Nyårskrönika 2023

Snart ringer nyårsklockorna och det är med glädje vi blickar tillbaka på det gångna året och med förväntan vi blickar ut mot 2024.

2023 var äntligen vad man nästa kan kalla ett ”normalår”. Vi har kunnat genomföra nästan alla våra projekt som pausades under pandemin och har dessutom hunnit haft premiär för en ny mässa. Vi skulle snabbt vilja summera det gångna året och allt spännande som hänt hos oss.

Året startades som alltid med Karlstad Vin & Deli och därefter följde en intensiv vår. Även om vi kunde gasa på som tidigare så hade pandemin satt sina spår och nu med världsläget är det många som har det tufft. Vi lyckades ändå arrangera fem kanonmässor. Sparkling Stockholm blev Sparkling & Wine Stockholm för att våra stockholmsbesökare skulle få utforska och våra utställare få presentera ännu föer viner och stilar. Göteborg Vin & Deli fick äntligen komma tillbaka och nu faktiskt bättre än någonsin när vi inledde ett samarbete med Lokalproducerat i väst.

I juni packade vi ihop vårt kontor från Älvtomtagatan i Örebro där vi suttit sedan starten 2010, det var med blandade känslor men mest spännande. I våra nya lokaler på Pappersbruksallén finns plats för ännu fler kreativa idéer och nya medarbetare. Apropå nya medarbetare, vad är väl en höststart utan en ny kollega? Efter sommaren kom Wilma in i teamet på deltid. Ni är många som har träffat henne under hösten och under våren kommer ni att få träffa henne ännu mer då hon kommer vara hos oss på heltid från och med januari.

I september flyttade Vin i Västerås tillbaka till dom nu nyrenoverade lokalerna på Munkgatan i Västerås. Vi vill också passa på att välkomna våra nya partner Västerås Kongress. Det är lyxigt när man tänker på att vi har så många kollegor i alla våra partners. Teamet på Västerås Kongress driver ju också Conventum där vi 26-27 april 2024 kör ännu en premiär, Örebro när vi kör Örebro Vin & Deli på Conventum Arena. Då blir det alltså på hemmaplan och vi ser verkligen fram emot att få arrangera en riktigt stor vinmässa här och att välkomna såväl nya som gamla vänner.

6-7 oktober hade vi premiär för vår nya mässa Öl & Spritmässan Stockholm. En mässa som har sitt ursprung ur Destillat Stockholm men nu blivit ännu bättre med ett modernare koncept där drinkar och öl fått ta plats. Med det nya konceptet behöver vi inte begränsa oss utan kan följa de trender som råder så dom kan stå sida vid sida med traditionella destillatfavoriter. Det blev en lyckad premiärhelg och till 2024 ser vi fram emot att locka ännu fler besökare till Stockholm Waterfront.

Hösten avslutades med en mässa i Malmö. En fantastisk stad med fantastisk publik och bra kollegor. Ja det var faktiskt så pass kul att vi bestämde att köra ännu en mässa ihop. Ja i september 2024 presenterar vi stolt Cocktails & Craft & Malmö, en mässa med fokus på sprit, drinkar och bryggerier.

Just nu njuter vi alla av lite välförtjänt ledighet men visst längtar vi till 2024. I år kickar vi igång med Västerås Öl & Destillat som äntligen får komma tillbaka efter en lång pandemivila. Självklart på Västerås Kongress och biljetterna säljer i rasande fart så vi spår en riktigt bra mässa och en riktigt bra start på 2024.

Avslutningsvis vill vi tacka för ett fantastiskt år. Hoppas att vi träffar många av er igen även under 2024. Vi är stolta över att arrangera inte mindre än 13 mässor runt om i Sverige, med alla från bubbel och vin till öl och destillat. Helt enkelt något för alla i publiken och våra hundratals utställare som hänger med oss varje år.

Bästa hälsningar

Stanley Wong med kollegor.