger till grund för våra ölsorter.

Bryggeriet startades av tre ölentusiaster som levererade första ölen i början av 2016.

 

www.fernabrew.se

1398

Prisbelönt ekologisk Cheddar från Godminster och engelska handgjorda marmelader i riktigt spännande smaker från Hawkshead Relish. Fine Deli har fina mässerbjudanden så att du kan köpa med dig produkterna hem.

www.finedeli.se

1039

Fors bryggeri är beläget i Motala, Östergötlands sjöstad. Här bryggs hantverksöl i liten skala om batcher på 200 liter. Fokus ligger på traditionell öl; pilsner och klassiska ales. Alla öl har områdesnamn från staden Motala, där ex Nordens största insjöbad; Varamon, har fått ge namn åt bryggeriets pilsner. Inga tillsatser, inget hokus-pokus, bara gott öl helt enkelt.

www.forsbryggeri.se

1387

Göteborgs Nya Bryggeri är skapat av göteborgare, för göteborgare och alla som önskar att de vore göteborgare. Vi har ett gediget kunnande, glädje och passion för öl. Vårt fina moderna ekologiska hantverksbryggeri ligger i Västra Frölunda. Ambitionen är växa och alltid skapa öl som väcker och släcker törst. 

 

www.gbgnyabryggeri.se

1416

Hantverksbryggeriet är precis som det låter, ett litet bryggeri där vi brygger öl enligt traditionella metoder på ett hantverksmässigt sätt. Vi producerar välhumlade och smakrika öl. Våra öl bryggs av ölälskare - för ölälskare!

www.hantverksbryggeriet.se

962

Herida Brands är ett litet familjeföretag med ett stort hjärta för rom. Företaget startades 2007 med enbart ett märke i produktportföljen. I dag  importerar vi rom ifrån olika delar av världen och letar ständigt efter nya trevliga tillskott. Intresset för rom har ökat enormt de senaste åren och det glädjer oss mycket att lagrad rom äntligen tagit plats i finrummet. I vår monter kommer ni att kunna smaka bla. Gold of Mauritius, Origenes 18 år, Ron Esclavo & Arehucas Honungsrom.

Välkommen förbi vår monter och ”Enjoy the good things in life”!

www.herida.se

993

Hernö Gin är Europas mest prisbelönta gin sedan lanseringen i december 2012.

Vi skapar unika destillerade gindrycker för genuint dryckesintresserade. Vi lägger mycket tid i vårt skapande för att ta fram produkter så välsmakande att det är överflödigt att blanda ut dem med något annat. 

Vi återfinns till vardags i byn Dala strax...

www.herno.se

1000

Jämtlands Bryggeri är en av pionjärerna när det gäller Svenskt Craft Beer och har bryggt öl sedan januari 1996. Vi har under 2016 genomfört en stor varumärkesförändring med ny logotyp, ny etikettdesign, nya flaskor och ny kartongförpackning dessa förändringar har genererat en stor ökning av försäljning på Systembolaget, restauranger och dagligvaruhandeln. 
Vi brygger öl med omsorg och för hand i små mängder och med fingertoppskänsla.
I dag gör vi tolv sällsynt välsmakande ölsorter och de representerar dessutom en bredd av världens stora öltyper.
Bryggeriet har en möjlig årsproduktion på cirka 900 000 liter öl. Kvalitet är ett honnörsord för oss. Råvarorna i våra öl är av mycket hög kvalitet och valda just till de ölsorter vi brygger. Den malt vi använder kommer från Thomas Fawcett & Sons Ltd, Castle-Ford, West Yorkshire England - ett prisbelönat familjeägt mälteri med över 200 års erfarenhet av mältning. Mälteriet köper sitt korn efter noggranna analyser och urval. För våra överjästa öl (Ale och Stout) använder vi golvmältat vinterkorn. Malt gjort på vinterkorn ger ölet en rundare och mjukare smak och golvmältningen är en process där groning sker i en naturligare och därmed långsammare process som leder till högsta kvalitet på malten. Humlen som används är också av yppersta kvalitet. Vi köper humlen från England, Tyskland, Tjeckien och USA. Alla våra öl är så kallade färsköl, det vill säga opastöriserade.

