VINPROVNINGAR på vin i Linköping

Fördjupa dina kunskaper på Linköpings stora vinmässa, Vin i Linköping, genom att boka våra sittande vinprovningar. Här får ni en liten paus i minglandet på mässan och chansen att sätta dig ner och få en djupare kunskap om favoritvinerna.

Info Vinprovningar Linköping

Tänk på att du behöver en entrébiljett för att kunna köpa biljett till de sittande vinprovningarna. Vinprovningarna släpps inom kort. Tills dess kan du köpa din entrébiljett och dina dryckesbiljetter nedan:

BILJETTER TILL PROVNINGARNA SLÄPPS FREDAG 13/9

champagnebar

Champagne, cava, prosecco, crémant, franciacorta, sekt och cap classique. Vad är vad och vad föredrar du? Missa inte Vin i Linköpings Champagnebar under ledning av Fredrik Schelin som guidar dig genom bubbeldjungeln. Här kan du ställa dina frågor om bubblor, jämföra hur olika bubblor kan smaka och kanske hittar du din nya favorit! I baren kommer du kunna göra one on one provning i bubblets värld utifrån din egen preferens.
Fredrik Schelins hyllade bok, ”Champagne, 49 miljoner bubblor i en flaska”, kommer finnas till försäljning i Champagnebaren.
Missa inte detta på Balkongen i Garden

 

Speed tasting i Spegelsalen

Vad skall man tänka på när det gäller mat och vin i kombination?

På ett enkelt och lättsamt sätt i provas drycken i en speedtasting – en provning som endast tar en kvart – och kommer ger dig verktygen för att lyckas med kombinationen mat och vin!

Under ledning av Anette Zellen Söderström, lärare på Vinkällan Dryckesutbildningar, Nordens största sommelierutbildning.

Varannan timme i Spegelsalen

 

BAROLO D.O.C.G

Från Piemonte i norra Italien kommer de DOCG-klassade (högsta klassen) Barolovinerna som består av 100% av druvan Nebbiolo. Vingårdarna ligger på ett sluttande höglänt område och omges av Langhebergen. Kalkhaltig märgel, inslag av magnesium, mangan och järn i jorden ger vinerna karaktär.
På denna provning kommer ni få prova fem viner av olika karaktärer med mycket frukt, mogna tanniner och även hel del fatlagring.

Presenteras av Stefan Demén för Deliovin
Fredag 16:00 | Lördag 14:00
280 kr/person

Köp biljett till Fredag här!              Köp biljett till Lördag här!

Vin på naturens villkor

Vad är ekologisk, biodynamisk och hållbar vinodling? Stisse kommer att ge exempel på detta och vi kommer att prova en rad
HVE-certifierade, Ekologiska och BIO viner.
Möt Sven-Göran Andersson ”Stisse”, aktiv i vinbranschen sedan 1990 och arrangerar en mängd vinresor till olika Europeiska länder. Ta del av hans resor och erfarenheter kring hållbar vinodling.

Presenteras av  Sven-Göran Andersson (Stisse) för Ward Wines
Fredag 17:00 | Lördag 17:00
250 kr/person

Köp biljett till Fredag här!              Köp biljett till Lördag här!

CHAMPAGNEPROVNING – FREDRIK SCHELIN

Champagneprovning är den ultimata upplevelsen. Under denna lyxiga champagneprovning reder vi ut begreppen kring den ädla drycken som av många anses vara det godaste man kan dricka. Vi lär oss skillnaden mellan Cuvée Blanc de Blancs och Blanc de Noirs vilka druvor ingår och hur de påverkar dess smak och doft.Vi provar och bedömer olika stilar och druvor och ser till skillnader och likheter. Fredrik Schelin, författare till den hyllade boken, ”Champagne, 49 miljoner bubblor i en flaska” guidar dig genom en Champagne-djungeln.

Presenteras av Fredrik Schelin
Lördag 16:00
300 kr/person

Köp biljett till Lördag här!

Bordeaux i Baronens fotspår

Välkommen på en provning som förmedlar historien om en av vinvärldens legendarer – Baron Philippe de Rothschild. Baron Philippe de Rotschild tog över den familjeägda egendomen Château Mouton Rotschild år 1922. Under sina 60 år tog denne energiske baron beslut som på djupet kom att förändra vinvärlden. Bland annat var han pionjär med att buteljera vin på sin egendom. Provningen tar oss igenom Bordeaux’s stora vinstilar, från krispigt vitt av Sauvignon Blanc och Semillon till eleganta röda viner och läcker, söt Sauternes. Provningen leds av Elin Blomquist, produktansvarig för Baron Philippe de Rothschild i Sverige.

Presenteras av Elin Blomquist för Solera
Lördag 15.00 | 240 kr/person
Köp biljett till Lördag här!