Mässans utställare

På Linköpings stora vinmässa, Vin i Linköping, träffar ni ett stort antal utställare med smaker från stora delar av världen och lokala smaker från Linköping. Bland utställarna hittar ni vin, destillat och delikatesser av alla dess slag.

HÄR KAN NI KIKA I VÅR DIGITALA MÄSSGUIDE

 

Läs mer och anmäl ert intresse här om ni vill ställa ut på Vin i Linköping

 

För oss på Barrique Import är vin något mer än bara en dryck. I ett glas vin finner man så mycket mer såsom känsla, historia, kunnande, kultur och kärlek. Efter att i många år rest runt och mött engagerade vinmakare som i generationer har utvecklat sina gårdar och passionerat brinner för sitt arbete är det en känsla vi nu vill dela med oss av. Vi gör det genom att erbjuda högkvalitativa och prisvärda drycker till restauranger och privatpersoner via Systembolagets beställningssortiment. Vi arbetar också med vårt danska bolag Bouquet Wine Club där vi erbjuder spännande produkter direkt från odlaren hem till dig. På mässan i år fokuserar vi på våra två champagneodlare från Premier Cru-byn Chamery med anor tillbaka till mitten av 1700-talet och som mottagits mycket väl på den svenska marknaden med fina betyg.

www.barriqueimport.se

1891

Bränneribolaget är den nya generationens bränneri med en fot i framtiden och den andra tryggt förankrad i den svenska sprithistorien. Vi vill förnya den svenska snapstraditionen – en snaps i taget. Från slätt till strupe.

1897

Hermansson & Co är en etablerad svensk vinimportör sedan 1994, och kan idag erbjuda många prisvärda viner från Australien, Frankrike, Italien, Portugal och Sydafrika för att nämna några.
I nära samarbete med producenter provar vi fram alla produkter, som till smak, kvalitet och pris passar den svenska marknaden, både för konsument- och restaurangsegmentet.
I vårt sortiment finns viner från hela världen, bl.a. Tommasi Amarone från Tommasi Viticoltori, Smart Dog och Ramos Reserva från den välrenommerade vinmakaren João P. Ramos och Champagne från Beaumont des Crayères.

www.hermanssonco.se

873

Mission Wine & Spirits är ett systerbolag till ölimportören Brewery International Sweden AB. Vi har valt att arbeta med producenter av hög kvalité, som har det där lilla extra!

Vi försöker anpassa vårt sortiment efter vad våra kunder efterfrågar. Vårt mål är att ha ett levande sortiment som följer vinvärldens trender.

I vår monter kommer Ni att kunna prova följande viner:
Bubblor från Champagne Cattier och Cava från Pere Ventura
Frisk Chablis från Domain Servin, Vit och röd Sancerre från Eric Louis.
Barolo från Camparo Piemonte, tysk Rielsing från St Antony, Rioja från Sierra Cantabria.
Ett av våra mest populära viner – Inici från Priorat, mm

www.missionws.se

1889

I Ydre kommun i södra Östergötland ligger Nääs, precis intill sjön Raklången. På 1700-talet fanns det på NÄÄS 500 humlestänger. Idag finns det ett gammalt brygghus bevarat med en torkanläggning för malt – en kölna från tidigt 1800-tal. Brygghuset var en byggnad avsedd för ölbryggning. Här kunde man sköta hela bryggeriprocessen från grunden, både mälta kornet och torka malten, såväl som brygga ölen.

Idag bryggs ölen i ett modernt hantverksbryggeri i den varsamt renoverade ladugården. Bryggningen är ett hantverk där drivkraften kommer ifrån glädjen att brygga ett gott öl i ett eget bryggeri.

På mässan så kan ni provsmaka våra öl som finns på Systembolaget och i livsmedelsbutiker samt restauranger.

Tillsammans med det egna viltslakteriet, gårdsbutiken och bryggeripuben är NÄÄS en plats för lokal och hantverksmässig mat och dryck.

