Mia Parnevik kommer till Uppsala Vin & Deli!

Pressmeddelande, Uppsala 2018-04-17

Uppsala Vin & Deli arrangerades för första gången hösten 2016 och var ett efterlängtat evenemang av Uppsalaborna. 4-5 maj är det dags igen och under fredagen får mässan besök av tv-profilen Mia Parnevik som är på plats för att presentera sina viner RED by Parnevik Zinfandel och WHITE by ParnevikChardonnay.

Vinerna kommer från kaliforniska Fetzer Vineyards, pionjärer inom hållbar vinproduktion och USA:s första koldioxidneutrala vineri. ”När min man Jesper spelade på PGA-touren brukade hela familjen åka på långa road trips i Kalifornien” säger Mia Parnevik. ”Redan första gången jag besökte Mendocino-dalen förälskade jag mig i de vackra landskapen med böljande kullar, vild natur och vidsträckta vingårdar.” Tanken på ett eget vin började växa fram hos Mia och nu har drömmen äntligen blivit verklighet. ”Tillsammans med min man och de skickliga vinmakarna på Fetzer Vineyards har jag tagit fram två viner för både fest och vardag, alla de små stunder du vill förhöja till något extra. Varför krångla till det? Vi kallar vinerna kort och gott för RED by Parnevik och WHITE by Parnevik.” 1

Uppsala Vin & Deli är en vin & delikatessmässa där dryckesintresserade besökare får upptäcka drycker från när och fjärran. På plats finns producenter, vinmakare och brand manager som är där att dela med sig av sin kunskap om sina produkter till besökarna.  Tillsammans med drycken finns även delikatesser såsom ostar, charkuterier, choklad och mycket mer som besökarna kan smaka och uppleva tillsammans med dryckerna.

Mia Parnevik från Karlstad Vin Deli 2017

– Mässan är ett perfekt tillfälle att provsmaka de där vinerna som man har spanat in på systembolagen. Här har du chansen att faktiskt smaka vinet innan du köper flaskan, säger Emelie Oscarson, projektledare på Svenska Dryckesmässor.

Uppsala Vin & Deli är en av sju dryckesmässor som Svenska Dryckesmässor arrangerar årligen runt om i Sverige och besöks av ca 55 000 besökare varje år.

– Medvetenheten om vad vi dricker har varit en tydlig trend de senaste åren. Vi vill veta vart vinet kommer ifrån och vad det innehåller. Det tror jag är en av anledningarna till mässornas framgång. Här har du eliten inom vin på plats och som är hungriga på att dela med sig av sin kunskap, fortsätter Emelie Oscarson

_____________________________________________________________________________
Uppsala Vin & Deli 4-5 maj 2018

Mässan arrangeras av Svenska Dryckesmässor och Uppsala Konsert & Kongress
Plats: Uppsala Konsert & Kongress Antal utställare: ca 60 st bestående av vin- och dryckesproducenter, importörer, bryggerier, chokladtillverkare, osttillverkare, delikatesstillverkare, lokala producenter, vinklubbar och mer.
Åldersgräns: 20 år
Hemsida: www.uppsalavin.se
Facebook: www.facebook.se/uppsalavin /

#uppsalavin
_____________________________________________________________________________

Kort om Svenska Dryckesmässor

Svenska Dryckesmässor är Sveriges största arrangör av dryckesmässor. Den första mässan arrangerades 2011 och idag har Svenska Dryckesmässor åtta årligt återkommande mässor med fler än 55 000 besökare årligen.
Fokus på alla mässorna är kunskap och läran om ädla drycker samt tillhörande delikatesser.

_____________________________________________________________________________

Kontakt

Emelie Oscarson, projektledare Svenska Dryckesmässor
073-391 07 30
emelie@svenskadryckesmassor.se

1Text hämtad från VCT Sweden pressmeddelande 2016-11-02

Köp biljett till mässan här!