www.jamtlandsbryggeri.se

966

Från 1 mars finns Alvisa 10 Brandy Ecológico i Systembolagets fasta sortiment som Sveriges första ekologiska brandy från Spanien. Stilen påminner mer om armagnac än klassisk spansk brandy eftersom destillering sker på samma sätt som i Cognac och med 10 års lagring på franska ekfat.

Trots att Alvisa 10 såg dagens ljus först 2016 har den hunnit belönas med flera utmärkelser. Bara i år har den fått guld i XO-kategorin (Extra Old) på World Brandy Award, dubbelguld på China Wine & Spirits Awards, dubbelguld och Best of Show på Wine & Spirits Wholesalers of America samt silver på The Brandy Masters UK. 

www.johanhagstrom.se

1557

Kilchoman Distillery är ett gårdsdestilleri som grundades 2005 av Anthony Wills, beläget på Islays västkust och det första nya lokala destilleriet på 124 år. Alla delar i produktionen sker på gården där man även odlar korn för framställningen av sin unika100 % Islay. Totalt destillerar Kilchoman ca 200 000 liter sprit om året, uteslutande single malt whisky, vilket gör dem till ett av Skottlands minsta destillerier. Hos Kilchoman är varken kylfiltrering eller tillsats av färgämnen tillåtet och whiskyn buteljeras vid minst 46 % alkoholstyrka, allt för att behålla produktens naturliga karaktär.

www.enjoywine.se

1564

Det finns ett ordspråk som lyder, ”om inte odlingen kan komma till oss, får druvorna göra det!”.
Kanske inte ett vedertaget uttryck men så gick tankarna när vi valde att ta druvorna från våra odlingar i Grekland och starta ett vineri i Uppland.

Med ett gemensamt intresse för dryck och tidigare erfarenheter i restaurangvärlden valde vi att ta steget från det klassiska sättet att göra vinet där druvorna odlats till att flytta produktionen, istället för flaskorna.

Detta ger oss full frihet över produktionen, att följa våra viners utvecklingen från år till år och att det givetvis är väldigt roligt och spännande!

www.lannadryckeshandel.se

1251

Upptäck den svenska maltwhiskyn
Vi hade en dröm. Att skapa den första svenska maltwhiskyn. Vi valde vår egen väg och utvecklade den från grunden. Den vägen var varken den enklaste eller den snabbaste. Men det var den rätta för vi nådde vårt mål. En svensk maltwhisky med en egen identitet.
Vårt destilleri på Mackmyra bruk i Gästrikland är inte stort. Desto större är den omsorg som vi lägger i tillverkningen. Vi har spårbarhet ända ner till de enskilda kornfälten. Och dessutom utrymme att fortsätta se bortom det traditionella. De små handslagna faten är ett exempel. Ett annat är den svenska eken som så generöst delar med sig av sin karaktär.
I dag hittar du vår whisky på Systembolaget och i taxfree-butiker. Vill du ha en helt unik whisky köper du ett eget 30-literfat och följer whiskyns mognad under åren innan den buteljeras när du vill.
Följ med oss in i framtiden. Den bär på nya upplevelser.

www.mackmyra.se

994

Hej och välkommen till AB Eric Mellgrens Snus och Tobaksfabrikater, bolaget som har tillverkat och levererat tobaksvaror sedan 1823. Mellgrens historia är både lång och spännande och det är många Svenskar som någon gång har använt sig av produkter som har sitt ursprung hos Mellgrens. Göteborgs Prima Fint Snus och Rapé är varumärken som används fortfarande.

