Emelie summerar Västerås Öl & Destillat – årets femte besöksrekord

Dagarna innan Västerås Öl & Destillat skrev Västerås tidning; ”Här är mässan som bara fortsätter att jäsa.” Det är en bra sammanfattning, inte bara för Västerås Öl & Destillat, utan för många av Svenska Dryckesmässors mässor 2019. Sista helgen i oktober var det dags för vår sista mässa och på lördagskvällen hade vi stora leenden på våra läppar, vi hade årets femte besöksrekord.

För ett år sedan tog jag över projektledarrollen för våra öl- och destillatmässor jag har fått lära känna många nya ansikten det här året. En viktig uppgift för mig som projektledare under mässhelgen är att titta till våra utställare, det är dom som serverar besökarna med både dryck och kunskap och då är det viktigt att se till att dom mår bra. Ofta räcker det med att servera kaffe till någon som står själv men ibland får jag hoppa in i en monter för att någon behöver springa iväg en snabbis.

Då kommer det alltid någon besökare som ställer kluriga frågor om drycken. Artigt får jag förklara att jag kan inget om produkten men att experten snart är tillbaka. Då blir dom lite irriterade och frågar ”varför står du här då?”, kortfattat förklarar jag läget och berättar att jag är projektledare för mässan. Då skiner dom upp och berättar gladeligen vad dom tycker om mässan, vad som är bra och vad dom saknar. Det är lika roligt varje gång! För det finns nog inget bättre sätt att komma närmre besökarna än att faktiskt ställa sig i någons monter.

Västerås Öl & Destillat 12-13 februari 2021
Vi har fått en del frågor ang. bytet av datum men egentligen är det inget konstigt, det blir ju bara 4 månaders längre väntan. Vin i Västerås går av stapeln i september och vi tror att det är något positivt för Västerås som evenemangsstad att ha en dryckesmässa på hösten och en på våren och jag hoppas att ni alla orkar vänta till dess. Om inte så har vi åtta andra dryckesmässor du kan besöka innan dess. ?

/Emelie Oscarson
Projektledare för Västerås Öl & Destillat