Stockholm får en ny mässa med fokus på öl- och spritdrycker

Nästa år är det premiär för en ny stor dryckesmässa i centrala Stockholm. Öl & Spritmässan Stockholm blir en mässa med öl och spritdrycker på Stockholm Waterfront Congress Centre 6-7 oktober 2023. Bakom mässan står Sveriges största arrangör av dryckesmässor som är kända för bland annat varumärken som En Öl & Whiskymässa i Göteborg och Sparkling Stockholm.

6-7 oktober 2023 är det premiär för en nya mässan Öl & Spritmässan med fokus på öl- och spritdrycker. Mässan arrangeras av Svenska Dryckesmässor, Sveriges största arrangör av dryckesmässor, tillsammans med Stockholm Waterfront Congress Centre.
— Intresset för dryck fortsätter att växa, titta på hantverkssprit och gintrenden som ökat explosionsartat. Lägg till en ständig och spännande utveckling av öl och alla duktiga bryggerier både utomlands men framförallt här i Sverige. Självklart ska dom ha en plats i centrala Stockholm, säger Stanley Wong, VD på Svenska Dryckesmässor.

Svenska Dryckesmässor har tillsammans med Stockholm Waterfront Congress Centre sedan tidigare den populära bubbelmässan Sparkling Stockholm och 2017 arrangerade parterna spritmässan Destillat Stockholm.
— Branschen hade länge efterlyst en mässa som gav en större plats för spritdrycker varför vi en gång startade Destillat Stockholm. Det blev en uppskattad mässa med fokus på destillat som sedan fått vila för att nu plockas upp, twistas till och utökas med öl, säger Stanley Wong, VD på Svenska Dryckesmässor.
— Vi vill fortfarande erbjuda en plats för destillat men vi vet också att samma målgrupp ofta uppskattar öl och det känns helt rätt att nu kombinera dom här stora dryckestrenderna för att skapa en perfekt hehet, fortsätter Stanley Wong.

Svenska Dryckesmässor har lång erfarenhet av att arrangera dryckesmässor och val av plats för genomförande är en viktig detalj för företaget.
—  Vi väljer alltid en partner som dels kan erbjuda ett proffsigt arrangemang men som också ligger centralt, vi vill inte att våra besökare ska behöva ta bilen, taxi eller åka långa bussresor. Stockholm Waterfront kan inte bli mer centralt, en trappa upp från centralen och så är du framme i deras vackra lokaler med utsikt över Stadshuset, säger Wong.
—  Vi på Stockholm Waterfront är glada att tillsammans med Svenska Dryckesmässor skapa ytterligare en attraktiv dryckesmässa här på Stockholm Waterfront. Jag tror att Öl & Spritmässan Stockholm kommer att bli minst lika populär som bubbeleventet Sparkling Stockholm som vi har arrangerat här sedan 2020, säger Kenth Larsson, försäljningsansvarig på Stockholm Waterfront Congress Centre & Radisson Blu Waterfront Hotel.

Fakta Öl & Spritmässan Stockholm
Premiär: 6-7 oktober 2023
Plats: Stockholm Waterfront Congress Centre.
Arrangör: Svenska Dryckesmässor* och Stockholm Waterfront Congress Centre.
Svenska Dryckesmässor är Sveriges största arrangör av dryckesmässor som med lanseringen av Öl & Spritmässan Stockholm kommer genomföra elva årligt återkommande mässor, i sju städer med över 70 000 besökare per år.

www.olochspritmassan.se