972

Vi sysslar med att förmedla känslor och vår filosofi är 
SE-SMAKA-UPPLEVA-VÄXA

 

www.atastement.se

1770

Apricot är en av de ledande importörerna på den svenska vinmarknaden där vi verkat i 10 år. Vårt expertområde är att tillsammans med vinproducenterna, ta fram viner som passar den svenska smaken.  Därtill väljer vi enbart att arbeta med producenter som kan hålla en jämn kvalitet. Vi fokuserar på att göra våra producenters varumärken kända snarare än på att marknadsföra oss själva. Det gör att vi kan fokusera på vårt mål; att ha ett utbud av kvalitetsviner i varje prisnivå där de, oavsett pris, ska vara mer prisvärda än våra konkurrenters. Vi är med i framkant på utvecklingen och lanserar både smaktyper och förpackningslösningar som efterfrågas av den nyfikne vinkonsumenten.

www.apricot.se

849

Vinkällaren cava rosa startade 2007 för att ge möjlighet att lagra viner under perfekta förhållanden, samt att kunna ge kurser och provningar under professionell ledning. Cavarosa wine har även import av viner samt försäljning via vår webshop, där du kan köpa våra viner och få dessa hemskickade eller till ett utlämningsställe nära dig. 

http://www.cavarosa.se/

855

Centralbryggeriet är är ett mikrobryggeri beläget i Linköping. Bryggeriet flyttade under 2021 till Torn1 ute vid slakthusområdet och kommer under hösten erbjuda guidade provningar på ett centralare läge. Här bryggs ölet Folkes som döpts efter östgötagestalten Folke Filbyter. Vill ni veta mer om just Folke eller Centralbryggeriet är Ni varmt välkomna att besöka vår monter på vinmässan!

www.centralbryggeriet.se

939

På DELIOVIN står vi för kvalité och brinner för vårt lilla men otroligt fina sortiment.

Vi har som idé att alltid erbjuda det ”lilla extra” och sätter dig som kund i focus.

Viner, delikatesser och nu också exklusiva vinkylar! Allt från 7 flaskor upp till c:a 500st. Vi kommer att ha med vinkylar, humidor på mässan + mässpriser på dessa. Även experthjälp kommer att finnas med oss.

Vårt mål är att alltid ha en historia bakom varje företag och produkt vi arbetar med.

VARMT VÄLKOMMEN!

www.deliovin.se

1023

Destilerias Unidas är en av de få producenter som får använda beteckningen ”Ron de Venezuela” på sin rom Det är en beteckning som utfärdas av Autónomo de Propiedad Intelectual SAP, i syfte att hålla en hög kvalitet på romproduktionen i landet. Det tropiska klimatet i Venezuela är perfekt för att tillverka rom och kännetecknas av tropisk hetta, mycket nederbörd och ett konstant fuktigt klimat.

Sedan lanseringen i Sverige år 2009 har Diplomático vuxit i popularitet och speciellt Diplomático Exclusiva har fått fantastiska poäng. Den ligger inte långt efter Diplomático Ambassador som fick 100 poäng av Livets Goda år 2017 när de genomförde en omfattande romprovning. Den första december förra året lanserads en efterlängtad nyhet från Destilerias Unidas – Diplomático Selección de Familia. En rom som är aningen torrare än vår “gröning” Diplomático Reserva Exclusiva men har samma djup och fina, eleganta smak. Vi ser fram emot att ses på mässan!

www.handpickedwines.se/destilerias-unidas/

1563

Det goda från Italien erbjuder den smakrika parmigianon från Italiens gårdar. 
Vi erbjuder en ost helt fri från konserveringsmedel och tillsatser, vår ost består av endast ren ost. Vår ost är även fri från vax och parafin och det innebär att du kan äta kanterna då dem består av den rena osten.