Den 7 december 2012 slog vi upp portarna till den nya butiken på 260 m2 och uppdaterade samtidigt varumärket till Mellgren’s Fine Tobacco. Butikens fokusområden är Cigarrer, Pipor, Piptobak, Snus och allt däromkring.
Förutom detta finns det rakartiklar och after shave från anrika märken i England.
I humidoren som är 10 meter lång finns det mer än 15000 cigarrer från de flesta kända tillverkarna samt ett fullständigt sortiment från cigarrmärket Padron som vi också är agenter för.

Vi är en av de få butikerna i världen som kan stoltsera med att ha ett fullsortiment av Padron.
Vi är inte sämre på Pipor utan har redan idag de flesta svenska pipmakarna i sortimentet samt mycket mer. Vårt sortiment av piptobak är stort och du kan bland annat finna Cornell & Diehl och G.L. Pease berömda piptobak. 

Mellgren’s mål är att vara bildande, alla är inte kunniga på cigarrer, pipor, piptobak, snus och allt runt omkring ämnet. Vi vill vara länken till våra kunder och dela med oss av all den kunskap vi kan.

Mellgren’s Fine Tobacco - bolaget med Passion för sensationer

www.mellgrens.se

1063

Möllys är ett litet bryggeri från Eskilstuna. På Möllys bryggs det med mycket känsla o spontana infall. Här finns inga regler o all öl ska kännas unik o ha sin speciella smak. Max kapaciteten är 500L per bryggning.

www.mollyscraftbeer.se

1380

Multibev är ett dotterbolag inom Solera Beverage Group Sweden, tidigare PrimeWine Group, med fokus på att bygga upp en strategisk sprit-, öl- och ciderportfölj. Solera Beverage Group Sweden tillhör den nordiska dryckesgruppen Solera Beverage Group och är ett av de ledande dryckesföretagen för import och marknadsföring av vin, sprit, öl, cider och alkoholfria drycker.
På Vin i Västerås tar man med sig Ginger Joe.

www.solera.se/importorer/multibev/

1420

Newbrews Sweden AB är ett ungt företag som i första hand importerar öl från England. Vi har varit verksamma i lite mer än tre år och just nu företräder fyra olika bryggerier. Vår fokus ligger på bryggerier som tillverkar öl med kvalitet.  Vårt nästa steg är att expandera vår portfolio med bryggder från andra Europeiska länder.
För närvarande har vi ungefär 35 olika ölsorter att erbjuda via import. Vi hoppas att detta ska vara något som ni kan finna intressant.

Nedan följer en lista på de bryggerier vi företräder idag:
Hall and Woodhouse, ett av Englands största bryggerier vad gäller försäljning till dagligvaruhandeln.
Wadworths, ett gammalt klassiskt medelstort bryggeri i södra England.
Timothy Taylors, en riktig klassiker, med deras mest kända öl, Landlord. Landlord har fått väldigt mycket priser och utmärkelser.
Hardknott, ett litet microbryggeri i norra England, med enbryggmästare med mycket nya ideer vad gäller ölbryggning.

www.newbrews.se

1375

Nigab är en av Sveriges främsta leverantörer av viner och andra exklusiva drycker till den nationella marknaden och till nordisk Travel Retail. Nigab som grundades 1983 representerar ett stort antal mycket välkända varumärken inom alla dryckessegment. Nigab ingår i danska HansJust-gruppen och har kontor i Stockholm och Göteborg. Nigab sysselsätter 35 personer i företrädesvis i sälj- och marknadsfunktioner.

www.nigab.se

884

Örebro Brygghus är ett litet hantverksbryggeri som öppnade juni 2016 och är beläget på Aspholmen i Örebro.
Med fokus på kvalitet brygger vi hantverksmässig och smakrik öl, både efter tradition och trend.

www.orebrobrygghus.se

1389

Plantation Rum är resultatet av ett nära samarbete mellan de bästa romproducenterna i Karibien, samt Syd- och Centralamerika. Cognac Ferrand väljer noggrant ut den bästa rommen från de bästa producenterna. Rommen mognadslagras i produktionsregionen och skeppas sedan över till Frankrike för den slutliga förädlingen.

