Fördjupa dina kunskaper på Uppsala Vin & Deli genom att boka våra sittande vinprovningar. Här får ni en liten paus i minglandet på mässan och chansen att sätta dig ner och få en djupare kunskap om favoritvinerna.

Köp biljett HÄR

Torrt och sött från Tokaj

Vinhuset Chateau Cloche presenterar den nya stilen från Tokaj. Provningsledaren och vinmakaren Attila guidar er igenom ett urval av Chateau Cloches premeir cru viner.

Presenteras av Dedikerade Viner
Provningsledare: Attila Bors
180 kronor/person

Fredag 15:00 och lördag 14:00

Amarone, Barolo, Sagrantino och Sforzato di Valtellina

Provningsledaren Ulf Berglund från Nebbia Vinimport tar med er på en smakresa utöver det vanliga. Ni kommer att få prova några av de absolut bästa vinerna från mindre producenter i de fyra bästa vindistrikten i Italien.

Presenteras av Nebbia
Provningsledare: Ulf Berglund
220 kronor/person

Fredag 16:00 och lördag 16:00

Extra Brut, Brut, Brut och Brut,

vad händer och hur spelar urval av druvor och lagringstid in?

Producenten Champagne Pannier vann både 2015 och 2016 titeln Mest prisvärda
Champagne upp till 299:- i ”Vinordic Winechallenge” och det med två olika viner.Vi provar 4 olika Champagner, en Extra Brut och tre Brut för att se vilken skillnad det kan vara mellan på pappret liknande viner.

Presenteras av Galatea
180 kronor/person

Fredag 17:00 och lördag 17:00

Italien runt från Piemonte till Sicilien

Välkommen på en provning där vi tar oss från norr till söder med hjälp av ursprungstypiska viner från Alto-Adige, Piemonte, Toscana och Sicilien. Vinerna kommer från mindre producenter med stor personlighet.

Presenteras av Primewine
Provningsledare: Elin Joachimsson, sommelier och produktansvarig för italienska viner
180 kronor/person

Fredag 18:00 och lördag 15:00

Vinstons Vinskola del 1

Välkommen att delta i Vinstons vinskola del 1. Tillsammans provar vi ett antal viner med olika smaker och karaktärer tillsammans med passande tilltugg för att förstärka eller ändra känslan och smaken i vinet. Vi lär oss vad syra i vinet är och att känna skillnad på lätta och fylliga viner samt lära sig känna när ett vin har mycket tanniner eller när ett vin är sött.

Presenteras av Vinston
Provningsledare: Alexander Lundin
180 kronor/person

Lördag 13:00