Nypremiär: Stort intresse för Västerås Öl & Destillat

I helgen slår Västerås Öl & Destillat upp dörrarna för första gången sedan 2019. Trots den långa pausen som förklaras av pandemin är intresset stort, från såväl besökare som utställare.

— Det känns häftigt att trots en så lång paus och dom utmaningar som många dryckesproducenter just nu står inför så är intresset stort. Vi har lyckats fylla arenan med många spännande bryggerier, destillerier och importörer, säger Viktor Skoogh, Projektledare på Svenska Dryckesmässor.

I helgen fylls alltså Västerås Kongress av dryckesföretag men mässan är också populär hos besökarna och helgens mässa är nästintill slutsåld.

— Det är skönt att få bekräftat att mässan varit saknad av västeråsarna och vi har knappt några biljetter kvar. Alla kvarvarande biljetter säljer vi på plats men det finns såklart risk att även dom tar slut, fortsätter Viktor.

Det är Svenska Dryckesmässor som står bakom Västerås Öl & Destillat och i år är första gången man arrangerar mässan tillsammans med dom nya ägarna på Västerås Kongress.

— Vi genomförde ju Vin i Västerås i höstas tillsammans och då precis som nu känns det superkul att få göra det här tillsammans med teamet på Svenska Dryckesmässor. Dom har verkat i staden länge, är störst i Sverige på den här typen av arrangemang och vi har en anläggning och verksamhet som är perfekt för ändamålet, avslutar Therese Winbladh, Projektledare, Västerås Kongress.