Plantations grundare och Cellar Master, Alexandre Gabriel är en välkänd personlighet i rom världen. Han kan identifiera varje romproducerande land, region och destilleri. Han har kännedom om deras jordmån, klimaten på varje ö och vilken destillationsteknik som används – fransmännen sammanfattar detta med ordet terroir. Alexander Gabriel väljer ut de bästa, individuella faten, bland alla, ur varje destillatörs lager. Det är hans sätt att respektera den unika personlighet som man hittar i de bästa romdestillaten i Karibien. Presenteras av Spring Wine & Spirits.

www.plantationrum.com

1325

Poppels är ett modernt helt Ekologiskt bryggeri med gamla anor. Vi är stolta över att föra vidare en hantverkstradition som utvecklats under tusentals år. Även om vi idag har helt andra förutsättningar med modern bryggteknik, ett stort utbud av råvaror med hög kvalitet och god kunskap om den kemi och biologi som ligger bakom bryggeriprocessen brinner vi i grund och botten för samma sak som våra föregångare alltid gjort, nämligen att brygga fantastiskt öl! Vi är djupt passionerade i vår strävan att fler ska upptäcka denna underbara dryck på riktigt, gärna genom att göra smak kopplingen till mat. 

www.poppels.se

977

For Chocolate Lovers!

I hjärtat av Stockholm sker både produktion och butiksförsäljning utav Pralinhusets färska och högkvalitativa choklad. Ni hittar oss också ute på mässor runt hela Norden och norra Europa  – precis som på denna mässa!

Ett stort utbud av bland annat praliner, tryfflar och chokladkakor i unika smakkombinationer finns att hitta hos oss. Våra vackra chokladkakor tillverkas för hand med naturliga råvaror och mycket kärlek. Vi arbetar endast med rena smaker och erbjuder choklad av högsta kvalitet.

Upptäck din favorit och avnjut denna som den är, eller i kombination med en god dryck. Glöm inte att chokladen även gör en fin present till någon du bryr dig om.

Välkommen till oss på Pralinhuset - Vi ses i montern!

www.chokladhotell.se

1040

Delikatesser från medelhavet som bara baseras på god och hälsosam mat.

www.sabalan.se

1221

De är färgglada och de doftar godis. Våren 2017 gjorde de populära filurerna, Små Shots, äntligen seglatsen över sundet från Danmark till Sverige och blev genast en storfavorit. Välkommen till vår monter för att rösta fram Västerås favoritsmak.

www.smashots.se

1392

Destilleriet Spirit of Hven är världsunikt, ett av världens minsta kommersiella Pot Still destilleri, där allt från mäskning till jäsning, destillering samt ekfatslagring och buteljering sker under samma tak. Ett litet format ger helt andra förutsättningar för att utvinna maximalt av doft och smak, liten storlek ger större kontaktyta per volymenhet för de kemiska reaktioner som skapar önskad karaktär.

I destilleriet Spirit of Hven är allt designat in i minsta beståndsdel för att kunna skapa den unika karaktär som skall kunna ge världens bästa sprit i sin kategori. Vi arbetar med långa jästider samt ett flertal kombinationer av egna jäststrängar för att kunna få fram rätt doft och smak i slutgiltig sprit

www.hven.com

1002

Strömsholms Brygghus som fyller 10 år i höst brygger öl som bryggarna själva vill dricka, mestadels i brittisk stil, även om en o annan tysk eller belgisk öl dyker upp ibland, vi har 15 olika öl på Systembolaget och 6 alkoholsvagare i dagligvaruhandeln inkl. En Riktig Svagdricka, bryggd på gammalt vis med riktigt bränt socker. Vår storsäljare i dagligvaruhandeln är En Riktig Lättöl, som vid blindprovning många gånger tas för ett starkare alternativ. Hos Systembolaget är fortfarande efter 10 år Slussvaktaren vår bäst säljande öl, en klassisk brittisk bitter. Mest kända är vi nog dock för vårt samarbete med Herman Hednings skapare och tecknare Jonas Darnell, tillsammans har vi tagit fram ett antal olika öl, alla med Jonas typiska teckningar på etiketten.