Vår ost kan man ha till dem goda pastarätterna,en mysig kväll med vin och ost med balsamvinäger som tilltugg, gratinering på potatisgratängen, som smaksättning i svampsoppan eller varför inte grilla ostkanten med lite olivolja piri piri. Bara fantasin kan sätta gränser.

När du köper av oss får du även till en påse som är gjord av äggskal, äggskal för att osten andas och utesluter mögel och torrhet. Du kan ha osten i kylskåpet i 3 månader utan att den möglar eller blir torr. Vår påse kan du även återanvända.

1021

Enjoy Wine & Spirits är samlingsplatsen för dig som gillar goda drycker. Här spelar det ingen roll om du redan är frälst entusiast eller nyfiken nybörjare. Vi bjuder på tips, inspiration, fakta och handfasta råd om mat och dryck. Vi blandar friskt, högt och lågt, och därför vågar vi lova att du garanterat kommer hitta något som passar just dig. Du väljer själv var du vill möta oss: här på webben, i vår tidning, i sociala medier eller på provningar och event. Välkommen!

www.enjoywine.se

861

Prisbelönt ekologisk Cheddar från Godminster och engelska handgjorda marmelader i riktigt spännande smaker från Hawkshead Relish. Fine Deli har fina mässerbjudanden så att du kan köpa med dig produkterna hem.

www.finedeli.se

1039

Gardshol Wines erbjuder kvalitetsviner från små och medelstora vinproducenter i Sydafrika som har fokus på att göra hantverksmässiga viner på ett hållbart sätt. På mässan kommer Ni få möjlighet att prova Cap Classique (mousserande viner), vita viner på druvorna Chenin Blanc, Sauvignon Blanc och Chardonnay, röda viner på bland annat druvorna Cabernet Sauvignon, Shiraz, Pinot Noir och på Sydafrikas egna druva Pinotage. Om man tycker om port så kommer vi även erbjuda möjligheten att få prova Cape Vintage Reserve.

https://www.gardsholwines.com/

1590

Vi är ett premiummärke inom choklad och kaffe. Vi säljer fantastiskt goda tryfflar i fina presentförpackningar, passar perfekt som "Gå bort present" eller när du vill uppvakta någon (eller dig själv) med något lyxigt. Till detta har vi vårt eget kaffe, ett lite lätt mörkrostat kaffe, BAR rostat och gjort på 4 olika bönor. Upplev oss på mässan.

www.gooslander

1708

Vi är Sveriges första och en av Sveriges största ICA Maxi-butiker. Till mässan har vi med oss ett härligt gäng av duktiga leverantörer. Här hittar ni fantastiska ostar ifrån Norins Ost, smarriga oliver och andra inläggningar ifrån Atria/Riddarheims.  Vi har även med oss marmelader och karameller ifrån Börslycke gård samt olivolja och parmesanost ifrån Zeta. Självklart kommer vi även ha med oss bröd ifrån vårt bageri samt lite annat smått och gott.

Besök vår monter och ta del av våra erbjudanden.

Vi ses på Vin i Linköping!

1030

Res från din egen flygplats med en service i världsklass!

Med upp till tre avgångar per dag når du världen med KLM.

Nu kan du även börja din resa i vår business lounge – Lounge by Lexus.

www.linkopingcityairport.se

1061

Vin och lakrits, visste ni att det är den bästa kombinationen som finns!
Riktigt salta Djöflar till det mousserande vinet eller varför inte en härligt fyllig Bombur till Ripasso. 
Fråga mig gärna vad som passar bäst. 
Hos oss hittar ni Isländsk lakrits när den är som bäst!
Villhöver ni mer efter mässan hittar ni oss på https://lakritsonline.nu/sv

 

https://lakritsonline.nu/sv

1651

Vi är ett litet nystartat familjeföretag som sysslar med vinimport från Toscana, företaget drivs av Görgen och Karin Svärd. Just nu levererar vi viner från en producent i Arezzo, som heter Fattoria il Muro. I vårt sortiment finns ett urval av deras viner , men räknar med att till hösten 2016 och våren 2017 att lansera en del nyheter från deras vingård.

