Världens främste champagnekännare kommer till Vin i Västerås

Richard Juhlin är en världsledande champagneexpert och högt aktad vinkännare som anses vara världens främste champagneexpert. I september besöker han Vin i Västerås och håller två exklusiva provningar ”En doft av champagne”.

Richard Juhlin anses vara världens främste champagneexpert och har hela världen som sin arbetsplats. Han har bland annat skrivit ett antal prisade böcker inom ämnet champagne, medverkat i diverse tv-program och är frilansade skribent med uppdrag hos främst La Revue de Champagne, Spectacle du Monde och Wine International.

Richard Juhlin, som har en unik egenskap att känna doft och smak, innehar världsrekord i antal provade champagner och är idag uppe i 6000 provade champagner. Han har en förmåga att med en lätt humoristisk ton fånga sin publik och dra ned på snobbinställningen som kan finnas inbyggd i temat champagne. Juhlin har ett målande sätt att beskriva vinerna och med pedagogiska talanger fängslar han publiken.

I september håller Richard Juhlin två exklusiva provningar i samband med vinmässan Vin i Västerås 21 september på Aros Congress Center. Hans målsättning med provningen ”En doft av champagne” är att deltagarna som får prova fem champagne av olika karaktär ska använda sina egna sensoriska sinnen och tycka att det är så pass intressant att de efter provningen kommer att umgås med champagne på ett helt nytt sätt.

— Det känns fantastiskt att få erbjuda västeråsarna chansen att uppleva en sådan här provning tillsammans med Richard Juhlin. Han anses ju vara den bästa och arbetar över hela världen så jag hoppas verkligen att man tar chansen att uppleva ”En doft av Champagne”, säger Hanna Wreeth, projektledare för Vin i Västerås.

Vin i Västerås äger rum 20-21 september på Aros Congress Center och arrangeras av Svenska Dryckesmässor och Aros Congresscenter.

Mer info och biljetter hittar du här.