Vin i Västerås flyttar hem

I helgen arrangerades ännu en gång Västerås populära vinmässa, som i år huserade på Plaza Hotel mötes- och eventyta. Efter två år utanför hemmaarenan står det nu klart att Vin i Västerås från hösten 2023 flyttar hem till Munkgatan 7. Elite Hotels kommer efter omfattande renoveringar att öppna verksamhet i de tidigare kongresslokalerna, under det nya varumärket Västerås Kongress.

Vin i Västerås har sedan starten 2012 varit ett populärt evenemang och en årlig tradition för många besökare och en viktig arena för svenska importörer och dryckesproducenter. I år var inget undantag och i helgen fylldes Plaza Hotel mötes- och eventyta av tusentals nyfikna besökare och 40 utställare med vin, andra drycker och delikatesser.

2020 tvingades mässan på grund av pandemin att ta en paus för att 2021 uppträda på Västerås Konserthus och i år checkade man alltså in med mässan på Plaza Hotel mötes- och eventyta.

— Under två års tid har Vin i Västerås haft lyxen att få gästa både Västerås Konserthus och Plaza Hotel mötes- och eventyta. Två mycket olika lokaler som har utmanat mässan men också stärkt konceptet, vi har fått klura och vara flexibla för att fortsätta erbjuda västeråsarna en spännande mötesplats med fokus på vin och delikatesser, säger Hanna Wreeth mässansvarig, på Svenska Dryckesmässor som arrangerar Vin i Västerås.

I maj i år avslöjades Elite Hotels som ny operatör i de tidigare kongresslokalerna i Västerås och nu står det alltså klart att Vin i Västerås flyttar hem igen till Munkgatan 7.

— Det känns spännande att få flytta hem igen och kunna lägga i ytterligare en växel för Vin i Västerås. Lokalerna i både konserthuset och hos Plaza har varit fantastiska men vi har varit tvungna att begränsa både antalet besökare och utställare samtidigt som vi vet att intresset varit större. Vi ser fram emot att kunna välkomna en ännu större publik och erbjuda dom möjligheten att träffa ännu fler utställare, fortsätter Hanna Wreeth.

Elite Hotels arbete med att utveckla kongressanläggningen är i full gång och lokalerna genomgår just nu en totalrenovering invändigt. 22-23 september är bokat för Vin i Västerås 2023 och arrangörerna ser fram emot att få vara ett av de första evenemangen i den nyrenoverade anläggningen, Västerås Kongress.

— Vi ser fram emot att snart kunna slå upp dörrarna och åter välkomna alla de stora evenemang, kongresser och möten som Västerås blivit så känt för. En av dessa evenemang är Vin i Västerås och det känns så roligt att dom vill fortsätta husera hos och känner sig hemma i våra lokaler säger Anders Karlsson, platschef för Västerås Kongress och Conventum i Örebro.