På vår hemsida kan ni läsa mer om vår verksamhet och ni kan även följa oss på instagram där vi går under namnet @makarnasvard.

www.makarnasvard.se

1219

Vallastadens  vinbar - och lite till

I kreativa Vallastaden har vi skapat en mötesplats vi gärna skulle gå till själva. Inspirerade av områdets utmanande arkitektur har vi skapat ett extra vardagsrum för boende i området och andra mat-och vinälskare. Med en bra bit över 200 vintitlar, varav de flesta serveras på glas, är vi den självklara mötesplatsen för Linköpings vinintresserade och vår mat får fantastiska recensioner av våra gäster. Vi fixar AW´m, kick-offen, affärsmötet, födelsedagsfesten, promoveringsfesten eller vilken fest som helst för 6-36 personer. Upptäck Meetly du också genom att besöka vårt mini-Meetly på mässan, prova några av våra svenska viner och våra Arancinis samt erhåll en bokningsbonus.

www.meetlyvallastaden.se

1895

Mondowine grundades 2005 och är ett oberoende företag inom PrimeWine Group med sin egen säljorganisation och marknadsavdelning. För att kunna uppnå maximal samordning och för att kunna öka vår konkurrenskraft så hanterar vi logistik, lager och ekonomi tillsammans med de andra företagen i gruppen. På Mondowine anstränger vi oss hårt inte bara för att hitta viner och producenter som lämpar sig för dagens marknad, utan även för att hitta de viner som kommer att ha sin plats på morgondagens marknad. Mondowine riktar sig främst till unga, trendmedvetna konsumenter och till Horeca marknaden.

 

www.solera.se

914

Vi har ett stort engagemang i allt vi gör framförallt i de varumärken och producenter vi representerar. Nelex Wine & Beverage är ett ungt företag men personerna bakom har en lång erfarenhet från vin och dryckesbranschen. Vår passion är att tillsammans med våra producenter, ta fram viner och andra drycker som passar den svenska smaken. Därför arbetar vi enbart med producenter som kan hålla en hög kvalitet.

www.nelexbeverage.se

1257

Nigab är en av Sveriges främsta leverantörer av viner och andra exklusiva drycker till den nationella marknaden och till nordisk Travel Retail. Nigab som grundades 1983 representerar ett stort antal mycket välkända varumärken inom alla dryckessegment. Nigab ingår i danska HansJust-gruppen och har kontor i Stockholm och Göteborg. Nigab sysselsätter 35 personer i företrädesvis i sälj- och marknadsfunktioner.

www.nigab.se

884

PRALINHUSET - FOR CHOCOLATE LOVERS!

Familjeföretaget Pralinhuset i Stockholm har tillverkat och sålt choklad sedan 1996. Det svenska hantverket och ett högkvalitativt utbud utav praliner/tryfflar, över 130 sorters handgjorda chokladkakor, lollipops, lakrits, presenter till alla tillfällen och drickchokladklubbor, lockar kunder från såväl Sverige som utlandet.

Choklad kommer i många former och kvaliteter: sammetslen eller knaprig, kolasöt eller bitter, kryddig eller fruktig. Genom erfarenhet och kreativitet testar Pralinhuset ständigt fram nya, förföriskt goda och innovativa smakkombinationer.

I tillverkningsprocessen använder man sig endast av högkvalitativa råvaror, och tillverkar choklad med upp till hela 100% kakaohalt. Denna bredd och flexibilitet gör det möjligt att producera choklad direkt utefter kundens önskemål gällande exempelvis smak, laktos- och mjölkfri choklad, choklad utan tillsatt socker, vegan, ekologisk, jordgubbschoklad, apelsinchoklad, limechoklad, ruby choklad, samt karamellchoklad.

Tillverkningen sker i den egna fabriken i natursköna Tyresö. Därifrån distribueras dagligen choklad och andra goda produkter ut runt om i Sverige, till resten av Norden, Europa samt till Asien.

