Vårens mässor är avklarade

Nu har vi landat efter vårens sista genomförande, Örebro Vin & Deli som blev både en premiärmässa och säsongens sista mässa. Totalt har vi under våren arrangerat sju mässor med närmare 55 000 besökare. Vi har haft en riktigt bra vår med nypremiärer, rekordsiffror och äntligen en mässa på hemmaplan.

Vi inledde säsongen med nypremiär av Västerås Öl & Destillat på Västerås Kongress efter fem års vila, vilken innebär att alla mässor är igång igen efter pandemin.  Mässan var både välbesökt och hade en riktigt bra utställarlista vilket tyder på att den varit efterlängtad.

Vi fortsatte med trettonde upplagan av Karlstad Vin & Deli, rejält besöksrekord på Sparkling & Wine Stockholm och Sveriges största vinmässa Göteborg Vin & Deli som besöktes av närmare 10 000 personer under två dagar.

Sedan kom april som blev vår mest intensiva månad med inte mindre än tre mässor, Uppsala Vin & Deli, En Öl & Whiskymässa i Göteborg och Örebro Vin & Deli.

En Öl & Whiskymässa har kommit att bli Nordens största dryckesmässa och i år medverkade dryga 160 utställare och 23 200 besökare, vilket innebär tredje bästa besökssiffran sedan starten 2013 och den bästa någonsin efter pandemin.

Våren avslutades som sagt med en premiär av Örebro Vin & Deli och vi lyckades fylla Conventum Arena med både besökare och utställare. Vi är både glada och stolta över att ha lyckats presentera ännu en uppskattad mässa och dessutom i vår hemstad, äntligen fick vi visa grannar, familj, vänner och alla andra vad vi på Svenska Dryckesmässor pysslar med 😊

Totalt har vi alltså levererat sju av årets 13 dryckesmässor och vi gläds att se ett ökat antal besökare på våra mässor, det är en trend som ger positiva signaler till dryckesbranschen som haft det kämpigt sedan pandemin.

Nu är det maj och vi är inne i en period som teamet kallar för storstädning. Hos marknadsteamet är kreativiteten hög och man producerar material och säljer biljetter för fullt. Projektteamet har fullt sjå med höstens mässor, finslipar på koncepten och har många utställare som ska få sina placeringar innan semestern, ni har väl inte glömt att boka er plats?

Ha en fortsatt trevlig vår!
Hälsningar Stanley Wong, VD, Svenska Dryckesmässor