En annan välkänd öl vi brygger är vår årgångsöl, Malakias. Malakias är en hyllning till vår hemstad Köping och den stora stadsbranden 1889, samt en hyllning till vår förkärlek för Skottland och dess destillat, Malakias bryggs på malt från ett välkänt destilleri på ön Islay på Skottlands västkust. Premiär för årets brygd blir här på Västerås Öl & Destillat.

Vi har ett bryggverk på 20 hl och brygger ca 1500 hl/år.

www.stromsholmsbrygghus.se

1376

Smaker och tradition från de svenska landskapen i moderna delikatesser.

Genuin mattradition med svenska smaker. Traditionella delikatesser från Sveriges landskap. Vår grundidé är att knyta samman gamla värden med den kunskap som finns i den svenska mattraditionen. Att vi dessutom, i så stor utsträckning som det går, använder oss av de omgivande råvarorna i skog och mark, ser vi som en stor förmån.

 

www.svensktmathantverk.se

1240

Det hela började på Tallåsvägen i Falkenberg. Ölentusiaster, massvis av säckar med malt och en hel del experimenterande. Resultatet blev The Pine Ridge Brewery. Kaxigt öl med kaxig smak. Nu finns The Pine Ridge Brewery i det nybyggda bryggeriet på Södergatan. Följ gärna med på resan.

www.pineridgebrewery.se

13581559

TOMP Beer Wine & Spirits AB säljer och marknadsför en rad olika varumärken på den svenska marknaden inom segmenten öl, cider, vin och spritdrycker. Våra kunder är Systembolaget, restauranggrossister, restauranger, pubar, barer, nattklubbar och hotell. 

Företaget grundades våren 2004 av Tommy Olsson och Mikael Pettersson. Namnet TOMP kommer från ägarna och grundarnas initialer. Idag drivs företaget av 4 operativa delägare, varav grundarna är 2 av dessa.

TOMP arbetar idag med ca 50 samarbetspartners och leverantörer från hela världen som förser oss med fantastiska drycker.

Vi är ett företag där flexibilitet är vårt främsta ledord och vi är väldigt måna om att både våra kunder och medarbetare ska känna glädje av att jobba med, och hos TOMP. Vi försöker jobba så nära våra kunder och samarbetspartners som möjligt och vi strävar alltid efter att vara lyhörda inför deras önskemål.

Varmt välkomna att samarbeta med oss på TOMP.

 

www.tomp.se

987

Vivsta Destilleri är världens nordligaste destilleri för rom. Företaget grundades 2016 och är beläget i Timrå på Vivstavarvs gamla pappersfabrik. Vår rom produceras hantverksmässigt på plats i Sverige. Den är gjord på ekologisk melass som importeras från Sydamerika samt vårt fina Timråvatten. Produktionen startade i oktober 2017 och nu växer lagret stadigt med rom på bourbon- och sherryfat. Med oss till mässan kommer vi ha smakprov på kortidslagrad rom av båda fattyperna. Vi kommer också ha med oss en starkvinsglögg.

www.vivstadestilleri.com

1539

Göteborgsbaserade Whiskytaste tar med sig Paul Johns prisbelönta whisky som fått en stor spridning senaste tiden inom whiskykretsar, och naturligtvis är Heart brothers den oberoende buteljerans kollektion representerad! För att toppa dagen så kan vi självklart erbjuda såväl runda som skarpa matchningar mellan whiskyn du väljer och en härlig cigarr för dagen! Väl mött

www.whiskytaste.se

1017