Välkommen till oss på Pralinhuset - Vi ses i montern!

www.pralinhuset.se

1040

Vinimportör av kvalitésviner från kända samt mindre kända producenter i Europa. Bl a Abdyika, svenskägd vingård i sydvästra Bulgarien.

Mer information om våra viner mm finner du på hemsidan;
www.preusswine.com 

www.abdyika.se

1258

Prowine Nordic - produkter för vinprovning, servering och lagring sedan 1996. Ett sortiment som består av inredning såsom vinskåp, vinställ i många olika utförande för vinrum/vinkällare och tillhörande klimatanläggningar. Utöver utrustning för lagring har vi ett brett sortiment av vintillbehör såsom vinglas, glashängare, öppnare, förslutare, serveringsutrustning, spottkoppar mm.

Exempel på varumärken vi representerar är Winemaster, Wineracks of Sweden, Emme2Group, Cavicase, IP, Tasvin, Expo, Le Nez du vin, BOJ, Laguiole, Lehmann Glas, Sophienwald m fl. 

Oavsett om du driver en restaurang eller är en vinintresserad privatperson har vi något för dig.

www.prowine.se

1736

Selected by Jorge är ett nytt varumärke på den skandinaviska marknaden. Vi är en importör av vin och olivolja från framförallt Katalonien, Spanien. Under mässan presenterar vi vin av märket Snou tillverkat i Nou de Gaià, Tarragona. 

1778

Tillhandahåller den svenska marknaden med kvalitetsviner från hela världen där varje
vin skall i sig ge vinsmakaren en unik upplevelse. Ledorden är fokus på viner, kunder,
producenter och på ett bra resultat – för samtliga
inblandade!

www.sigva.se

1246

Smaksinnet är ett ungt företag som brinner för mat och dryck samt andra livsnjutande produkter och upplevelser inom vin och mat. Smaksinnet importerar fantastiska bubblor från Italien, Frankrike och Spanien.

Cava från Castell del Remei i Spanien

Champagne från Mallol-Gantois som bara gör 25.000 Grand Cru om året 

Franciacorta som är italiens Champagne. Vi jobbar där med en av de bästa husen - Bersi Serlini.

Missa inte oss!

www.smaksinnet.se

892

Smaker och tradition från de svenska landskapen i moderna delikatesser.

Genuin mattradition med svenska smaker. Traditionella delikatesser från Sveriges landskap. Vår grundidé är att knyta samman gamla värden med den kunskap som finns i den svenska mattraditionen. Att vi dessutom, i så stor utsträckning som det går, använder oss av de omgivande råvarorna i skog och mark, ser vi som en stor förmån.

 

www.svensktmathantverk.se

1240

Vi tycker att vi har satt samman Sveriges mest framåtlutande och nydanande vinportfölj. Det innebär nödvändigtvis inte att alla viner är fantastiskt dyra, välkända och får 100 poäng av Robert Parker, snarare tvärtom. Vår filosofi är att alla producenter ska tillföra något unikt på ett eller annat sätt. Vi är stolta över att arbeta med etablerade klassiker, men vi ser det som vårt kall att tillföra nya producenter till den svenska vinfloran. Blandningen av nytt och gammalt, högt och lågt och det tydliga fokuset på ekologiskt och innovativt gör vårt sortiment levande, spännande och nydanande och vi hoppas att du som läser detta och köper våra viner skriver under på det.

www.terrificwines.se

896

The Wine and Spirits Collective är ett kreativt företag med ett modernt tillvägagångssätt. Med en arbetsmiljö som starkt tror på och uppmuntrar stort förtroende för individen och ständigt utmana oss själva och miljön vi jobbar i. Vi är ett team med olika bakgrund, kompetens och personliga och professionella skillnader. Men vi arbetar som ett team, vi älskar vad vi gör och vi känner oss alla lyckligt lottade att få arbeta med vår passion.

www.twscollective.se

1731

Nordens största sommelierutbildning.
Mer Kunskap Märks!

