Upplev världens smaker

På Uppsala Vin & Deli får du träffa utställare som erbjuder en mängd olika drycker och delikatesser. Utställarna erbjuder smaker från hela världen, där också lokala smaker från Uppsala med omnejd givetvis finns att ta del av. Här får du chansen att dofta och smaka på dryck från när och fjärran och får också tillfälle att upptäcka spännande nyheter, gamla klassiker och unika flaskor med mycket historia. Här finns också möjlighet att provsmaka delikatesser som ost, charkuterier och konfektyr.

För att få provsmaka alkohol så betalar du med dryckeskuponger som finns att köpa i valörerna 10, 20 och 40 kr. Du betalar med minst en kupong per provsmak. En dyrare produkt kostar fler kuponger. För övriga produkter betalar du med kontanter eller kort.

Öppettider:

Fredag 4 maj: Kl. 14.00-20.00
Lördag 5 maj: Kl. 12.00-19.00

Vi säljer biljetterna med olika entrétider.
Det betyder att du behöver passera entrén under den köpta tiden, sedan är du självklart välkommen att stanna så länge du vill.

Plats:

Uppsala Konsert & Kongress,  Vaksala torg 1, 753 75 Uppsala

Priser:

Entré: 220 kr inkl. vinglas och serviceavgift.
Dryckeskuponger: 100, 200 och 300 kr
Finns att förköpa eller köpa på plats under mässan.

Åldersgräns: 20 år, gäller även barn och spädbarn. Då det serveras alkohol på mässan anses miljön vara olämplig för barn och ungdomar.

 

 

Är du student eller pensionär?
Då har du möjlighet att besöka mässan på fredagen till ett rabatterat pris.

Pris: 120 kr inkl. serviceavgift

OBS! Gäller endast förköpsbiljetter! Kom ihåg att ta med ditt Mecenat-kort eller id-kort (pensionär).

VINSMART PÅ UPPSALA VIN & DELI

På ett avslappnat och lekfullt sätt guidar Niclas Tuomela och Michel Jamais oss i smakernas värld. Här får vi lära oss att i rätt kombinationer höja smaken på vinet och maten därtill. Provningarna sker på Vinsmart-scenen, ingen förbokning krävs och betalning sker på plats med dryckeskuponger

Niclas Tuomela har spenderat 20 år i vinvälden både som sommelier och anställd av de välkända vinhusen Penfolds och Lindemans. Med sig på scen har Niclas vännen och kollegan Michel Jamais som under åren hållit över 4000 vinprovningar och föreläsningar runt om i landet och är en flitigt anlitad föreläsare på restaurangakademin och skribent för tidningen Livets Goda.

Så fixar du din fredag! Moderna tolkningar av klassiskt fredagsmys samt vilka drycker som bäst passar till de mest populära rätterna och tillbehören. På fredagar vill vi gärna fira in helgen men är kanske lite småtrötta efter en lång vecka, här får vi reda på hur du och familjen kan få till en lyxig känsla med minsta möjliga ansträngning både tidsmässigt och ekonomiskt. Vi kommer att prova 3 olika vintyper med litet tilltugg

Ostar, tillbehör och makalösa kombinationer. Så här sätter du ihop din ostbricka och väljer rätt vin till, vi utgår ifrån de olika vintyperna och testar några klassiska med några nytänkande kombinationer. Att ost och vin är en trevlig kombination är inget nytt men med att förstå smakerna kan vi ta kombinationerna till nya höjder. Vi kommer att prova 3 helt olika vintyper med tre goda ostar från Fine Deli.