Nytt spännande dryckesår framför oss!

Jag vill börja med att tacka alla er 51 000 som besökte våra dryckesmässor i Sverige under 2017. Jag vill också tacka alla duktiga utställare och kollegor som har varit med och genomfört våra mässor, det är tack vare er vi kan skapa attraktiva mötesplatser för de som älskar dryck- och delikatesser.

Året som gått har verkligen bjudit på spännande utmaningar och framgångar. Allt från besöksrekord på samtliga mässor till nylanseringar och tillökning i teamet.

Vi på Svenska Dryckesmässor har också passat på att åka på ett par inspirationsresor för att få bättre förståelse för hantverket bakom dom ädla dryckerna som sen ska få synas på bästa sätt på våra mässor. Vi har besökt vingårdar, champagnehus i Reims, Epernay samt Provence och ölbryggerier i Berlin och Alentejo i Portugal.

2018 kommer att bli ännu ett spännande mässår för oss Svenska Dryckesmässor. Intresset och kunskaperna för mat och dryck har ju ökat rejält bland svenskarna de senaste åren och vi hoppas att vi får vara med och bidra till ett fortsatt ökat intresse. Det är också tydligt att det finns en nyfikenhet hos svenskarna då det ständigt dyker upp nya trender och att man hela tiden vill prova nya saker. Vi hoppas såklart att våra mässor blir en självklar arena för svenska dryckestrender.

Vi vill fortsättningsvis vara den ledande arrangören som driver branschutvecklingen framåt och som skapar mötesplatser för nyfikna livsnjutare.

Jag hoppas att vi ses på mässgolvet under 2018.

//Stanley Wong, VD på Svenska Dryckesmässor