UPPSALAS STORA VINMÄSSA OCH DELIKATESSMÄSSA

Uppsalas stora vinmässa och delikatessmässa, Uppsala Vin & Deli, är en mötesplats för erfarna och oerfarna dryckeskännare som vill inspireras att lära känna nya smaker och fördjupa sina kunskaper om vin och dess historia och bakgrund.

På Uppsala Vin & Deli möter du utställare som erbjuder en mängd olika viner och delikatesser från hela världen, där också lokala smaker från Uppsala med omnejd givetvis finns att ta del av. Här finns också möjlighet att provsmaka delikatesser som ost, charkuterier och konfektyr. En upplevelse för dig själv eller att ge bort i present!

Fredrik Schelin & Champagnebar

Fredrik Schelin författare av boken Champagne 49 miljoner bubblor i en flaska – Presenterar sin Champagnebar på Uppsala vin & deli. Med smittande passion o fascinerande kunskaper bjuder Fredrik Schelin på hänförande upplevelser för alla sinnen! Fredrik Schelin har hela sitt vuxna liv haft en passion för Champagne och är berest i distriktet. Med över 4000 provade Champagner delar Fredrik här med sig av sin erfarenhet.

I Champagnebaren kommer Fredriks bok finnas att inhandla signerad. Fredrik står på plats hela fredagen och första timmarna på lördagen. Givetvis har baren öppet till stängning med Sweden Wine Club sommelier på plats. I baren kommer det vara fokus på bubblor och du kommer kunna göra one on one provning i bubblets värld utifrån din egen preferens.

Gustaf Mabrouk och Sweden wine club

Chokladmakaren Gustaf Mabrouk kommer till Uppsala och visar upp sin Bean to Bar-tillverkade choklad och talar om sin nya bok ”Chokladmakarens handbok”. Välkomna att provsmaka utvald rom med choklad. Choklad och bok kommer självklart att finnas till försäljning med specialpris endast för detta tillfälle.

Gustaf Mabrouk är konditorn och chokladmakaren som brinner för choklad och hantverket bakom. Han blev svensk mästare i konditori redan som 19-åring och har sedan dess jobbat på allt från gourmetrestauranger i New York till hantverkskonditorier i Sverige. I dag är han en av få i Sverige som gör choklad från grunden. Han driver en egen chokladverkstad i Stockholm och står i tv-rutan och skapar fantastiska desserter och bakverk.

Perfekt present och upplevelse

Bästa presenten. Ge bort en upplevelse i födelsedagspresent till mamma, flickvän, pappa, syster eller någon annan du tycker om.

Låt någon du tycker om få besöka Uppsalas stora vinmässa med chansen att möta vinhus och importörer från världens alla hörn med Uppland inkluderat. Här kan ni prova det bästa inom vin och delikatesser i en trevlig miljö.

Upptäck smakerna, lär er mer och möt människorna bakom dryckerna – en härlig upplevelse helt enkelt!

Köp biljett här!

Öppettider Uppsala Vin & Deli:

Fredag 22 mars: Kl. 14.00-20.00
Lördag 23 mars: Kl. 12.00-19.00

Vi säljer biljetterna till Uppsalas stora vinmässa med olika entrétider. Det betyder att du behöver passera entrén under den köpta tiden, sedan är du självklart välkommen att stanna så länge du vill.
 
 

Priser:

Entré : 220 kr inkl. vinglas och serviceavgift.
Dryckeshäfte säljs i häften om 100/200/300 kr med kuponger i valörerna 10 kr, 20 kr och 40 kr.

Åldersgräns: 20 år, gäller även barn och spädbarn. Då det serveras alkohol på mässan anses miljön vara olämplig för barn och ungdomar.

Köp biljett här!