Efter 18 månader och vi siktar framåt

Vi glömmer aldrig 7 september 2021. På förmiddagen plingade det till i mobilen, senare samma dag skulle regeringen hålla en extra insatt presskonferens för att prata om restriktionerna. Känslan var en blandning mellan hopp och förtvivlan, vi hoppades på det bästa men var förberedda på det värsta.

Klockan 15.00 slog vi oss ner framför datorn, beredda på att få höra att restriktionerna förlängs och det bara var att skicka iväg dom där utskicken vi förberett med information om att höstens mässor ställs in. Det tog dock bara ett par minuter innan Lena Hallengren berättade att restriktionerna lättas och det inte kommer att bli några publiktak efter 29 september.

Känslan var obeskrivlig. På dagen, 18 månader efter vårt senaste arrangemang (en lyckad bubbelmässa i Stockholm) kom äntligen beskedet att vår verksamhet ska få återgå till det normala. Först satt vi tysta och gapade för att sedan följas av high fives och hurrarop. När jag ett par sekunder senare fick ett sms från min dotter med orden ”grattis pappa <3) så brast det och glädjetårarna sprutade.

Sen gick det fort. Telefonsamtal och mail ramlade in och dom senaste två veckorna har vi fyllt nästan alla utställarplatser och sålt tusentals biljetter till höstens mässor i Västerås och Linköping. Ja just ja! Vi har även släppt biljetter till Karlstad och En Öl & Whiskymässa och slagit tidigare års försäljningsrekord med råge. Det är väl ett bevis om något att man längtar efter att få mötas igen?

Nu blickar vi framåt och vi är på väg mot nya tider. Det känns fantastiskt att vara igång igen efter 18 månader av oro. Vi har ju bara varit två sedan ett år tillbaka som ett resultat av pandemin men det känns också glädjande att få berätta att vår tidigare kollega Hanna Wreeth snart är tillbaka och förstärker teamet hos oss på Svenska Dryckesmässor.