Premiär för En Öl & Whiskymässas whiskytävling

2015 anordnades för första gången En Öl & Whiskymässas öltävling. Tävlingen som har vuxit i både anseende och storlek med åren har inspirerat till att starta En Öl & Whiskymässas whiskytävling.

I år får whiskyn ta sin naturliga plats på scen med en egen tävling i samband med mässan. Tävlingen anordnas i samarbete med WhiskytowerThe Soul of Whisky som är en av Sveriges största digitala plattformar för whisky. Whiskytower drivs av Kenth Thorn och Anders Bergström som varvar personliga reportage om whiskypersonligheter med whiskynyheter och rena recensioner av whisky.

Tävlingen kommer att bestå av ett antal olika kategorier och dom tävlande bidragen kommer att bedömas under en blindprovning. En jurygrupp bestående av både män och kvinnor med kunskap och erfarenhet av att recensera whisky har handplockats för uppdraget och ansvarig för domargruppen är den välrenommerade Ingvar Rönde, som är världskänd för sin passion för whisky och den uppskattade årliga utgåvan av Malt Whisky Yearbook. Vinnarna i respektive kategori kommer att presenteras på mässans första dag.

  • Vi vill med tävlingen ge våra utställare möjligheten att visa upp sig och sina drycker för att bidra till en ökad kännedom och status för whiskyn vilken den förtjänar säger Stanley Wong, VD på Svenska Dryckesmässor som arrangerar En Öl & Whiskymässa tillsammans med Svenska Mässan.