GBG Beer Week utsedd till årets ölutvecklare 2017

Utmärkelsen Årets Ölutvecklare delas ut av Carlsberg Sverige för att uppmärksamma och främja personer, företag eller organisationer som, på ett inspirerande och engagerande sätt, aktivt arbetar för att utveckla den svenska ölkulturen. GBG Beer Week tog i år hem segern med motiveringen:

Årets vinnare har skapat en självklar ölmanifestation och en ny tradition. Med en öppen attityd där det finns något för alla har årets vinnare lyckats skapa en nytänkande hyllning till vår svenska kulturdryck.”

Priset delades ut på Restauranggalan där förebilder, inspiratörer och innovatörer inom svenska restaurangnäringen hyllas. Det var hård konkurrens mellan de nominerade som också bestod av Dugges Bryggeri och Marcus Hjalmarsson, Brewski och Brewskival.

GBG Beer Week är Sveriges första ölvecka som instiftades 2015 av En Öl & Whiskymässa tillsammans med andra engagerade bryggerier, importörer, restauranger och bloggare som en hyllning till ölstaden Göteborg. Kulmen av GBG Beer Week är En Öl & Whiskymässa som 2018 förväntas besökas av 24 000 personer.

– Det är jätteroligt att GBG Beer Week blivit så uppskattat och vi är glada att En Öl & Whiskymässa får vara delaktiga i den. Intresset för En Öl & Whiskymässa ökar för varje år och vi har redan sålt hälften av biljetterna till mässan 2018 och jag tror att även GBG Beer Week kommer att bli större för varje år, säger Stanley Wong, Svenska Dryckesmässor som arrangerar En Öl & Whiskymässa tillsammans med Svenska Mässan.

För mer info om GBG Beer Week besök www.gbgbeerweek.se

För mer info och biljetter till En Öl & Whiskymässa besök www.olochwhiskymassa.se

Foto: Carlsberg. Ölentusiasterna Fredrik Berggren och Petur Olafson som är en stor del av GBG Beer Week mottog priset på restauranggalan i Stockholm.