Plantation Stiggin’s Fancy Pineapple

Annons. Innehåller betalt innehåll.

En eftersökt rom som skapades som en hyllning till Pastor Stiggin’s Vharles Dickes berättelse Pickwick Papers vars favoritdryck var ”Pineapple rum”.

Denna Rom skapades av Alexandre Gabriel, master blender på Plantation och David Wondrich, cocktailhistoriker! Det är en hyllning till den uppskattade pastor Stiggins vars favoritdryck var ”ananas Rom” i Pickwick Papers av Charles Dickens. Inte avsedd för försäljning, skapades rommen för att delas bland kollegor och vänner på Tales of the Cocktail 014. ”Offer” för sin egen framgång blev den först tillgänglig i limiterad upplaga men dess fortsatta popularitet har gjort att den numera är en del av det fasta sortimentet.

Tillverkningsprocessen av Plantation Stiggins’ Fancy Pineapple är komplex. Plantation Pineapple är gjort med färsk ananas som bara skördas två gånger om året. Ananasen skalas för hand och skalet sänks ner med stora tepåsar i Plantation 3 Stars för att sedan destilleras, fruktköttet influeras separat i Plantation Original Dark för att sedan giftas ihop tillsammans. Resultatet blir extraordinär ananas rom. Precis som alla Plantation Rums romsorter är Plantation Stiggins’ Fancy Pineapple även dubbellagrad på Cognac Ferrand fat.

FAKTA
DOFT
Rik och intensiv smak av ananas som förgylls av honung, toner av äpple, kaffe, peppar, kryddnejlika, kanel och kokosnöt.
SMAK

Rik och intensiv smak av ananas som förgylls av honung, toner av äpple, kaffe, peppar, kryddnejlika, kanel och kokosnöt

Pris: 399 kr | 70 cl | Nr. 80524 | 40% alk.

Klicka här för att köpa Plantation Pineapple

Plantation Daiquiri

Pineapple daiquiri

En läcker och svalkande Daiquiri med ananas. Rommen lyfter den syrliga drinkens söta toner och gör den till en ultimat sommardrink.

Detta behöver du:
Gör så här:
  • Skaka alla ingredienser i en shaker
  • Dubbelsila innehållet ner i ett kylt cocktailglas
  • Garnera gärna med en skiva ananas

Lite om Alexandre Gabriel och vad hans vision är för Plantation:

”Varje ö har sina egna smaker. Jag älskar autentiska produkter som fångar personligheten och platsen där de produceras. Jag fascinerades tidigt av den närmast överdådiga mångfalden. Det var en ren lycka att få smaka på de bästa romfaten från de olika öarna och upptäcka hur skillnaderna i jäsning och destillering skapade så olika resultat. Det var då jag såg möjligheterna. Jag funderade på vad jag och mitt team skulle åstadkomma om vi använde de metoder vi kände så väl från cognacslagringen. Det var så Plantation föddes”, berättar han.

Alexandre Gabriel växte upp på en gård och han bor i dag på en jordbruksfastighet. Han har lantbruket i sina gener. Just därför är själva platsen där sockerrören odlas och spriten destilleras så viktig för honom. Plantations syfte är att fånga det unika som vinvärlden kallar terroir. Numera tillbringar Alexandre Gabriel flera månader om året i Karibien där han reser runt på jakt efter de bästa romfaten. Han har etablerat flera kontakter och partnerskap med producenter som delar han passion. Med flera av dessa har han nu samarbetat under snart två decennier. I dag äger Plantation det legendariska romdestilleriet West Indies Rum Distillery på Barbados och är delägare i det statliga National Rum of Jamaica, som i sin tur äger Clarendon Distillery och Long Pond Distillery. Ägarskapet säkrar tillgången och kvaliteten från två av de mest betydande romländerna Barbados och Jamaica

Läs mer om Plantation Rum