Champagneprovningar – Richard Juhlin

Richard Juhlin är världens främsta champagnekännare och under Västerås stora vinmässa, Vin i Västerås, kommer han att hålla två exklusiva champagneprovningar.

Champagneprovningarna med Richard Juhlin kommer att äga rum lördag 21 september på Vin i Västerås. Missa inte  denna unika champagneupplevelse – En doft av champagne.

 

Nedan hittar ni tider och biljetter till provningarna!

Champagneprovningar på Vin i Västerås

Richard är en högt ansedd vinkännare och sägs vara världens främsta champagneexpert och på sina föreläsningar har han en förmåga att med en lätt humoristisk ton fånga sin publik. Främsta målet med provningen ”En doft av champagne” är att deltagarna som får prova fem champagne av olika karaktär ska tycka att det är så pass intressant att de efter provningen kommer att umgås med champagne på ett helt nytt sätt.

Lördag 21 september | 14:00 och 17:00 | 395 kr/person

Köp biljett här!

Om Richard Juhlin

 

– Världsledande champagneexpert
– Högt aktad vinkännare
– Författare till fyra böcker om champagne.
– Föreläsare, provningshållare, TV-personlighet

Behärskar bäst ämnet Champagne, men är även högt aktad vinkännare. Anses som världens främsta champagneexpert.

Höjdpunkter i karriären
Dubbad till riddare i Champagne 1997. Tog världsrekord i antal provade champagner 1998 och håller det fortfarande. Är i dag uppe i fler än 6000 champagner. Arrangerade och satt med i juryn vid den internationellt mycket uppmärksammade Millenniumprovningen 1999, där världens främsta champagne genom tiderna utsågs.

Skrev auktionskatalogen till den första stora champagneauktionen i New York. Sålde även signerade flaskor från The Richard Juhlin Collection. Boklansering i Rockefeller Center av boken ”2000 Champagnes” med Christies.

 

Champagneauktion i december 2000 med Sothebys i London samt lansering av boken ”The Great Tasting” som i december 2001 utsågs till världens bästa bok om franska viner vid inofficiella kokboks-VM i Frankrike. Även boken ”3000 Champagner” erhöll samma titel i Barcelona 2004 och på hemmaplan fick denna bok pris som landets främsta måltidsbok alla kategorier 2003. Richard har även dekorerats med Merite de Agricole av franska jordbruksministern 2002.

Richard skriver artiklar på frilans-basis med återkommande uppdrag främst hos La Revue de Champagne, Spectacle du Monde och Wine International. Richard gjorde filmen ”Treasures of Champagne” med SVT som betecknas som en av deras främsta försäljningssuccéer på senare år. I dagsläget såld till 14 länder. I samband med festivalen i Cannes höll Richard och Pontus Gårdinger en champagneprovning i festivalpalatset. Programmet belönades med coverbild på SVT:s försäljningsbroschyr.

Richard har även täckt halva första sidan i DI med sin bild i samband med millennieprovningen. Flitigt medverkande i diverse TV-program, främst kring nyår. Arbetar just nu med ett internationellt TV-projekt kring sin ”Champagne & Food Tour” som inleddes i Sverige och ska exporteras som koncept till övriga världen i olika steg.