 

Med oss på Vinkällan får du den kunskap du söker och behöver.
Vi är en dryckesutbildning till för alla som är i branschen, ...vill in i den eller kanske bara är nyfikna och vill veta mer om vinets värld. Oavsett din bakgrund och dina förutsättningar kan vi hjälpa dig. Vår skola är väletablerad med mer än 13 års verksamhet och är Nordens största utbildare av sommelierer, men vi har även mindre kurser och kortare vinprovningar för den som vill. Vinkällan har ett mycket gott rykte både på hemmaplan och internationellt, vilket vi bland annat kan tacka våra fantastiska elever för!

www.vinkallan.se

1233

WINE AFFAIR- KVALITÉ & KÄNSLA!

Vi jobbar med kvalitetsviner. Viner som utvecklas och lever länge, både i flaskan och i minnet hos de som dricker dem. För oss är kvalitén på vinet avgörande och vi vill erbjuda det bästa möjliga i varje prissegment, utan kompromisser. Vi erbjuder viner från hårt arbetande vinmakare som har kärleken till vinet, jorden och miljön som högsta prioritet.

Wine Affair startade 2019 av Stefan Stjärnström som med kollegan Claes Lindquist är två av Sveriges mest framgångsrika vinentreprenörer. Tillsammans med ett mycket erfaret team erbjuder vi kunder och konsumenter viner som levererar både kvalité & känsla.

Välkommen att upptäcka våra minnesvärda viner.

www.wineaffair.se

1691

Winebee är en vinimportör på den svenska marknaden som arbetar i första hand med de fem klassiska vinproducerande länderna som Tyskland, Frankrike, Spanien, Portugal och Italien. Vår ambition är att presentera små och medelstora vinproducenter från dessa länder.

www.winebee.se

905

Wineshare är ett litet företag som drivs av vinfantasten Stig Calderon som har en stark förkärlek till den gamla världens röda viner, som Italien, Frankrike och Spanien. Företaget har blivit till genom Stigs brinnande intresse för kvalitetsviner och resor i Europa. Alla viner som finns i Wineshares portfölj är noga utvalda på plats och håller därför hög kvalité.
Wineshares grundfilosofi är att hålla en personlig och nära relation med de vingårdar som vi samarbetar med, och detsamma gäller för våra kunder.
Kom förbi vår monter och prova viner från supermoderna Bodegas Langa i Spanien. Vi är särskilt stolta över att kunna erbjuda deras Cava ”El Casto”. Från Spanien har vi även Bodegas Mitarte, en mindre bodega med äldre vinrankor som ger intensitet och djup smak på vinet. Deras röda vin ”Faula” med mycket ekfatskaraktär är alltid en given succé på mässor. Mer viner som är med är Agostino Petri, en Chianti Classico från Castello Vicchiomaggio i Toscana. Vinet är gjort av vinmakaren John Matta som vunnit titeln som årets vinmakare i Italien flertalet gånger. Mer från Italien är vinet Appassionante från Ca´ del Sette i Veneto. Vinet är gjort på Merlot och Cabernet Sauvignon och där druvorna delvis har fått torka.
Kom förbi vår monter, prova våra viner, prata med vår sommelier Elin Lindell som även är kock, och få praktiska råd om mat och vin i kombination.
Vi levererar vin till restauranger, hotell, konferensanläggningar och till systembolaget. Wineshare har sitt lager och kontor i Norrköping.

www.winesharesweden.eu

1407

Hos Xwine.se - Vinbutiken på nätet kan du beställa vin direkt från några av Sydeuropas mest spännande vingårdar. Deras vingårdar är utvalda med utgångspunkt från ett gott och högkvalitativt vin, men också för att de kan erbjuda möjlighet att besöka gården, bo där och uppleva omgivningar med intressanta miljöer.

www.xwine.se

912